Бързи здравословни въпроси и отговори – 57

• 7 397
  • 254
  •   2
Отговори
# 240
Пила съм преди години Глюкофаж с удължено действие,но не ми влияеше добре.Ще хапвам по малко като стигна до 3 пъти по 1 т.А ако реша да правя фастинг,предполагам се изпуска хапчето.Забравих да задам някои въпроси на докторката,но знам,че ще  се сетя още нещо и ще я питам наведнъж 😀 Смятам да отида и на диетолог, и с него ще обсъдя тези въпроси и изобщо подходящ режим.

# 241
Кога мога да започна отново приема на сорбифер в последните дни от менструацията или след като спре?

# 242
Пила съм преди години Глюкофаж с удължено действие,но не ми влияеше добре.Ще хапвам по малко като стигна до 3 пъти по 1 т.А ако реша да правя фастинг,предполагам се изпуска хапчето.Забравих да задам някои въпроси на докторката,но знам,че ще  се сетя още нещо и ще я питам наведнъж 😀 Смятам да отида и на диетолог, и с него ще обсъдя тези въпроси и изобщо подходящ режим.

Да. Без храна не се пие метформин.
Тя пита ли те колко пъти дневно се храниш? Би трябвало да се съобрази с твоя начин на хранене.
На мен ми изписа два пъти дневно, понеже ѝ казах, че не закусвам. Аз не пия, но като ме диагностицираха имах изписан Сиофор.

# 243
Здравейте, какво бихте посъветвали да взимам като добавки при тези резултати? За вит Д и Б12? Да са опитеимални стойностите целя.
Благодаря ви!

# 244
Здравейте, какво бихте посъветвали да взимам като добавки при тези резултати? За вит Д и Б12? Да са опитеимални стойностите целя.
Благодаря ви!

При същия резултат за витамин D ендокринологът ми изписа витамин D3 от 5600 международни единици и ми каза да пия по една капсула седмично с мазна храна или просто по време на ядене, като добавя в храната 1 лъжица зехтин.

# 245
Това е твърде малко. 5000 единици на ден минимум, с К 2. В12 също трябва да се вдигне, но аз не мога да препоръчам добавка, приемам от органични източници, добавката ми свали нивото на желязото.

# 246
Благодаря ви! Това с желязото ми стана интересно. Ще пия месец и ще пусна нови на видя какво се случва. В аптеката ми препоръчаха по 1капка вигантол на ден(това ще е твърде малко май) и 3 капсули седмично б12 1000 единици

# 247
1 капка Вигантол е грубо 500 единици...

# 248
Как една капка?! Аз пия по 6 всеки ден, на горна граница съм.

# 249
InYan238, с твоите показатели съм на витамин D. Лекарят ми е казал да пия по 1 капсула седмично от 5600 международни единици. Тоест се получават около 800 международни единици на ден. Той е казал, че витаминът се натрупва. Така че по 500 международни единици Вигантол на ден може би е добре за теб.

# 250
  • Пловдив
Момичета, да питам пак...освен за постоянните храчки в гърлото, кажете случайно кръвотечение от носа как да туширам? Thinking Преди все казваха слаби капиляри и нищо повече. Може ли да е синузит? Снимка нещо да се направи или някакви кръвни, ако ше покажат нещо.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2026, 06:29 от mystic woman

# 251
От синУзит кръв не тече. Трябва да си много зле, за да стане това. И от снимка не знам какво да се види, което предизвиква кървене. Иди на УНГ да те види, да огледа лигавицата, няма как да се каже от какво е кръвотечението от носа просто ей така. Капилярите са най-честата причина, но има и по-сериозни.

# 252
Аз имах нужда от ударни дози витамин С. Пиех на ампули. Иначе разнасях кървава салфетка.

# 253
InYan238, с твоите показатели съм на витамин D. Лекарят ми е казал да пия по 1 капсула седмично от 5600 международни единици. Тоест се получават около 800 международни единици на ден. Той е казал, че витаминът се натрупва. Така че по 500 международни единици Вигантол на ден може би е добре за теб.
Няма как да е добре при хиповитаминоза. Това е поддържаща доза при хора с нормални нива на витамин Д. При хиповитаминоза се приемат 50,000 единици седмично поне за месец.

# 254
На мой познат му течеше кръв от носа поради много ниски тромбоцити.

Общи условия

Активация на акаунт