Априлчета 2027

• 1 002
  • 44
  •   3
Отговори
# 30
И аз се записвам. Втора бременност, като първото ми детенце е на 1г. и 1м., та ще е доста интересно с две толкова малки деца вкъщи. Но имаме помощ, така че се надявам, че ще се справим. Аз вече ходих на няколко прегледа, но съм 5+1 в момента и сме видели само жълтъчното мехурче, другия път сигурно повече. Иначе миналия месец имах една биохимична и малко се притеснявах да пробваме пак, но май се случиха нещата. Терминът ми е 6.04 според приложението.

Здравей skyfalll и честито.Кое е приложението?

Аз днес бях на гинеколог. Има плодов сак с размер 0,83 см. Няма все още пулс. На 17 август съм пак на преглед. В понеделник ще си пусна кръвни изследвания отново. Не знам как да се чувствам. Вие имате ли вече пулс?

Последна редакция: пт, 07 авг 2026, 20:56 от Bulgita

# 31
И аз се записвам. Втора бременност, като първото ми детенце е на 1г. и 1м., та ще е доста интересно с две толкова малки деца вкъщи. Но имаме помощ, така че се надявам, че ще се справим. Аз вече ходих на няколко прегледа, но съм 5+1 в момента и сме видели само жълтъчното мехурче, другия път сигурно повече. Иначе миналия месец имах една биохимична и малко се притеснявах да пробваме пак, но май се случиха нещата. Терминът ми е 6.04 според приложението.

Здравей skyfalll и честито.Кое е приложението?

Аз днес бях на гинеколог. Има плодов сак с размер 0,83 см. Няма все още пулс. На 17 август съм пак на преглед. В понеделник ще си пусна кръвни изследвания отново. Не знам как да се чувствам. Вие имате ли вече пулс?

Здравей, прикачам снимка на това, което ползнам. В коя седмица си? На моето първо чухме пулса в 7-ма някъде или 8-ма, има време.

# 32
Аз ползвам и това и фея

Последна редакция: сб, 08 авг 2026, 19:46 от AusisuxkdXj

# 33
Привет, момичета!
Аз съм с положителен тест от онзиден, още е рано за лекар,изчаквам!
Вече имаме едно дете, на 3г5м.
Но все едно съм бременна за пръв път, вълнувам се, страхувам се, не знам как да си планувам нещата.
Но дано всичко да е наред!
Относно симптоми,нямам абсолютно никакви, само малко чувствителни гърди!
Радвам се,че има такава група вече,и дано всичко е наред докрая за всяка ❤️

# 34
Здравейте и от мен, прекрасни дами! Влизам при вас, макар и да стъпвам тихо все още. С няколко теста и бледи чертички съм от предходните дни, положително чхг и добър прогестерон от тази сутрин и ще видим след 48 часа как ще са нещата.

С една малка лудория (момче) съм на 1г и 2м, така че темата за бременността не е съвсем забравена от мен и сега отново скачам в дълбокото. Със сина ми всичко вървеше що-годе по план, така че съм с приятни чувства за предстоящото. С две бебета вкъщи ще е забавно обаче. Видях, че има и други жени с малки дечица, честита бъдеща лудница!

Терминът ми се пада да бъде около 20 април, така че е все още рано за преглед при мен, но ми се иска да отида възможно най-скоро, за да видим поне къде се намира точицата. Може би ще изчакам още седмица-10 дни.

За симптомите - Имам придърпвания в кръста, леки и тъпи спазми понякога, но засега всичко изглежда наред.

Пожелавам на всички, които са стъпили в тази тема успех и безпроблемни и приятни бременности! ❤

# 35
Здравейте и от мен, прекрасни дами! Влизам при вас, макар и да стъпвам тихо все още. С няколко теста и бледи чертички съм от предходните дни, положително чхг и добър прогестерон от тази сутрин и ще видим след 48 часа как ще са нещата.

С една малка лудория (момче) съм на 1г и 2м, така че темата за бременността не е съвсем забравена от мен и сега отново скачам в дълбокото. Със сина ми всичко вървеше що-годе по план, така че съм с приятни чувства за предстоящото. С две бебета вкъщи ще е забавно обаче. Видях, че има и други жени с малки дечица, честита бъдеща лудница!

Терминът ми се пада да бъде около 20 април, така че е все още рано за преглед при мен, но ми се иска да отида възможно най-скоро, за да видим поне къде се намира точицата. Може би ще изчакам още седмица-10 дни.

За симптомите - Имам придърпвания в кръста, леки и тъпи спазми понякога, но засега всичко изглежда наред.

Пожелавам на всички, които са стъпили в тази тема успех и безпроблемни и приятни бременности! ❤
Привет и честито! ♥️
Освен, че термините ни са сходни се оказва и че имаме и дечица нсборчета! Ще е страхотно и забавно наистина с 2 под 2 вкъщи.

# 36
В коя седмица си? На моето първо чухме пулса в 7-ма някъде или 8-ма, има време.

Според приложението тогава съм била края на пета седмица, следващият при преглед е началото на 7ма седмица.
Настройвам се, че всичко ще е наред.

Вчера си направих кръвни изследвания отново, основно да видя как се движи хормона на бременността. За една седмица е нараснал 10 пъти. Това е добър знак за бебчо. Heart

Хормонът на щитовидната ми жлеза много е излязъл от норма (аз съм с хашимото) и много се притесних. Чувала съм от приятелки, че в Турция има лекари, които са едновременно гинеколози и енокринолози. В България има ли такива, можете ли да препоръчате?

Исках да попитам и още нещо, знам, че е много наивно, но кога се разбира дали бебето е едно или близнаци?

# 37
  • Sofia
Bulgita, на 1вият ехографски преглед ще разберете колко са. Така по кръвни трудно според мен.

Да ви разкажа и аз за моите филми. След 1вия преглед в 5+6 знаех, че в 6 седмица ми предстоят имунологични изследвания, защото при нас това беше причината 5 години и отгоре да не можем да заченем. Аз съм с 2 автоимунни заболявания и няколко инвитро опита поради имунологични причини и свръхактивен имунитет. Ами на следващия ден точно в 6 седмица отидох да си пусна изследванията и излезнаха доста зле, а мислех че това сме го преборили с досегашната ми достатъчно агресивна според мен терапия. Еми да ама не...Вчера имах консултация с имуношожкат ми и ми назначиха допълнително кортикостероиди и вливки. Предстои ми преглед в 7 г.с и ако бебка още се развива си организирах и вливките за същият ден.

Много се бях филмирала като видях резултатите, но репродуктивната искаше преди прегледа да пусна няколко хормона и показатели свързани с тромбофилията, та си пуснах и чхг вчера. Успокоих се, защото стойностите бяха в небесата за 6+4. Та общо взето тези дни го карахме на стрес.

# 38
Кое приложение използвате
С първата бременност следях по седмици какво се случва, но не помня с кое приложение
Аз днед пуснах 2ро ЧХГ, дано да се движи нормално.Още ве съм била на преглед, имам час за 20.08

# 39
На Feya приложението е много добро. Помня, че си плащаше нещо символично. Показва как изглежда бебето, може да се сравни и с плод/зеленчук, пише какво се случва всяка седмица, има статии, Дневник, много е готино.

Кое приложение използвате
С първата бременност следях по седмици какво се случва, но не помня с кое приложение
Аз днед пуснах 2ро ЧХГ, дано да се движи нормално.Още ве съм била на преглед, имам час за 20.08

# 40
Bulgita, на 1вият ехографски преглед ще разберете колко са. Така по кръвни трудно според мен.

Да ви разкажа и аз за моите филми. След 1вия преглед в 5+6 знаех, че в 6 седмица ми предстоят имунологични изследвания, защото при нас това беше причината 5 години и отгоре да не можем да заченем. Аз съм с 2 автоимунни заболявания и няколко инвитро опита поради имунологични причини и свръхактивен имунитет. Ами на следващия ден точно в 6 седмица отидох да си пусна изследванията и излезнаха доста зле, а мислех че това сме го преборили с досегашната ми достатъчно агресивна според мен терапия. Еми да ама не...Вчера имах консултация с имуношожкат ми и ми назначиха допълнително кортикостероиди и вливки. Предстои ми преглед в 7 г.с и ако бебка още се развива си организирах и вливките за същият ден.

Много се бях филмирала като видях резултатите, но репродуктивната искаше преди прегледа да пусна няколко хормона и показатели свързани с тромбофилията, та си пуснах и чхг вчера. Успокоих се, защото стойностите бяха в небесата за 6+4. Та общо взето тези дни го карахме на стрес.

Здравейте с каква тромбофилия сте и имате ши назначена вече терапия?  Аз съм с 4G4G PAI и все още не съм пускала изследвания да видя как е, аг вчера ми предписа акард 150, но малко се притеснявам да го започна толкова рано

# 41
  • Sofia
Попринцип нямам тромбофилия, поне според основният пакет който пусках преди година и половина в Геника, но понеже съм на много тежка терапия с имуносупресори и високи дози прогестерон, реши, че иска да провери още 2 показателя, които не се обхващат в пакета, който съм пускала (Протеин C и Протеин S). Иначе аз съм на терапия с Аспирин Протект още от 1вият ден след трансфера. Вече над 27 дена. Имам тук таме някоя синина, особено след като си бия и по някоя друга инжекция. Иначе в основният пакет имах драма само с гена за метилираните B витамини (MTHFR) мутация, затова и приемам неофолик мета. Б12 витамините са ми над горна граница заради възпалението от автоимунните, та не приемам такива.

# 42
Моите резултати излязоха
ЧХТ ми е х4 от преди 48ч, 270 е сега
Но прогестеронът от 115 е на 78, което ме притесни!
АГ-то драсна само да пия Утрогестан,сега ще го купя!

# 43
Аз днес минах преглед, макар че си знаех, че е рано (имам по-дълъг цикъл). Между 5,-6 седмица съм, а попринцип трябва да съм 7ма. Видя се само гестационанен сак. И сега започва притеснението и чакането.

# 44
  • Sofia
Стискам палци всичко да е наред. Кога те викат за следващ преглед?
Аз утре влизам в 7 г.с и съм на преглед, а след това имам и вливка с имуноглобулин, ако всичко е наред.
Да ви питам за препоръка за хематолог, дали имате за София?

Общи условия

Активация на акаунт