Бъбреци и здраве - Allium stent

• 96
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте ! Моля за мнения на хора с поставен,,Алиум,,стенд в уретера. В клиниката където се лекувам ми предложиха поставяне на такъв стенд поради стриктура/стеснение/на уретера.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 23:28 от Модератор Никол

# 1
На мен ми поставиха стент в уретера през април тази година във Варна заради запушване на уретера от камък. Чувствах се много добре. Нямах никакви проблеми. Понякога леко усещах само долния край на стента. Престоя в мен два месеца и половина и вече го извадиха.

Операциите за поставянето и изваждането на стента при мен преминаха леко, без кървене и усложнения, с пълна венозна упойка. И двата пъти ми вляха венозно антибиотик след това. Имах болки само в първите няколко часа след поставянето на стента.

Няма нищо страшно, не се притеснявайте. Жена съм, но в същата болница имаше и много мъже за поставяне на стентове.

# 2
  • гр.Пловдив
Преди поставяне на стента правени ли са ви изследвания на креатинин + урея? Или ако не,имали ли сте отклонения в тях дори и след това? Имахте ли кризи и камъка регистриран ли е преди това или не сте знаела за него?

# 3
Имах бъбречна криза точно преди една година. Тогава двама лекари – нефролог и уролог, ми направиха ехографии и казаха, че единият ми бъбрек е запушен от камъни. Предписаха лечение, но не можах да изхвърля камъните. През февруари т. г. ми се появи кръв в урината. Изпратиха ме на скенер, който показа къде точно са камъните и тогава ме насочиха за поставяне на стент. Направиха ми много изследвания преди поставянето на стента. Насочиха ме към болница в София за разбиването на камъни.

Общи условия

Активация на акаунт