Априлчета 2027

• 12 667
  • 651
  •   1
Отговори
# 630
Защото АГ направи скрининг, измери и каза че всичко с бебчето е наред. Аз все пак го попитах за ранна фетална. Той отвърна, че не е необходимо и ще отида направо на основната в 20 г.с. И съм малко объркана
Elena.karajova , аз бих отишла. Хубаво е да видят всички органи на бебечето.

# 631
Аз правих скрининг и ми каза моя АГ, че няма нужда от ранна фетална морфология. Все пак не знам, дали не трябва да отида.
Скрининг и фетална не е ли едно и също на този етап? Скрининга нали се формира от кръвни и ехограф (тип фетална)?

# 632
“Морфологията гледа как е развит и изглежда плодът, докато скринингът изчислява вероятността за определени генетични/хромозомни отклонения.

Двете изследвания могат да се правят в един и същи период и често се допълват, а не се изключват взаимно.”

# 633
  • Sofia
Моето лично наблюдение е, че зависи от болницата, където се извършват. Примерно където си ги правих аз - в Надежда, се води ранен комбиниран скрийнинг. Задължително се включват и двата компонента. 1во ехографски преглед, а след това ти вземат кръв. В цената влизат и двете неща и не можеш да ги направиш по отделно до колкото знам. Така, че аз покрих и двете - ФМ + БХС = ранен комбиниран в моя случай.

# 634
Моето лично наблюдение е, че зависи от болницата, където се извършват. Примерно където си ги правих аз - в Надежда, се води ранен комбиниран скрийнинг. Задължително се включват и двата компонента. 1во ехографски преглед, а след това ти вземат кръв. В цената влизат и двете неща и не можеш да ги направиш по отделно до колкото знам. Така, че аз покрих и двете - ФМ + БХС = ранен комбиниран в моя случай.
Да, аз се следя в Щерев и там е същото. Задължително се правят двете и на база на тях изчисляват.

# 635
Момичета, има ли някоя от вас със запек и ако да, пиете ли нещо и какво? Значи, казвам ви, все едно утре ще го раждам това дете. То киселини, то запек, гърдите ми тежат, с първото дете тези неща ги имах към 6-7 месец. Не знам какво ще правя до април. Иде ми да се зазимя и да не изляза от вкъщи..

# 636
  • Sofia
*JustMamma*, аз имам проблеми със запека от много време. Още от преди години. Покрай инвитрото много се обостриха и сега също си го има и е неприятно. Като цяло малко по-добре е последните 2 седмици, защото поднових приема на пробиотик, а той доста ми помагаше, но в ранните седмици го бях спряла. В момента комбинирам Lactoflor Bio Plus пробиотика с магнезиев цитрат вечер. Иначе сега през зимният сезон като тръгнат кивитата по 2-3 кивита на ден много бързо ще оправят положението. Имам и сушени сливи/кайсии те също помагат, но изискват повече пиене на вода.

# 637
Здравейте и от мен! И аз най-накрая да се включа в тази тема. Вчера имах преглед, преди който доста треперих, защото в началото на годината имахме един мисед и го установихме горе-долу по това време, но сега всичко изглежда наред и днес съм 10+6 Blush Започнах даже малко да се успокоявам. Доста се бях притеснила, че дори и оскъдните ми симптоми напълно изчезнаха в началото на седмицата, но явно това също е нормално. Вчера ми казаха, че е много рано за NIPT и че мога да го направя при следващия преглед при АГ след края на 12тата седмица или при първият скрийнинг (предполагам, че това е ранната ФМ), който ми е записан за 13+2. Най-вероятно ще избера по-ранната възможност, защото другото ми се струва късно.

# 638
Здравейте момичета,относно запека мисля,че бях писала и преди тук.Имам голям проблем с това от предишното секцио и без разхлабителни не мога .Приемах сена форте,след като разбрах,че съм бременна го спрях и имах две кошмарни седмици.Пробвах с големи количества киви,круши,сини сливи,вода над 3 литра на ден,сладко от аптеката,дуфалак и резултата беше все едно съм в 7 месец с ужасни болки,направих консултация с двама АГ и решихме да продължа прием на сена форте до 7 месец,след това ще мислим.Но нещо много важно,аз го приемам от години и не ми предизвиква спазми или болка,затова знам,че доста жени го избягват по време на бременност.

# 639
С първата ми бременност са ми изписвали Лактулоза, но запека “дойде” в доста напреднал месец.

# 640
Момичета, някоя от вас получавала ли е резултат от Афродита в събота?

# 641
Аз правих скрининг и ми каза моя АГ, че няма нужда от ранна фетална морфология. Все пак не знам, дали не трябва да отида.

Аз не мога да повярвам, че все още има АГ-та, които казват, че няма нужда?!? от ранна фетална. Та ако от най-ранното диагностично наблюдение от такъв тип няма нужда, то как най-бързо бихме разбрали за евентуален проблем? Да гадаем ли, интуицията ли да си слушаме, палците си ли да стискаме? Това е безумие, Елена! БХС, което разбирам, че си правила, не отменя нуждата от ехографския преглед! На него се вижда черепа, дробовете, ребрата, измерва се нухалната транслуценция и много други детайлни неща, описани на лекарски език, неразбираем за голяма част от нас. Живеем във време, в което медицината е толкова напреднала, дава ни възможности за какво ли не, а някакви вероятно със самочувствие и “опит” АГ-та (дори не се извинявам за думите си), твърдят, че ранната фетална морфология е излишна, щото видиш ли, БХС ти било наред?! Извинявайте, ама това е пълно безумие и заради такива лекари се петни титлата, която носят тези хора! Дано такива лекари като твоя имат поне топки да си носят последствията от препоръките!

Пожелавам ти късмет и съм сигурна, че всичко ще бъде наред, просто се ядосах на тази безотговорност.

# 642
БХС при мен включваше ехографски преглед с измерване плюс взимане на кръв за самата статистика. Имаше ехографски преглед, но не съм наясно дали няма нужда от нещо допълнително. Няма нужда от възмущения.
[video][/video]

Аз не мога да повярвам, че все още има АГ-та, които казват, че няма нужда?!? от ранна фетална. Та ако от най-ранното диагностично наблюдение от такъв тип няма нужда, то как най-бързо бихме разбрали за евентуален проблем? Да гадаем ли, интуицията ли да си слушаме, палците си ли да стискаме? Това е безумие, Елена! БХС, което разбирам, че си правила, не отменя нуждата от ехографския преглед! На него се вижда черепа, дробовете, ребрата, измерва се нухалната транслуценция и много други детайлни неща, описани на лекарски език, неразбираем за голяма част от нас. Живеем във време, в което медицината е толкова напреднала, дава ни възможности за какво ли не, а някакви вероятно със самочувствие и “опит” АГ-та (дори не се извинявам за думите си), твърдят, че ранната фетална морфология е излишна, щото видиш ли, БХС ти било наред?! Извинявайте, ама това е пълно безумие и заради такива лекари се петни титлата, която носят тези хора! Дано такива лекари като твоя имат поне топки да си носят последствията от препоръките!

Пожелавам ти късмет и съм сигурна, че всичко ще бъде наред, просто се ядосах на тази безотговорност.

# 643
Напълно съм съгласна с теб, ако един кръвен само ни даваше информация за всяко едно състояние на плода, то фм нямаше да съществува.. За пръв път чувам подобно нещо, на ваше място бих отишла другаде.

# 644
Момичета , правих пренатален тест в 11+1 vision + и днес ми казаха, ми трябва да повторим теста , защото има ниска фетарна фракция. Това не е ли много необичайно за този срок и сега съм супер притеснена и не знам какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт