Защо свекърите не се съобразяват какво говорят?

• 2 262
  • 82
  •   3
Отговори
Здравейте!
Чувствам се обидена на свекъра си.
С мъжа ми скоро си купихме къща, като използвахме ипотечен кредит.
Свекърите дойдоха да видят къщата и докато разглеждат звънна телефона на свекъря. Звънна някакъв роднина и го пита къде си какво правиш и той отговори следното, което всъщност много ме обиди: "Да ти кажа ли, купихме къща на сина ми."
Всички бяхме там, докато казваше това и се смееше. Аз се наведох и не вдигнах глава. Стана ми мега болно, защото е лъжа.
Къщата си я купихме ние, те разбраха малко преди сделката и да каже такова нещо направо ми натежа на душата, защото мене не ме зачете изобщо. Сякаш аз съм дошла на готово.
Преди време, когато си купихме апартамента пак с ипотека, тогава викаше сина ми си купи апартамент, нищо, че аз теглих кредита. Сега пък те купили на сина си. Мене никъде не ме сложи в цялата картинка.
Все още като се сетя и се ядосвам. Аз имах работа и се наложи да тръгна от къщата, като изпратих съобщение на мъжа ми, че съм много обидена. Той каза, че му е направил забележка да се съобразява какво говори. Тежи ми, че трябва често да идват да помагат на мъжа при ремонта, но след тези думи, ми е много криво.
Как бихте реагирали вие?
Тежи ми на душичката това пренебрежение и не искам да го виждам изобщо този човек, тъй като не го прави за първи път.

# 1
Трябвало е да реагираш на момента, още предишния път като е направил така. Изчакваш го да затвори и питаш “какво имаш предвид? Жилището е купено от мен и мъжа ми, да не би да пропускам нещо?”.

# 2
Честно, дреме ми какво говорят! Не може да им затвориш устата, най-много да се скарате и да не говорят пред теб, а два пъти повече зад гърба ти.

# 3
Възможно ли е свекърът така да си говори за постиженията на синчето в множествено число? Подобно на "папкахме, спахме, никне ни първото зъбче" на майките? Simple Smile

# 4
Възможно ли е да имал предвид купихме, като един вид вие, семейството сте купили , а не, че те, свекърите са ВИ купили къща? Вече са ме изпреварили Simple Smile

Явно е искал да се изфука на човека, с когото е говорил. Но след като няма финансово участие в покупката, не е най-добрата реплика. Мъжът ти му е направил забележка, би трябвало да не се повтаря.

# 5
Честно, дреме ми какво говорят! Не може да им затвориш устата, най-много да се скарате и да не говорят пред теб, а два пъти повече зад гърба ти.
Не е баш така, защото от подобни приказки тръгват други приказки, а не знаеш след време в каква среда и ситуация може да попаднеш. Отделно, след една или поредица забележки за недомислени и буквални неверни реплики, може и да започнат да се придържат към фактите и обективността.

# 6
Те така си говорят тяхното поколение. Не е страшно или непременно обидно.
Просто така подхранват собствено си АЗ.
Какво очаваш да каже "децата си купиха къща, обаче ние сме стари, пенсионери, нямаме пари  и не можем изобщо да им помогнем"
Просто ако те е подразнило, кажи на мъжа ти като негов син да му напомни и да изисква да казва "Ние си кумихме къща или те си купиха къща", а не АЗ, СИНЪТ и други такива неточни индивидуални определения.

# 7
Разбирам, че ти е дотежало и си обидена, но думите на свекъра ти са явно конкретния повод, но не и причината за обидата. Имаш си вътре в тебе потребност те като външни хора да те зачетат.
При така описаната от теб ситуация, хич, ама хич няма да ми пука как чичото/дядото си придава важност, каквато очевидно няма.
Думите му няма да изкривят действителността. И той, но по свой си начин, търси да си придаде значение и стойност каквато няма.

Гледай си живота и къщата и хич не си слагай приказки на сърцето. Явно си чувствителна и лесно ранима. Чак такава обида и ранимост не бива да допускаш.

Ако пък много държиш да не си оставяш магарето в калта питай го като е купил на сина си къща да му дадеш сметката по която да внася вноската. Ама да не си чуди, че и ти си титуляр/съдлъжник по кредита.

# 8
  • Варна
А ти уста нямаш ли, че си мълча и двата пъти, а?

# 9
Не е баш така, защото от подобни приказки тръгват други приказки, а не знаеш след време в каква среда и ситуация може да попаднеш. Отделно, след една или поредица забележки за недомислени и буквални неверни реплики, може и да започнат да се придържат към фактите и обективността.
Ха ха, познавам една жена, която изтегли кредит за да си купи кола, а на всички разказваше, че приятелят ѝ я е купил. Доста активно и доста цветно.
В резултат сега всички си мислят, че той е чичко-паричко, а тя златотърскачка. Пък тя женичката вежди искаше да си нарисува.

# 10
  • Be realistic - plan for a miracle.

Какво очаваш да каже "децата си купиха къща, обаче ние сме стари, пенсионери, нямаме пари  и не можем изобщо да им помогнем"

Може да спре след "децата си купиха къща" Hands V

# 11
  • София
С навеждане на глава няма да стане. Въпросът е, дали си струва за нещо подобно да се влиза в конфликт - за мен не.
Нека се хвали. Обаче, на шега след разговора бих му казала и за новите гаражи да купи по една кола, пък ти лично ще се обадиш на роднината да се похвалиш.

# 12
В случая според мен е важно да се говори директно с човека, а не да каже на сина му пък той на баща си и т.н. Колкото повече се препредава информацията, толкова по-голяма опасност има да стане развален телефон и да последват сръдни, кавги и интриги. Въпреки доброто си желание, посредникът може да не успее да предаде посланието или още по-лошо - да предаде грешно такова.

# 13
  • Melmak
Ами гадно е. Ужасно тъпо от негова страна, но това показва какъв е той, а не каква си ти.
Вашето постижение няма кой да го открадне, а старецът си приписва някаква заслуга за пред наборите. Според мен е трябвало да реагираш, че къщата е купена от теб и мъжът ти. Да видиш реакция тогава. 😄

# 14
След като купувате втори имот заедно, и при първата покупка е имало същите реплики, които и тогава са те обидили, това не е ли изговорено с мъжа ти, та трябва да му изпращаш изричен СМС, как си се почувствала?
Веднъж ти самата е трябвало да реагираш и да се защитиш, но и той, като мъж, е трябвало да се намеси и да постави баща си на място. Ако нещо се случва за първи път, може донякъде да се допусне, че не сте реагирали адекватно. Но след като не е за първи път - бездействието и на двама ви е странно, и отваря врата за следващи подобни случаи.

Общи условия

Активация на акаунт