Записване на новородено и скорошен развод

• 1 277
  • 27
  •   2
Отговори
Здравейте! С бившият ми мъж не сме заедно от две години, но се разведохме тази година Март месец официално. Със сегашният ми партньор нямаме сключен граждански брак, но очакваме бебе в началото на Септември и чак сега разбрах, че ще имаме проблем със записването на бебето щом не са минали 300 дни от развода бебето автоматично ще бъде записана на бившият ми мъж.Моля за съвети и мнения и дали, ако в рамките на това време до термина сключим брак със сегашния ми партньор това ще реши дадения проблем😐

# 1
Да. Съпругът се счита за баща на детето. Подготвяйте документи и сключвайте брак, иначе наистина ще впишат бившия. Много неприятности ще си спестите.

# 2
Да, моят съвет също е да подпишете възможно най-бързо.
Следващата седмица единият от вас отива в общината и казва - очакваме бебе до седмици, кога най-рано можем да подпишем и какви документи искате.

# 3
  • София
Побързай с подписването със сегашния, че бебето да не изпревари. Имам такъв случай с племенник на ММ - бебока тръгна 5 дни преди планираната сватба. После дълго време водиха дела за да му сменят презимето и фамилията.

# 4
Моя позната беше в такава ситуация, подписвайте скорострелно, че нямате време.

# 5
  • 🌊
Моя позната беше в такава ситуация. Отидоха в гражданското скорострелно, защото и тя го научи в последния момент.

# 6
Моя приятелка изживя  това - разведе се навреме, но не се ожени за бащата на бебето. После е много сложно, буквално се води дело и се водят свидетели, за да докажеш, че бебето е с друг баща. Впоследствие родителите се ожениха така или иначе, ако бяха успели преди раждането, нямаше да изживеят доста стрес и да плащат такси и т.н.

# 7
А защо свидетели, един ДНК тест не е ли достатъчен?

# 8
Не, налага се да докажеш необходимостта от ДНК теста. Друга наша приятелка се яви да свидетелства, че между двамата е имало връзка. Били на купон, усамотили се и от съседната стая се чуло, че са интимни. (това не е майтап, а реалност). Поне при нейния случай изискваха свидетели. Било е отдавна, преди повече от 10 години. Сега не знам как е.

# 9
Егати унижението. Ми ако не е имало свидетели на консумацията, съседката отгоре ли да викат, да потвърди, че е чула пъшкане. Ох, това нашите закони понякога направо ме оставят в потрес.

Дано авторката да го прочете това горното и да отиват да подписват веднага.

# 10
Егати унижението. Ми ако не е имало свидетели на консумацията, съседката отгоре ли да викат, да потвърди, че е чула пъшкане. Ох, това нашите закони понякога направо ме оставят в потрес.

Дано авторката да го прочете това горното и да отиват да подписват веднага.

Да, какви са тия глупости, повечето хора нямат свидетели, че са правили бебе!! Ако някой е готов да си плати за ДНК теста от съда, защо трябва друго не ми е ясно

# 11
Между другото можете да подпишете във всяка община. Има малки общини, в които можете да подпишете и буквално веднага, ако си имате свидетели и нужните документи

# 12
Разбира се, че нямаме свидетели, само при скорошен развод се изисква. Иначе по закон се предполага, че бащата е закония съпруг. Дори и да сте разведени, има някакъв законов срок, по дефолт на който жената е правила секс само със съпруга си и бебето е негово. Не съм специалист, само лаишки го обяснявам.

Предполагам пази правата на бившия съпруг да не запишат собственото му дете на друг мъж.

# 13
Учила съм, че 300 дни срок след развода защитава жената. Прието е, че е най-дългия възможен срок на бременността.
Авторката какво реши?

# 14
Разбира се, че нямаме свидетели, само при скорошен развод се изисква. Иначе по закон се предполага, че бащата е закония съпруг. Дори и да сте разведени, има някакъв законов срок, по дефолт на който жената е правила секс само със съпруга си и бебето е негово. Не съм специалист, само лаишки го обяснявам.

Предполагам пази правата на бившия съпруг да не запишат собственото му дете на друг мъж.
Безумно е да се искат свидетели, преди да се назначи ДНК тест обаче. Иначе това за 300 дни след развод е стандартно по целия свят. Но ако някоя страна поиска ДНК тест, направо да се назначи вместо да се губи времето на свидетели или прочее

Общи условия

Активация на акаунт