Априлчета 2027

• 553
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, днес разбрах, че ще ставам мама за трети път. Все още има време до закъснението на цикъла ми, но чертата се вижда ясно. Имам едно голямо момче на 9 години, едно момиченце на 1г. и 2 месеца, а бебчето чакаме средата на април. Има ли други мами видяли двете чертички или положителен кръвен тест? Очертава се да си бременеен заедно следващите месеци и нямам търпение да си споделяме и чакаме заедно.

Аз съм от мартенската тема, но и ние чакаме трето дете, с подобна разлика (на 8г и 2.5г. ще са по-големите). Радвам се, че има други мами с повече деца. Ще следя паралелно и вашата темичка, макар че съм с термин в началото на март. Честито на всички и лека бременност.
Честито! 🍀
Планирана ли ви е третата бременност?
Нашата е, но малко ме стресна честно казано.

# 16
Планирана е, но и аз бях в страшна паника първите няколко седмици. Чак последните дни се успокоих сякаш. Много неща ме плащат, а и стана много бързо, без да имам време да се настроя и да премисля. Отделно, искам да съм работещ родител, не мога да си позволя 3 години майчинство, финансово и психически също.

# 17
Планирана е, но и аз бях в страшна паника първите няколко седмици. Чак последните дни се успокоих сякаш. Много неща ме плащат, а и стана много бързо, без да имам време да се настроя и да премисля. Отделно, искам да съм работещ родител, не мога да си позволя 3 години майчинство, финансово и психически също.
Разбирам те напълно. Аз не съм ползвала майчинство сега, работя и гледам децата с таткото. С третото също ще е така. Още по-лошото е, че дъщеря ми още я кърмя и е лепната за мен. Почвам да се чудя има ли болница, която да се навие освен таткото и още едно детенце да има за придружител 😂

# 18
Момичета, вие кога мислите да излизате болничен?

# 19
  • Sofia
Аз лично до когато мога да карам, мисля да си работя. Така или иначе имам опцията за работа от вкъщи. Попринцип работим хибридно 2 дена в седмицата в офиса, останалите от вкъщи, но последният месец покрай процедурите, чакането, забраната за вдигане на тежко (мъкна 10тина + кила раница, като ми се наложи да ходя към офиса) не съм стъпвала. Ако нещо решат да ми се направят на интересни, тогава може да си пусна и болничен, но за сега ако имам позволение да си остана изцяло вкъщи, докато мога, ще работя.

# 20
Аз си работя от офиса и честно казано обстановката последната половин година ме подтиска. Просто вече не ми се занимава с тези неща и тези хора. Не знам обаче гинеколозите как подхождат и отворени ли са на болнични

# 21
  • Sofia
Какво да ти кажа. И аз съм 7 години на един проект вече и съм мега отегчена. И на мен не ми се занимава, но докато мога ще го бутам. Така и така си нямам друга работа Grinning. По-полека, без много зор така мисля да го карам, докато не решат да ми се правят на интересни, щот я има тая вероятност. След последната пункция ми натекнаха, че не съм се явявала в офиса 2 ли 3 седмици беше. Ей голяма работа значи. Grinning... Ако пак ми се изцепват така ще си пусна болничен със сигурност. И без друго имам хронични и автоимунни проблеми и се водя още от сега с рискова бременност.

# 22
Rouina91, а ти къде мислиш да се следиш, избрала ли си лекар?

# 23
  • Sofia
Със сигурност ще се следя в Надежда. За сега до 12 г.с ще ме следи репродуктивната. След това ще се разберем при кого да продължа. Ще се доверя на нейната преценка, понеже й имам много доверие, което беше оправдано. Аз лично не съм си избирал кой от лекарите там. Вчера коментирахме и тя каза, че ще видим как се развиват нещата и след 1вата фетална ще ме насочи кого да избера.

# 24
Аз утре съм на първи генекологичен преглед. До сега имам само положителен SureCheck и кръвен тест. Ще трябва да прочета и да се ориентирам какво следва. Личната ми лекарка ме посъветва гинеколога ми тук да следи нещата по здравна каса и формалностите, а в София да си имам доверен гинеколог за всичко друго. Дори не мога да си представя какво означава това.

# 25
  • Sofia
Да ти кажа честно и аз не знам особено много какво следва. За сега проследяването ми до 12 г.с знам, че е при репродуктивната. Вчера бях на преглед. Другата седмица към края също ме вика. Не съм се спряла на никого, не съм се и интересувала въобще. То след 5 години и половина опити без успех гледаш и да не четеш много,че знае ли се дали някога ще стигнеш до този етап. Тук от форума се информирам основно.

# 26
Момичета, вие кога мислите да излизате болничен?

Ох, направо не знам. Работя в детска градина. Децата ще са 4 група. 2ра бременност ми е и мисля, че ще ми проличи по-рано. Връщам се на работа от 17 август. И не знам как да процедирам. Работата не е лека, но ми е много рано да споделям, с когото и да било, особено пък хора, които не са част от семейството.

# 27
Аз като цяло ако всичко върви по мед и масло смятам януари/февруари да изляза в болничен. Работата ми е лека и приятна и даже не знам как ще я оставя. С предната бременност работех и в болницата.... И в реанимацията от телефона. Сега мисля да си почивам и наслаждавам, защото ще е за последно.

# 28
И аз се записвам. Втора бременност, като първото ми детенце е на 1г. и 1м., та ще е доста интересно с две толкова малки деца вкъщи. Но имаме помощ, така че се надявам, че ще се справим. Аз вече ходих на няколко прегледа, но съм 5+1 в момента и сме видели само жълтъчното мехурче, другия път сигурно повече. Иначе миналия месец имах една биохимична и малко се притеснявах да пробваме пак, но май се случиха нещата. Терминът ми е 6.04 според приложението.

# 29
Записвам се и аз с положителен кръвен другата седмица съм на преглед. Имам дъщеря на 9г и загуба в 5м тази година

Общи условия

Активация на акаунт