Поддръжка и почистване на летни обувки от кожа

• 120
  • 8
  •   2
Отговори
Здравейте, как почиствате вътрешността на обувки и сандали, които се носят на босо и не могат да се перат?

# 1
  • София
С мокри кърпи.

# 2

Ами, може би съм мундар, но съм пробвала с бебешки мокри кърпички, с универсални домакински мокри кърпички и все пак остават следи, не се почистват на 100%. Със специалните кърпички за обувки не съм пробвала, тъй като са много видове и всеки път се колебая какви да си взема и не са ли по-скоро за външната част някои видове.

# 3
Има мокри кърпички за кожа (стават и за изкуствена). Подмиваш колкото стане (за отвън става екстра) и после пръскаш със спрей за обувки. И колкото, толкова. Ако са от велур със специална четчица и после спрей в съответния цвят, може и водоотблъскващ.

# 4
Трудно 😢
Пера ги на ръка като натривам с малко сода, течен сапун и лимонов сок слагам. Търкам със стара четка за зъби и плакна с кърпа. Изчиства се. Мен ме дразни, че кожата потъмнява където се търка с ходилото и изглежда все едно е много мръсно, а то реално не е.

# 5
За същото потъмняване говоря, което не се маха.

# 6
За същото потъмняване говоря, което не се маха.
Така чистя аз и много важно - никога ни ги обува непосредствено след като съм се намазала с крем.
Да кажа само, че материалът е мек, нещо като напа.
Естествена кожа ли е?
При мен май не е естествена и със содата става. За естествена може и да се окаже вредно.

# 7
Естествена кожа се водят, като велурена е отвън, но самата стелка е гладка мека кожа, с възглавничка на петата. То стелка ли се води, когато не е нещо отделно, което се вади?

# 8
Не знам. Ходих да гледам. Моите били изкуствени  🙄
За естествена кожа май по-добре да ни рискуваш със сода и лимонена киселина.
Въпреки, че това го видях за Биркенщок.

Общи условия

Активация на акаунт