Бъдещото ОКТОМВРИйче все повече расте, а май на всяка мама и се ходи на море

• 15 998
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Аз дебела булка няма да бъда и да не мога да се напия, напуша и наскачам на собствената си сватба-е мерси, не ща!!!  People No Good 
newsm10            newsm74   Така си е!

# 76
Хелооу мамета,

Аз пак съм недоспала, аман вече, но рекох да напиша опътването за магазините и количките дето съм ги гледала, пък дано помогна на някой с ориентацията.

Chicco S3 Trio - Магазин Чико, бул П. Тодоров блок #5. Това е срещу входа на Южния парк откъм квартал Стелбище.
Предимства - Сравнително лека триколка както на тежест, така и при маневрирането. Гумите са големи и стават за павирани и разбити пътища. Цветовата гама е типична за Чико, а материите са добри. Една от най-евтините "скъпи" колички, като в цена 1,300лв влизат хубав кош, количка, столче за кола, чувалче за крака, както и дреболии от рода на комарници и дъждобрани. Количка без екстри струва 750лв.
Недостатъци - Основната част от количката (рамката) е пластмасова т.е. по потдатлива на наранявания и/или счупвания; предното колело е силно издадено напред и е на пластмасова основа, важи същият недостатък от по-горе. Моделът за 2007ма година не се предлага още в България, а той е силно подобрен.

Stokke Xplory -  Магазин Чико, бул П. Тодоров блок #5. Това е срещу входа на Южния парк откъм квартал Стелбище.
Предимства - На скала по маневреност 4 от 5; седалката е по-висока, което позволява на детето да бъде по-близо до нивото на майката (по малко навеждания съответно); цветовите комбинации са малко, но приятни и свежи.
Недостатъци - Най-скъпата "скъпа" количка, с цена над 2,500лв за пълен комплект оборудване. Усещането като се бута количката е "неестествено" заради формата на дръжката и начина по-който се усеща тежестта. Цялата количка е предимно пластмасова, което (лично мнение) не е достатъчно елегантно за количка от този ценови диапазон. За по-ниските майки (под 1.70) би била твърде голяма, макар, че не е от най-тежките колички.

Peg Pereggo - GT3 Completo - Магазин Пакостник, Овча Купел - 2, бул. Монтевидео, Търговски Център Овча Купел 1, ет 2ри
Предимства - Една от по-евтините триколки. Маневреност 3.5 от 5.
Недостатъци - Сравнително тежка, твърде "дълга" и придвижването с тесен асансиор би било проблемно, ако не и невъзможно. Тази количка е по-лош вариант на Чико S3.

Chicco - Cortina - 2 in 1 - Магазин Пакостник, Овча Купел - 2, бул. Монтевидео, Търговски Център Овча Купел 1, ет 2ри
Предимства - Много лека и цветовите комбинации са много удачни. При цена 550лв са включени стол за кола, както и самата количка. Една от количките, която предлага добра фирма, с добър дизайн и атрибути на приемлива цена.
Недостатъци - Малките колела биха били проблем по по-разбити пътища и тротоари. 6 колелета понякога създават проблеми на неравни повърхности.  Няма лежащ кош, който да може да се монтира на базата, като се ползва столчето за кола, в което бебето не е препоръчително да стои повече от 3 часа. Столчето за кола не се закрепва по адекватен начин, а просто се поставя във лятната количка, което създава възможност за по-лесно падане?

В следващият пост (по-късно вечер) ще пиша за впечатленията си от Quinny Buzz 2007; Casual Play T5, S4; BebeConfort High Trek, BebeConfort, Maxi Cosi столчета за кола, Bugaboo, Chicco бейби монитор,  Brevi шезлонг

Специялно за Маграт:
освен посочените по-горе:
Магазин Бейби Нова - бул Хр Ботев 67а (до 32ро училище) - предлагат колички на Quinny, както и други продукти, предимно от Неделчев и Неделчев

Магазин Макси Коси - ул Крум Попов 62 (в Лозенец, близо до Ситицентър) - предлагат колички на Quinny, Maxi Cosi столчета

Магазин Малечко - бул Константин Величков 35 (между Сливница и Стамболийски) - изключително богат избор от колички с марките Неонато, БебеКонфорт, Casual Play, както и кошчета, кошарки, столчета за кола и тн

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 12:09 от silverarrow

# 77
Танини, чудесно.))) Ще кажеш тогава отзиви.) Дали си струва да се разкарвам до София.)

# 78
  • София
маграт чеснова - за съжаление съм на шофьорски изпит в петък. От 9:30 ми са ми листовките и после трябва да чакам за кормуването. Хич нямам представа колко ще се проточи всичко. Много ме е яд, че няма да успеем да се видим.Sad Ще ти дам обаче един съвет - ако идваш от бул. Витоша, Янко Забунов се пада 2 пресечка май преди Южния парк (има някакво скъпарско заведение на ъгъла със скъпи коли отпред), след това магазинът се намира от дясно, в предпоследния блок до края на улицата. Има доста зеленина и дървета и е възможно да не се види, за това се надявам да те улесня.  Hug

Irenn - и ние няма да се женим, просто така си ни е добре. Решихме , че искаме бебчо, направихме го и сега евентуално като поотрасне малко детето може. Въпреки че ..ми се струват излишни разходи в момента. Предпочитам да си купя хубава количка вместо сватбена рокля.  Crazy

polly1234 - аз всъщност хич нямам познати тук. Живеем от няколко месец и сме на квартира, преди това бяхме при Пирогов...добре, че скоро ще си се местим в новия апартамент, че ми писна така.  ooooh! Все багажи, пренасяне на мебели...ужас.
А ти наистина много пророчески сънища имаш. И нашия татко казва, да не мислим много име, че детето можело с името да си дойде, ако се роди на някои такъв ден. Но предполагам, че ще родя към края на септември и не виждам тогава подходящи имена, но да видим. Аз пък сънувах онзи ден, че бебка се е родила и имаше сума ти народ около мен. Аз я кърмих, но тя по много мъничко ядеше и спираше, а бях и изнервена , заради хората и се притеснявах, че бебка не яде... Sad А днес пък Quinny-то сънувах... ooooh! абе като ме обхванат мен едни мании.... hahaha

# 79
БЛАГОДАРЯ ви момичета!!! married Hug Hug Hug

Слушайте, в Mothercare също има симпатични бански за бременелки. Така че, грабвайте по един и да ви видя на морето!!! Ще е супер сладурско!!!!  grinning039 sun

Задължително   phoneuu който идва насам да ми се обади!!! Тел за контакти: 0899176122 - Мира Мъртън или на mirapg@abv.bg

# 80
  • София
silverarrow - мерси... Hug Ние днес може и покрай този магазин на Чико да минем....че и той ни е в района.

Аз сега започнах и по Quinny Speedi-то да се заглеждам. Малко по-евтина излиза към 1300лв. всичко, Buzz-a- 1500-1600лв. Но пък не е като Buzza и цветовете, материята....и се чудя дали при това положение не е по-добре Чикото. Само Speedi-то е към 500-600лв., но другите неща - Зимното кошче, кошчето за кола и аксесоарите оскъпяват.   Thinking

Нещо, което ме притеснява за Чикото е, че някои мами казват, че е много дълга ине влиза във всички асансьори...ние още нямаме сложеn асансьор в нашия нов блок и няма как да измеря, а ще е много неприятно, ако ще трябва да свалям количката по стълбите от 3 етаж.   ooooh!

# 81
Момичета аз не се притеснявам, че няма да правим сватба. Даже онзи ден в салона се базикахме и им разправям на колежката и една клиентка, че ще се запиша самотна майка та да използвам и аз малко привилегиите на държавата. Те ми викат ами като се яви таткото, а аз им викам ще кажа със сигурност къв е тоя бе де да го знам кой е не съм го виждала през живота си.
Голям базикане беше, не че ще го направя но понякога и на мен ми писва да ме питат дали ще правим сватба и аз като им кажа тази версия и те всички които са ме питали даже съжаляват, че са го сторили и вадят ей такъв поглед  newsm09  hahaha
Даже ако някой ме чуе и не ме познава, ще каже горкото момче и детето няма да му дадат да си види. Добре, че милото ме познава и знае че всичко е на шега че наистина с мойте шеги понякога ще побелее  Joy  newsm62
А ние наистина нищо не сме решили със сигурност дали ще правим сватба или не но подкрепям с две ръце думите на polly1234 "Аз дебела булка няма да бъда и да не мога да се напия, напуша и наскачам на собствената си сватба-е мерси, не ща!!!  "
silverarrow браво ти направо голямо проучване си направила  Hug Гледам и Ивон и ти си се постара браво момичета

# 82
Mira SB честито и от мен!  married Бъдете много много щастливи!!!Айде пускай снимки че много обичам да гледам булки!

# 83
Аз сега започнах и по Quinny Speedi-то да се заглеждам. Малко по-евтина излиза към 1300лв. всичко, Buzz-a- 1500-1600лв. Но пък не е като Buzza и цветовете, материята....и се чудя дали при това положение не е по-добре Чикото. Само Speedi-то е към 500-600лв., но другите неща - Зимното кошче, кошчето за кола и аксесоарите оскъпяват. 

Ирен, Бъз-а е по-хубав като цвят и материя, да, но не знам това предно колело много лоши работи съм чувала и чела от много ревюта по нет-а. Ще пиша подробности в следващият ми обстоен пост, но се включвам да ти кажа, че е много вероятно да нямаш нужда от зимното кошче и да караш само на количката + столчето за кола. На много места по нет-а четох, че хората позлват зимното кошче по 20тина пъти, а то е доста скъпичко като само за 20 пъти (брой до 5 месечна възраст, защото след това бебето не иска вече да лежи). Ние решихме да не купуваме, ако се продва отделно. Просто идея...
Ако решите обаче да карате без него, тябва за столчето за кола да купите чувалче за бебчо (мисля 120лв) и да не го разхождате повече от 3 часа в столчето без почивка. Имайки предвид, че ще е зима надали това ще се случи  newsm78

Аз не тествах Спиидито, но в магазина на Макси Коси (виж предния ми пост) го има. Само съм чела, че прави проблеми с предното колело, но това не е мое наблюдение, само споделям.

# 84
Аз определено ще взимам зимно кошче, каквото и ще да става и каквато и количка да купя. Нашия град е точно до балкана и даже да не  е толкова студено постоянно духа. От личен опит знам, че тук майките без зимен кош количка не купуват защото в зимното кошче е по защитено  детето. Тук при нас и в момента е топло но отвън пак духа леко.
Момичета тези който са по опитни сега си направих албумче и как да кача, мойте снимки в нашето общо албумче. Ако някой знае моля да пише, ако ли не аз ще се помъча още над това  newsm78

# 85
  • София
silverarrow - извинявай, не можах да открия за кой магазин на макси-коси става въпрос? Понеже ти си споменала магазина на Чико и Пакостник (и аз съм била в Пакостника и знам, че там го нямат Куинито), може ли да ми кажеш, за да отидем днес.  Hug
Иначе и аз много се чудя за този зимен кош - пък и не е евтин 400лв. за няколко месеца изпозлване. Чудех се дали пък да не вземем само коша, без кошчето за кола, защото коша може да се закрепя в колата с колани мисля и да се изпозлва като столче. И направо да вземе малко по-голямо столче после (примерно след 9кг.), защото и тези които ги продават от 0-18кг. много бързо омаляват и пак няколко месеца се изпозлват, пък пак си е 200-300лв.  newsm78

Пък и ако тази зима е топличка и имаме възможност повече време да се разхождаме с бебка, определено няма да и е удобно да спи в столчето, а в кош... newsm78

Аз тъкмо си мечтаех днес, колко ще е хубаво, ако бяхме в 9 м. и вече беше време да раждаме...никакви зимни кошчета и простотии. Щяхме да си скиторим с бебоците по цял ден навън.... Joy

# 86
Айде качих 2 снимки браво на мен  newsm44 голяма умница то на бг пише ама кой да чете  smile3529

# 87
Аз засега съм се насочила към количка, която има зимен кош. Тази зима беше доста мека, но следващата едва ли ще се случи такава. А в Плевен са ужасни студове, както и отвратителни жеги. А не смятам да си стоя в къщи нон-стоп, защото със сигурност ще се побъркам.

# 88
silverarrow - извинявай, не можах да открия за кой магазин на макси-коси става въпрос?

Ивонка, магазина се намира на ул Крум Попов 62. Трудно ми е да ти обясня къде се намира, освен, че е в Лозенец, но отиди на bgmaps.com и напиши адреса и ще ти го даде. Магазинът работи до 19 часа, има две продавачки, едната нищо не разбира, другата точно обратното, много е мила и всичко обяснява. Накарайте я да ви позволи да сглобите и разглобите количката, да сложите столчето за кола и да го махнете, да я разтикате напред назад, все пак това са много пари и трябва да видите всички опции.
За ползването на коша - искам да кажа, че той не е пригоден за возене в кола и при по-силен удар бебето може много сериозно да се нарани или недай боже по лошо  Praynig. По принцип Quinny а и другите производители изрично предупреждават да не се вози бебето в колата с зимния кош, така че недей рискува особено за 250лв (колкото струва там). Имат много голяма селекция от седалки с десени между другото.

Аз причината, по която не искам зимен кош е, че надали през зимата ще прекарам повече от час два в разходка. Ако случайно не преценя добре, винаги мога да си купя кош по-късно.  Wink

Мирама, знам душа, аз съм родом от Свищов и с Плевен и Русе заедно мерим макс температурите през лятото и минимума през зимите. Разбирам идеално за какво говориш  smile3521

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 14:01 от silverarrow

# 89
  • София
silverarrow - мерси много  Hug Сега ще погледна в bgmaps и мисля, че ще успеем да минем днес. Simple Smile
При това положение за зимния кош и колата значи май наистина не е добре да се изпозлва като столче. Остава да мислим дали да купуваме зимния кош или не..Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт