КГБ = Клуб на Готините Баби - 250 - Лятото е в нас, а приятелството е завинаги

• 18 334
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Привети от Габрово, баболинки!
Разходихме се първо до Етъра, че Тетин нямаше търпение да си купи нож. Пълно разочарование - и като качество, и като цени. Най-евтиния беше 70 евро, с визия като от Тему. Но аз се сдобих с дървено хаванче и солничка.
Нацелихме и мотосъбор. Чакаме да стане 14 ч, за да се настаним и продължаваме с разходката. Много е горещо, почти няма хора по улиците.

# 526
  • София
Точно по обяд пристигнаха сина и приятелката му. Точно приключихме с обяда и се обади братовчед ми, ( ЕНИСА го познава), че имат идея да ни дойдат на гости с внучетата. Хем запознаване с наше село ( да видят децата къде са родени прадедите им). хем здравен туризъм - давах безплатни, безценни, безкористни здравни съвети на съпругата му. Включих и малко психология. Похапнахме една чудесна студена диня. Заминаха си успокоени и сега вече - занимания по интереси.  
Да ви нагледам и да подремна - това са моите планове. Като захлади - още малко работа в градината.

# 527
Добър ден, баболини! Ходихме до съседен град, разходихме се и се прибрахме. Много хора, много стрес. Май съм отвикнала. Сега почивам. Миналата година посетихме Етъра и доста се разочаровах. Нищо общо с детските и младежките ми спомени, хубаво беше тогава на Етъра. Внучката беше бебе в количка и зетят остана с нея на една пейка след входа, непроходимо е за колички. Иначе за такса вход не са се посвенили. Тъжно ми беше станало тогава.
Ще си потърся някой филм сега, пък довечера ще видя какво ще приготвя. Работата няма да избяга.

# 528
Фрау, за Етъра сме на едно мнение с теб, за съжаление.
В ресторантчето хапнах качамак със сирене. Хубав беше, ама Тетин го прави по-добре. Wink
Стаята за гости ни очакваше с включени климатик и хладилник. Супер подремнахме. До тук доволни Simple Smile Сега си пием кафето под шипковия храст (голяма стреха) на терасата ☕. Каня ви и вас Heart

# 529
  • София
А от мен - песничка за настроение. Ето до къде може да ни доведе липсата на очила...Пазете си очилата, бабчета...Stuck Out Tongue Winking Eye Пиша това, сякаш се оправдавам за някои бъдещи постъпки. Joy

# 530
  • някъде другаде
И аз съм седнала с кафе. Чакам да дойдат да ни вземат за градинското парти.
Хубава и прохладна вечер ви пожелавам!

# 531
Мотах се , ама няма накъде ,34 градуса е още. Отивам да пасирам, претривам, варя бурканчета, че имаше домати и чушки,  а от готовото почнахме да ядем ,не остана.

# 532
  • София
Боряна, и при нас е доста топло. Навън духа и е като калорифер, в къщи климатичо на 18 гр. не може да охлади стаята.
Фло, намери ли очилата?
Тони, нали ходите в Лидл - там също има морковена торта. Намира се при печивата от пекарна. Мрънч я одобри, Мрънла не я опита, аз също. Ясно, че няма как да е като в ресторанта, но  все е нещо сладичко.
Аз си изпълних плана за деня - купих общо 7 кг конс. домати и ги обработих за зимата. Излязоха 33 бурканчета, но не бързайте да завиждате. Бурканчетата са тип бебешка храна и по-малки. Сигурно ще има и втора офанзива, но да видим кога.

# 533
Цялата ти полза от деянието е ,че ще готвиш слънчеви домати , а не пластмаса.
 Малко ми е пресолено деянието  днес, повече е извряло и  количеството намалено ,но аз обичам точно такова ,пу , за мен ще е повече. Ако има продукти - пак ще направя. Който му е солено - да реже повече лук и обърква,  и  така го ядем зиме на гарнитура. То като лютеница ,но не е ,само домат и чушка. Правила съм с картоф, морков, разни карамфили ,не ща.
 Доста криви и дефектни чушки нарязах за пипер, на тази жега за дни са готови, иначе съхне дълго, но и пипера е тънък.
 Не скучая, но по жегата - нътре. Да не падна на плочите пък, да отворя работа.

# 534
Фло, бързо купувай нови очила, да не объркаш Ромео с комшията и да стане въргал с някоя граовка
Ние с кучо за сега се спогаждаме добре. Само дето го къпах по никое време, че го водих на разходка извън двора и стана на прасе. За обед реших да си направя пилешка супа докато го няма мм, че той не я долюбва. А и за кучо да има малко мръвка. Сварих едно бутче, разкъсах го, прибрах половината за кучо в хладилника. После както си му е реда - морков, картоф, фиде, застройка...И чак като седнах да ям видях, че съм забравила да сложа моята част от месцето в супата, та го добавях в чинията вместо в тенджерата. Ама пак си ми беше вкусно. И те така. Бабешка ми работа.
Лека нощ!

# 535
Я да прегледам какви сте ги вършили днес 🧐 🤪
След като прочетох всичко разбрах, че държите положението под контрол. Фло е раздавала здравни съвети, Ениса и тя нещо подобно е вършила, но го е играла и малко като психолог, Боряна отново не е останала  без работа, но не е прекалила, да не направи беля на момчетата си,  Айша е задействала консервната фабрика, Тану си има занимавка с малък рошльо, Тетка изпуска напрежението по габровската чаршия, Фрау Дана пътешества, Макавели се е отдала на валерианчетата си, Ранела е на село, но не обажда какви къдри, а Тони е на градинско парти. Това запомних, спокойно и лежерно е при всички. Дай Боже все така да е! ♥️
Ние сутринта рано с ММ отново посетихме борсата. Купихме корнишони и след обяд с тях се занимавах. Между тях сложих и едно зеле със свинско. Син 1 са на юбилей и децата са при нас. Вечеряхме, направих един кекс, че утре сутрин ще минат едни приятели на син 2. После се качих на втория етаж, баня и по леглата. Четох приказки и съм хем приспала хем и аз заспала, но ей на, сега се ококорих и право при вас 😊 Ще се поразходя малко из нетното пространство и предполагам, че купонджиите ще се приберат, а аз да се преместя в мойто ложе.
Хайде, че стана утре, чаф и до после 😘

# 536
Добро утро.
Оффф, да изОкам ли рано от зарана - спи ми се, та две не видя...

Но.... от  5.30 до 6.30 бях по улиците на разходка. И да ви кажа, не бях само аз  и други ранобудни кучовци и хора имаше тръгнали да се разхождат по хладина.

Ако някой ми беше казал преди три години, че аз, поспаливата, всяка Божа сутрин ще скоквам от леглото по тъмно, (а зимата и по студено, и по мокро и по кално) и ще ма'ам крачоли по час на вън още не пила кафе, още не приличаща на човек, щях да кажа тоя не е у ред, къде ги говори такива фантастики, но съдба - любов ли бе да я опишеш...  И ще е поне още 3 по 3 години, и ще ставаме и двамата с Кучо все по стари, а и с болежки разни, но ... човек, к'вото сам си направи....

Сега пека мъфини и пиша, докато станат последните. Навивам си аларма, че затворя ли си очите и съм до там, заспивам седнала.
И нали съм много хитра, та вместо да сложа всички чашки във фурната, ги премятам 4 по 4 в еър фраера - по - малко излъчва топлина. От въртене на горещия въздух стават малко криви, но пък са вкусни.

Вчера направих три партиди по 4 - до вечерта заминаха, та днес ще са  5 по 4.
Ставам да вадя поредните и публикувам преди това, че да не стане фал.

Хубав ден, баболинки мои!

Черпя.
Идвайте.
Още има за печене Simple Smile .

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 08:04 от Важна клечка

# 537
Събудих се от мирис на мъфини.
 И та мен ми се спи.
 Не  е напекло още, леко облачно  е , а  дано...

# 538
Добро утро, баболинки!
В 6.30 се ококорих свежа и бодра, изпих първото кафе на терасата в компанията на гълъби по стрехата. В 7 часа би камбаната на близката църква, та събуди и Тетин. Мързеливо ни е и на двамата.
Вчера следобед се поразходихме из центъра на града и искахме да седнем някъде да вечеряме. Ударихме на камък - 5 ресторанта и навсякъде няма места, всичко резервирано. Ти да видиш! До стаята имаше пицария - отиваме - няма пици. Видях отворен супермаркет и си спретнахме вечеря на терасата със сухоежбина, домат и биричка. Ай, сиктир! Та тази сутрин ни се отщя да ходим до музея на хумора. Достатъчно ни стана хумористично. Почиваме си и после ще драснем на някъде, където ни видят очите.

# 539

"Където и да се намирате, важно е
какво чувствате в душата си. Имате ли спокойствие и щастие, значи сте точно там, където трябва."  

Добро утро баболинки Coffee

Вече сме закусили, баба и деди пием кафе. Децата подготвят рисунки за подаръци на  приятелчетата си, с които ще се разделят след три седмици. После ще излязат навън докато не е станало горещо.
Виждам, че някои от вас се вихрят със зимнина- ние като се приберем може и да спретнем нещо, но не е сигурно.  Червен пипер трябва задължително да изсуша, друго - ако има време. Бабата мрънка и си консервира произведените домати, че нямало кой да ги яде. И други изцепки има, не ми се коментира. Всеки сам предизвиква това, което му се случва в  живота му.
Спокоен и усмихнат ден от мен Heart

Общи условия

Активация на акаунт