Какво повече НЯМА да купя -30

• 1 179
  • 12
  •   2
Отговори
Добре дошли в новата тема!
Моля, спазвайте с коментарите си целта на темата.
Тук споделяме какво няма да купим, за препоръчани покупки има друга тема.
Последна тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1847610

# 1
Цитат
Това с палмовите мазнини и други примеси е друга работа и не говоря за него. Говоря за истинските млека защо са различни от някога. Иначе май са длъжни да пишат всичко на етикета.
ЧС, за жалост не са длъжни да пишат всичко и там е работата. Затова по метода "проба-грешка" съм отхвърлила сума ти млечни, че и други продукти и то почти не остана избор. За някои, които одобрявам на вкус, дори не ща пък да чета какво съдържат, че в крайна сметка ще си остана гладна Simple Smile

# 2
Благодаря за новата тема.
Записвам се със сметаната на My day - откара половин година отворена в хладилник, без да се развали.

# 3
Цитат
Това с палмовите мазнини и други примеси е друга работа и не говоря за него. Говоря за истинските млека защо са различни от някога. Иначе май са длъжни да пишат всичко на етикета.
ЧС, за жалост не са длъжни да пишат всичко и там е работата. Затова по метода "проба-грешка" съм отхвърлила сума ти млечни, че и други продукти и то почти не остана избор. За някои, които одобрявам на вкус, дори не ща пък да чета какво съдържат, че в крайна сметка ще си остана гладна Simple Smile

# 4
Така казва ИИ, ЧС, но гледах специално наредбите за млечните продукти миналата година (затова казвам, че не беше много скоро, но пък и не знам в тази си част да са променяни оттогава) и го установих - за мое изумление. И аз си мислех, че всичко трябва да се описва или поне ми се виждаше логично. Те се канят ГМО-то да не описват, ще си говорим за безобидни работи като растителни мазнини и нишесте в млякото Simple Smile 

# 5
Така казва ИИ, ЧС, но гледах специално наредбите за млечните продукти миналата година (затова казвам, че не беше много скоро, но пък и не знам в тази си част да са променяни оттогава) и го установих - за мое изумление. И аз си мислех, че всичко трябва да се описва или поне ми се виждаше логично. Те се канят ГМО-то да не описват, ще си говорим за безобидни работи като растителни мазнини и нишесте в млякото Simple Smile 

Сега отворих наредбата и всичко с растителни масла и прочее е имитиращ продукт и трябва да се споменава.

https://www.mzh.government.bg/media/filer_public/2026/07/08/nare … _mlechnite_pr.pdf

# 6
Да, за растителните масла в мляко е така, ама визирах и сирената, там е голям ужас. Пробутва се, където може. То и нишесте не трябваше да има в моите продукти, ама имаше - факт. И всичките етикирани и уж с описан състав. Има едни възможности и изключения с разни проценти, помощни вещества и добавки, но там са още 6-7 регламента, докато вървиш из препратките като в гъста гора и извадиш ясна норма, ще побелееш Simple Smile
Наскоро имах повод да се занимая с едни други такива актове - е,  пълно е вече и с противоречия и едни безумни дефинциии... толкова бълват, че и те не знаят какво пишат. А как се прилагат... 

# 7
ами повечето от законите са лобистки и обслужват нечий интереси. дори и да те хванат да може производителя да се измъкне или да плати нищожна глоба

# 8
Много химии ги скриват като пишат “натурално идентични аромати”, “микс от растителни масла” и други такива.

А за парфюмите наскоро ме светнаха на едно обучение, че ако имат в състава си вода, там са консервантите, дори да пише на опаковката че няма такива или че съдържат само естествени съставки. И най-често точно тези разтворени консерванти са причина да се изриваме от някой парфюм.

# 9
Не бих купил мъжки бански тип шорти. В Тик-Ток видях снимка на краката на мъж ходил на плаж с такива бански. Горната част бяха бели като сняг,долната – кафяви. Rolling EyesSatisfied

# 10
Нямаш проблем, купуваш си това и си рахат.

И жените не обичат да имат бели петна на бюста, ама го приемат.

# 11
Нямаш проблем, купуваш си това и си рахат.

И жените не обичат да имат бели петна на бюста, ама го приемат.
Такива,но черни на цвят продават в Пепко за внимание...едно евро. Yum

# 12
Че те по евтини от бананите 😂

Общи условия

Активация на акаунт