Бъдещото ОКТОМВРИйче все повече расте, а май на всяка мама и се ходи на море

• 16 002
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
На мен, пък ми казаха, че при бременност е нормално кръвното да падне  Shocked
Моето се е закотвило на 100/70 и не мърда
Me_and_baby, ако имаш възможност го следи по-често и ако се вдига, вземай мерки

# 61
Да ви изпратя и аз много целувки и прегръдки за добро утро  Hug Heart Eyes, че днес задачите при мен пак започват от сутринта. Ще ходя този път до друго кметство и както е казал народа - "парен каша духа" та съм се запасила с вода.
При нас, по думи на мои познати, по плажовете вече имало доста хора, така че сезонът е открит и можете да заповядате. А иначе за банския Me_and_baby добре ни е подсетила, ама аз се чудя моя дали ще ми стане и ако не къде ще си търся такъв, в който да не приличам на тюленка  newsm78. Но до там да стигна. Иначе meggyv като дойдеш тук задължително ще се организираме и ще отидем да се попечем дружно. Ще сме невероятна гледка ...  Crazy
Чао за сега и да ви е лек деня.  Hug     

# 62
tanini - s tebe pochti sme susedi - az sum na Kosharite krustovishteto.

# 63
Здравейте и честита нова темичка! Докато се обърне човек и хоп.... Mr. Green

Irenn - и ние ще се молим всичко да е наред и така ще бъде. Hug

Аз да ви се похваля днес бях при проф. Кременски. Разказах му всичко подробно, той провери случая , за съжаление заради мен се накара и на докторката, която дава резултатите, защото тя тогава ми предложи един час, който бяха освободили за след 3 дена и още един за след 2 седмици и ми каза, че после кой знае кога ще има часове. Но аз тогава нищо не можех да кажа, искам ФМ да мина и така в края на крайщата в тъпото Шейново се озовах. Според професора всяка бременна трябва да получава час за амниоцентеза най-късно до 2-3 дена, но изглежда са много претоварени в Майчин дом. Дано успеят да измислят нещо, за да може другите бременни да нямат проблеми с часовете. За изследванията той ме успокой, че бързият тест покрива 95% от хромозомните болести и, че другите 5% много рядко се срещат и предвид моята възраст вероятността е направо нищожна, а само ще трябва да чакам 3-4 седмици и да се тормозя. Разбрахме се още в сряда да отида да си взема изследванията. Другите май няма да ми ги правят newsm44 Другото неприятно нещо, което научих е, че на 2 от момичетата, с които бях на амнио в Шейново (общо 4 бяхме) в пробите им има кръв и не могат да се изследват и ще трябва пак да ги дупчат.  #2gunfire Аз просто съм имала късмет, че всичко е наред с мойта проба, изглежда д-р Велев хич не е толкова добър ..... толкова ми е гадно и за тях.  Sad  Пиша ви това, за да предупредите и други бъдещи майки да не правят амниоцентеза в Шейново. Първо скубят пациентите - 180лв., после получават от ЗК мисля, че към 460лв., а на всичкото отгоре на МД плащат май към 120лв само за бързия тест. Представете си какви суми прибират за едно боцване и то както излиза не винаги е направено като хората!
Сега мисля, че се подготвя някаква наредба , дано в нея да бъдат регулирани тези неща и да спре това безобразие в Шейново и в някои други болници.

Ивон
много съжалявам за другите майки, които не са имали твоя късмет с пробата. Аз писах доста за амниото и сигурно прекалявам с това, но искам да предупредя и аз момичетата за тяхно добро. Правете амнио само в МД, никъде другаде. Ако сте над 35 г , както съм аз, амниото и престоят в болницата са напълно безплатни. Аз останах там 4 дни и платих само иглите и 12 лв консумативи на лабораторията. По принцип иглите също се поемат от касата, но пациента трябва да си купи без касова бележка от аптеката срещу входа smile3505

# 64
  • София
Здравейте, момичета!

Аз се казвам Яна и съм "старо куче " при вас още от Искам бебе, но въобще не съм писала, само шпионирам.

Чакам бебка (ако всичко е наред) на 13.10.2007. По-нататък ще пиша повече за себе си, а сега да кажа най-важното.

Имам записан час за ФМ във Фемина при д-р Димитров на 23.05 от 16:30. Освобождавам го, защото по препоръка на моята лекарка вчера бях при Мазнейкова на ФМ (тя ми каза, че чакам момиче).

Предлагам, ако някой има интерес към часа във Фемина да презапиша на мое място. Моля, ако има желаеща мама, да ми пише на лични трите имена и телефон за контакт, така искат от Фемина.

Ще се включа отново чак довечера след 20 часа, тогава ще се върна от работа и ще отговоря. Дано бъда полезна на някого.

Приятен ден на всички!

# 65
  • София
Здравейте, момичета!  Hug

София, кв. "Иван Вазов", ул. "Янко Забунов", бл. 41 е друг магазин, в близост до южния парк, магазина се казва бебе-маркет и има мнооого неща.

Моля, моля , който ходи до този магазин да ми се обажда, защото живея в блока отсреща. Mr. Green Сладки неща има, аз няколко пъти съм влизала, там и Чикото S3 разгледах.

Иначе ние вчера с таткото и до Premaman ходихме, надявах се там да мога да видя Quinny Buzz 2007. Ама не....само Джейн... Crazy Не знам защо обаче Джейна не ми допада много, иначе и те са към 1300-1400лв. Взех си и каталог от Premaman, но определено са доста високи цените. Блузи за бременни по 60-70 лв, бански 80 лв. Аз може би ще трябва да си купя бански, най-добре ще е цял, но пък не ми се дават 80лв. за такива, които ще нося 7-8 дена само. Иначе C&A май в България няма все още или поне аз не знам... Tired

silverarrow - обеща да ни разкаже за количките, които е разгледала, така че ще чакаме. Simple Smile))) Аз се дразня, че няма на едно място повече модели, а трябва да обикалям само. Sad Днес смятаме и до магазина на Неделчев  и Неделчев в Гоце Делчев да отидем, там вече се надявам да го видя това Quinny. Eй този цвят сме си харесали -

Ако все пак решим да я поръчваме обаче ще е от Германия най-вероятно, защото по евтино ще ни излезе. Но....пак са много пари , обаче и другите комбинирани триколко са в този диапазон и голямо чудене пада.  ooooh! newsm78

tanini
- Стикаме палци за четвъртък!  Hug

kalina333 - и аз вече успях да разубедя едно друго момиче от амни в Шейново, то и аз започвам да прекалявам с това, но наистина е добре и бъдещите майки трябва да знаят.

# 66

kalina333 - и аз вече успях да разубедя едно друго момиче от амни в Шейново, то и аз започвам да прекалявам с това, но наистина е добре и бъдещите майки трябва да знаят.

newsm10

# 67
Сега вече ме убедихте за морето. Ние и без това имаме роднини във Варна и май ще им идем на гости. Така няма да ми е притеснено, а и децата ще си играят. Мен малко ме притеснява мръсотията, та за това се двуомя. но така или иначе градината ще почива юли и ще се чудим какво да правим.
Ирен, аз пак да кажа. Малкия миналата година хвана шарка и то точно на морето. Как мислиш спрях да го къпя - никак. Влизаше си в морето, после под душа, на слънце. Ей го сега няма нито един белег. То е до натура. Моя мъж уж са го пазили, но има 2-3 белега. Ако се къпеш без да използваш гъба, за да не нараниш пъпките не мисля че щв има проблем.
Viodidi, и аз някога бях цигуларка, но после се отказах. Имаше един период когато мъкнех и една класическа китара по хижи, но сега си стои при майка и само синковеца дрънка на нея. Преди няк. седмици майка ни пита със сестра ми дали имаме нещо против да продадем цигулките и така ми стана криво. А голямата е Страдивари от 1892 г. и ми свиди. Още  се чудя.
И такива работи. Успех на концерта.

# 68
Здравейте тумбаланки
Ех, че много музикални мами са се събрали тук, аз немога да свиря само да тананикам  Laughing.
На моренце със сигурност ще ходя щото нали ми е до гъза ама как ще стане с тоя тумбак незнам. Пък и аз май си отглеждам гъбки/другия път доки ще ми вземе секрет/ много ме притеснява това море.
Прекрасен ден ви желая и ще се навъртам наоколо щото хич не ми се бачка.

Добре дошла на новата мама!

# 69
MDimitrova, Страдивари 1892 г. ???   #Shocked Откъде имаш такова нещо? И сигурна ли си, че не грешиш, защото и аз имам една цигулка, на която отзад има щампа "Страдивариус", ама иначе е германско производство, фабрична.  smile3503
Аз на море съм мнооооого навита - банския тъкмо ми се беше развлякал малко от солената вода - сега ще ми е по мярка  smile3533 Дори за следващата седмица се уговорихме за плажче с бъдещите кумци...  newsm10

# 70
Милички, много ви благодаря за подробното описание на магазините Simple Smile

polly1234 специално много голямо благодарско  Heart Eyes Аз не уточних, искам да видя колички и разни екстри - шкафове - ванички, столчета за кола ей такива неща, а мисля, че в моловете няма или аз не съм се оглеждала достатъчно, но повече дрешкурляци и играчки съм виждала. С кола съм и съм си оставила целия ден за обиклаляне  Joy и бройкане на покупчици, което ме подсеща че можете да ми дадете идея за бременелски магазини, че в нашата дива провинция няма таквиз екстри Simple Smile
 За СОМО си права, на мен направо очите ми изтекоха по едни сладурски люлки с балдахини и шкафове за повиване и разни финтифлюшки за бебченца.

Ивон, ако в петък около 10:30 - 11 си у дома и ти се пие кафенце или сокче на вън ще се радвам да се запознаем, а и ще ми покажеш магазина. Аз доста време съм живяла в София, учих също в софия, поради работата си познавам целия град май по-добре от повечето  софиянци, но странно защо този квадрат западно на южен парк ми е мътна индия Simple Smile), хич не се оправям там.

За моренцето и аз стискам палци да ни вземат карта до 15 юни и нямам търпение да стане и дано  Peace, че после няма да имам никаква възможност. Баткото ни има ден ден на 15 06 , после пък са му изпитите за гимназия, а  юли вече е страшна жега. Имаме и една планина планирана за средата на август  Simple Smile, дано успея да изкача шкембака си  Joy до Рилските върхове Simple Smile

А на концерт аз въпреки всичко съм решила да отида на Пласибо, имам опит вече  Party бебата я водих в коремчето си на Стерео МС пак в Зимния и не се чуствахме зле.

Мама Миа, а теб какво те притеснява за INXS?  Ще седнеш на някоя от седалките и ще си гледкаш, пък и концерта е сега скоро, когато тумбачетата не са толкова големи още Simple Smile

А аз и в петък ще посетя концерта на Маркус Милър на Джаз Пик Simple Smile

УУУУ празната ми бременелска главица за малко да пропусне Мirа_SB!!!! честито гуспожо!!!!

Слънчеви щастливи и много либофни семейни дни ти желая!!!  bouquet  bouquet  bouquet
дай малко снимчици, а  Wink

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 10:42 от маграт чеснова

# 71
Viodidi, ами колко съм сигурна - не съм. Така пише и видимо е доста стара. Вади страхотен звук. А и навремето (по кумунизма) дадохме доста пари за нея.

# 72
Добро утро и от нас   Hug
Относно шарката едни ми казват да не се къпя, че от водата излизат още повече пъпки други ми викат, че няма проблем вече незнам какво да си мисля или да правя  Crazy
Много е гадно вън времето да е хубаво а ние да сме вързани тук направо ужас  #Cussing out
А я аз да ви питам вас гледам последно време се повече се появяват мами които стават госпожи Не ме разбирайте погрешно нямам нищо против сватбите, но има ли мами като мен където живеят само с татковците и нямат брак  newsm78 НИе сме заедно от 10г, живеем заедно от 7 но още се колебаем дали само да отидем да подпишем или след време като решим да водим и мишко като шафер или шаферка или така да си останем без брак.

# 73
Ние нямаме брак, заедно сме от 5 години, живеем под един покрив от 4 години. Бяхме организирали сватбата за юли месец тази година, но като забременях я отложихме. Запазихме си единствено часът за подписване в гражданското,и то само защото си харесвам датата. Понеже ние правихме опити да забременея от много време, аз казах още в началото, че бременна няма да правя сватба, за късмет ми се наложи да съм на легло 3 месеца, така че и да  исках нямаше да  мога да я организирам.
И двамата не сме фенове на сватбата, бяхме решили да я свършим тая работа повече от скука, а не защото имаме голям мерак да се женим. Сега вече въобще не ни вълнува този въпрос, който иска да прави сватби, а ние смятаме да хвърлим енергията и парите си за бебето  Grinning

# 74
Добро утро и от мене момичета, то вече си е добър ден, ама докато се накотка мъжо да ходи на работа...  Animal Snail
ИВОН точно на твоята улица имам малко познати в новите блокове на ФАСТ БИЛД, зад лучано (които аз съм узаконявала newsm53, ми да се изперча малко, к'во?) Тааа може да се окаже, че имаме и общи познати.. newsm78
Иначе исках да ви споделя какво сънувах. Та значи ние нали сме си решили бебока да е ИВАН, а термина ми е на 25.10. Да де, ама сънувам, аз че съм родила и мъжо ми е кръстил бебето Димитър. И почвам аз с мойте поредни истерии-ма как така?, нали го бяхме решили и т.н., а той само ми казва, че щом като бебето се е родило на Димитровден, то си идва с името.
Събуждам се аз и проверявам, кога е димитровден! И кога мислите е?- МИ на 26.10 . ДЕн след термина ми. Тааа сега като се замисля, може верно Иван, да стане Димитър.
Нали сте чували, че бременните често сънуват или усещат, как трябва да им се казват децата или как ще изглеждат или какво ще се случи. Бе направо сме си половин врачки, що се отнася до бъдещите ни дяца. Причината за такива аномалии била, че бъдещите майки имали духовна връзка с децата си и инстинктивно усещали, наред ли е всичко. Това не знам дали е вярно, ще видим октомври (специално за съня ми, де). Четох ги някъде тия работи и днес се присетих. На вас подобно нещо случвало ли ви се е или аз съм изтрещяла (пак)? Crazy smile3517 nuts
А Иренка, споко и ние с мъжо живеем без брак. Не че цялата рода, включително и той не ме плюят и крънкат за сватба, ма аз не ща и туй то!!! Станала съм им като черната овца и на всички семейни събирания едно и също- Как така ще имаме дете, а не сме женени. Като каква щяла да ме представя свеки, как така не съм искала да му осигуря сигурност на тва дете и ей такива глупости. И мъжо мине, замине, все ми натяква,- нямало ли и ние да се оженим като нормалните хора? Аз обаче бия отбой на всички и не ме интересува. Аз дебела булка няма да бъда и да не мога да се напия, напуша и наскачам на собствената си сватба-е мерси, не ща!!!  People No Good 

Общи условия

Активация на акаунт