Кандидатстване за медицина в чужбина

• 213
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте дъщеря ми догодина ще е абитуриентка. Ще кандидатства медицина. Изяви желание за учене в чужбина. Затова искам да попитам къде може да кандидатства за медицина с английски език?

# 1
Първо трябва да има езиков сертификат за английски език - Toefl.
В ЕС навсякъде може да кандидатства. Но в  Германия и Австрия искат перфектен немски, така че за вас не става.
В Нидерландия имайте предвид, че първите три години се учи на английски, но след това обучението и изпитите преминават на холандски език. Иначе бих ви го препоръчала като добър вариант - университетите в Грьонинген и Маастрихт са чудесни.
За Франция след първата година искат френски С1 ниво.
Добър вариант е Италия - там има обучение на английски, но трябва да вземе изпит IMAT - включва освен биология и химия, физика и математика, така че нека си прецени силите до къде ще и стигнат.
Великобритания и САЩ няма смисъл да ги коментираме - много трудно и много високи такси.

# 2
Първо трябва да има езиков сертификат за английски език - Toefl.
В ЕС навсякъде може да кандидатства. Но в  Германия и Австрия искат перфектен немски, така че за вас не става.
В Нидерландия имайте предвид, че първите три години се учи на английски, но след това обучението и изпитите преминават на холандски език. Иначе бих ви го препоръчала като добър вариант - университетите в Грьонинген и Маастрихт са чудесни.
За Франция след първата година искат френски С1 ниво.
Добър вариант е Италия - там има обучение на английски, но трябва да вземе изпит IMAT - включва освен биология и химия, физика и математика, така че нека си прецени силите до къде ще и стигнат.
Великобритания и САЩ няма смисъл да ги коментираме - много трудно и много високи такси.

Благодаря Ви за отделеното време. Информацията ми е много полезна ще претеглим всичко и се надяваме да вземем най-правилното решение

# 3
В САЩ има няколко медицински училища, които направиха приема безплатен последните години. Мисля, някои от тях предлагат финансова помощ и за международни студенти, но разбира се разходите за живот се покриват от студентите.
Има смисъл да се учи медицина там, основно ако ще се практикува в САЩ. Виждал съм в някои училища по някоя и друга бройка международни студенти. Вероятно конкуренцията е брутална и не само по отношение на оценки. Може би има по-голям смисъл да се завърши медицина в Европа и след това да се прави специализация в САЩ, ако това е желанието на кандидатката. Конкуренцията и на този етап е сериозна, но поне разходите ще са по-поносими.

# 4
  • София
Кипър, проверете в Интеграл, от там ми го посочиха като възможност. Пак там ми казаха, че за Великобритания е мисия невъзможна.
След като претеглихме Медицината на английски се трансформира в Медицина на български, но не и без сериозна подготовка.
За IMAT имаше някакъв вариант за подготовка, но решихме, че ме си заслужава. На някакви онлайн презентации се бях записала, възможно е пак да е било през Интеграл.

Общи условия

Активация на акаунт