Скоро, скоро, много скоро ще стартира Юнско-бебешката родилна офанзива

• 16 155
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Добрютро! Днес май всички спят до късно или са заминали да раждат  Mr. Green
Тук времето е ужасно, облачно и дъждовно, та ми влияе на настроението.
Обаче вече официално съм в 9 м.  Crazy Струваше ми се невъзможно да устискаме  Laughing

Сега се чудя с какво ще си запълвам времето до раждането, почти всичко ни е готово  Thinking

Ивета, страхът е обща болест  Rolling Eyes За тапата не я мисли, може и да не падне, а да почнеш с контракции примерно и да падне чак в болницата. Просто се наблюдавай.

Да ви питам бебчетата ви хълцат ли много напоследък?

# 181
Добро утро и от мен току що ставам  smile3524гледам да поспивам докато още е възможно,че после не се знае. smile3556Да ви кажа честно и мен започна да ме хваща шубето,но така или иначе нали все някога трябва да мине пък и няма нищо по-хубово от това да станеш мама  Hug.Айде и успех на всички  Peace Не се плашете.

# 182
Svetli и моето бебе доста хълца на последък по два-три пъти на ден много ми става мило да гледам как ми подскача в коремчето  Crazy Heart Eyes.

# 183
  • Варна
Ivet_a, не се тревожи, тапата пада от няколко часа до няколко дни преди започването на раждането,  а може и въобще да не падне предварително. Представлява слуз, примесена с кървави или  кафеникави нишки. Не боли, но е повод да си постегнеш багажчето, да си зареждаш редовно батерията на телефона и да си направиш списък на кого точно държиш да пратиш смс в часовете след раждането.  Simple Smile

Колкото и да се панираме, няма как да го избегнем раждането, по тоя повод устатите и цинични доктори често си правят майтап с родилките, на които в един момент им идва да станат и да си тръгнат и въобще да не се занимават с раждане. Но - всичко минава и остава хубавото. Раждаш един ден, ама после цял живот си родител и трябва все да си на линия.  Heart Eyes

Кети, къде ми се загуби, бебчо, нещо за тебе си мисля тия дни! Я се похвали имаш ли успехи в борбата с отеклите крака?

# 184
Добр'утро smile3507
Май нещо ме обръща на зимен сън.. само папкам и спя от вчера..сякаш коремчето изведнъж натежа и най ми е удобно легнала да съм. Бебо, да не остане по-назад, му удря едно разтягане, блъскане, ритане, бутане, хълцане... като да си навакса от последните месеци, нали все го хваля колко ми е кротичко и нежно. Е, свърши се кротостта, хи-хи, много сме станали силни newsm62 Ама как му се радвам да знаете..  Едно такова тихо щастие ме е обзело, чак не мога да се позная..

В сряда имахме среща с педиатърката - много хвалената от Кърмаческия форум д-р Сотирова от клиника 'Детско здраве' (работят с НЗОК).. Общи впечатления: много мила жена, много обяснителна, доста съвети ни даде още от сега, ето ви няколко: да си купя само едно шише, и то Be-Free, за вода, щото тя била за изключителното кърмене и повече шишета не ни трябвали. Обясни нещо от сорта, че пластмасите от шишетата правели реакция със съдържанието и това също влияело на коликите.  newsm78 Категорично се изказа против микровълновите за каквито и да било цели, препоръча да се снабдим с електрически стерилизатор. Каза да не бързаме да купуваме тонове козметика за бебо, че е по-добре първо педиатъра да погледне бебето и типа му кожа, за да не се харчат излишни пари. Иначе препоръча Мустела, и то да се купят само 2 продукта, а именно Душ-гела от 500мл и тоалетното мляко от 300мл. Каза още, че първия месец нямало да ползваме слънцезащитен крем (!!!), препоръчвала пазене и шарени сенки, нещо заради изграждането на епидермиса беше. Против подсичане категорично зеления Бочко, но само при нужда. На Мустела цинковия крем съдържал прекалено много цинк и като се наслои в гънките, води до неприятности. Препоръча още да си купиме Топоцин за пъпчето, силен спирт, Риванол и Дефламол (да се намира), клечки за уши с и без ограничител. За помпата за кърма, препоръчва Авент (по мнения на другите майки), каза че ще ми е изключително трудно да се цедя на ръка, и че такова цедене може да доведе до образуването на хематоми. Дано съм ви била полезна.
Сега да питам по-опитните мами нормално ли е следното: педиатърката казва, че ако ЕГН-то на бебо не е излязло още, консултациите се заплащат; без значение от ЕГН-то домашните посещения също се заплащат (35лв); като добавите и това, че при тях петвалентната ваксина струва не 62, а 80лв, какво си мислите, дали съм попаднала на 'дойна мина'? Благодаря предварително за мненията!
Lilibon, еее, как си се сетила за мене пак, много ми стана мило.. от вчера успеха ми с отеклите крака е пълна нула. Каквото и да правя, нищо не помага. Мисля си, че бебо е виновно заради тежестта, която усещам, и болките отдолу, сякаш пак връзки се разтягат. Като цяло усещам бебето по-ниско, сигурно притиска артериите повече отпреди и затова отичам така.

# 185
  bdbaloniЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Gery-Baby! bdbaloni

Hug Hug Hug Миличка, много много благополучие да ти донесе тази година!  Hug Hug Hug
И мъжете в живота ти да ти носят само радост и щастие!
Пожелавам ти най-разкошния беборан, най-спокойното майчинство, най-грижовния мъж!
И ако пропуснах нещо, да знаеш, че и него ти го пожелавам!

# 186
 newsm59 birthday baloniЧестит рожден ден на ГЕРИ и от мен желая ти най-вече едно здраво и послушно бебе,леко раждане и много,много семейно щастие. smile3525

# 187
ЧЕСТИТ РОЖЕДН ДЕН ГЕРИ bouquet  bouquet  bouquet baloni
Пожелавам ти много здраве,без проблемно раздане,много любов и всико каквото си пожелаеш нека да ти се сбъдне smile3510 bdbaloni

# 188
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте и от мен!

И докато не съм забравила  bdbaloni baloni Tada dance Честито и от мен на Герито!

Мацки, при нас също втори ден е дъждовно, та затова съм се захванала сериозно за гоблена...
че после едва ли ще имам време, то за това и Жорката вчера ме пита дали гоблена ще е готов докато бебо проговори  smile3505 rotfImao rotfImbo

Иначе нашиат акробат  newsm30 вече се поуспокои и ритниците намаляха, но за сметка на това корема ми заема едни такива странни форми - като Пришълеца  Sick

Кетка, вече трети ден съм като теб - имам чувството, че краката ми не ме издържат; корема, като че ли се е смъкнал, щото в един момент всичко дето до сега обличах ми се навива по корема за отрицателно време много ниско долу ... и съм една сънливо-мързелива ...

smile3507

Благодаря за инфото, ма честно казано за първи път чувам това с ЕГН-то newsm78

Хайде почивайте, че после ...  feeding newsm07  bath1

# 189
  • Варна
Здрасти, тумби!

Честит рожден ден на Гери и от мен! Да си жива и здрава ти и цялото семейство. Леко раждане и мнооооооого сладко бебче! Тати много да ви слуша  Wink!  newsm59  bigdance2 Tada

Светли, и мойта бебка хълца по няколко пъти на ден, поне 2-3. Да се надяваме, че ще са лакомници  Mr. Green.

Кетка, това за ЕГН-то за първи път го чувам. Когато дъщеря ми се роди и лев не съм дала ни за домашно посещение нито за такова в кабинета. Поинтересувай се още, за да не даваш излишни пари, когато най ще ти трябват.

Я, да ви питам. Гледам, че всички казвате, че влизате в 9-ия, когато ви остават 30 дни. Според моята книга 9-ият календарен месец е 3 седмици т.е. започва от 38 седмица. Не мога да разбера аджеба дали съм вече в 9-ия или не  Mr. Green newsm78.

Спокоен ден на всички!

# 190
МИЛА ГЕРИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!  newsm51 newsm67 hbday

Желая ти много, много здраве, щастие и късмет и разбира се най-важното - здраво, прекрасно бебче, леко раждане, безкрайно семейно щастие!!!  smile3522 Flowers Four Leaf Clover lovekiss

# 191
  • welcome to the Jungle
Гери, честит рожден ден . Пожелавам ти много здраве и щастие  Hug, много детска глъч и усмивки !

Кетка, нещо д-р Сотирова го е ударила на сребролюбство  #2gunfire.
МОята докторка също ми обясни с Оги, че докато не му излезе ЕГН-то касата не й плаща прегледа, но ЕГНто излиза най-късно до 20тия ден. И е въпрос на чест и на човещина да не "одрънчиш" родителите с първичния преглед на детето в дома.

Ваксините се бият на по-късен етап, когато вече си официално регистриран и не се плаща за тях. Е, ако поискаш специална ваксина - що трябва да им плащаш тяхната?

# 192
Кетка, от къде тия ношнички, бе!?
пу, какви са сладурести

# 193
А, и момичета, някой наистина трябва да поеме щафетата от Лионес с администриране на темичките, щото няма време!
Аз бих се заела със задачата, но ако не ме изненада бебо в понеделник постъпвам в болница, тъй че - не става!

Да не останем без тема на края ...

# 194
Честит рожден ден на Гери и от мен ,да си родиш прекрасно бебче,леко и безпроблемно и много дълъг семеен живот изпълнен с любов и щастие!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт