По дрехите посрещат

• 588
  • 10
  •   2
Отговори
Човек винаги се опитва да създаде някакъв имидж с начина по който изглежда. Богат, готин, интересен, арт, възпитан, образован, секси, изкусителен, красив, млад, стилен, професионалист… Какъв имидж опитвате да създадете вие в ежедневния си живот и как го постигате? Какъв имидж се опитвате да избегнете?
Аз например в основната част от деня - служебно и в свободното си време - искам да изглеждам възпитана, обрана, стилна, надеждна и комфортно в кожата си. Не бих искала да се правя на 20годишна , щом съм на 40. Не искам да изглеждам и про сухарка със строг костюм, когато дрескодът не го изисква абсолютно и недвусмислено. Със сигурност не искам да изглеждам като изкусителка. Гледам да нося дрехи в неутрални цветове с нормална, понякога леко овърсайз кройка, малък брой изчистени бижута без тонове камъчета и украси; избягвам разголените, прозиращи дрехи; не нося сандали и чехли, защото са ми неудобни; гримирам се меко казано семпло - балсам с лек цвят, спирала, леко запълване на вежди, фул фейсът за мен е свръх натоварване.
Темата е донякъде вдъхновена от Алис Борнщайн и нейния метод за трите думи, с които да изградим гардероба си .

# 1
  • София
Какъв имидж се опитвам да създам - на готина жена на моята възраст. Гледам да се обличам удобно, но и модерно, като взимам от модата това, което е по мой вкус.
Какъв имидж се опитвам да избегна - на лелка, бабка от квартала, твърде тийн или секси.
Понякога нося тъмно, понякога светло, понякога тясно, понякога широко. Нося и ярки цветове.
Никога не нося всичко в черно.
Гримирам се "грим без грим", но все пак с доста продукти.
За вечерно излизане правя "фул фейс", ама не ме бива много в сенките.

# 2
Определено не обичам бабепшки дрехи, които да ме състаряват.Панталони, ризи и подбни официални.Друго,което не обичам е метълски стил или торбести дрехи.
 Обичам младежки стил,тениски с нещо сребърно,но не с Мики Маус или мечета.Клинове и дънки с камъчета.Сребристи сандали и чанта/раница.

# 3
Аз обичам да се обличам в ярки цветове, това ми създава настроение. И маникюра си правя често ярък. Като млада носих достатъчно бежово и кафяво. Сещам се за надпис на витрината на магазин за дрехи: "Животът е твърде кратък, за да се обличаш скучно". Общо взето, и аз като Рокси - гледам да избягам от лелинския стил, но гледам да е стилно и да ми е удобно. На 56 съм, не се опитвам да се правя на по-млада. Винаги съобразявам облеклото с мястото, няма да отида с дънки на културно събитие, примерно.

# 4
  • София
Аз обожавам дънки. Даже имам два чифта тъмни, които могат да минат за официални примерно на офис събитие или галерия.
Лятото избягвах да нося дънки, но наскоро си купих едни 7/8ми, тип пола-панталон и ми иде да не ги свалям.

# 5
Аз обичам черно и по тялото и основно това нося. Не знам какъв имидж изграждам, просто гледам да страня от дълбоки деколтета, мрежи и много къси поли, защото ми изглеждат евтино, особено в комбинация.

# 6
  • София
По принцип всичко е възможно - дълбоко деколте на дълга рокля е ок.
Къса пола с нещо покриващо нагоре.
Мрежа - на плажа.
Аз по принцип не обичам къси поли, не мога да измисля как да ги съчетая.

# 7
  • Далечният изток
Аз поли не знам как да съчетая, къси или дълги, всякакви. Имам сатенени, от тия модерните, миди дължина, няколко цвята си накупих, но каквото облека нагоре, все не ми харесва.
Иначе се обличам спортно-елегантно, понякога заради професията по-официално, когато се налага. Нося задължително ток, не мога да ходя на равни обувки. Може да е 3 см, но да е някакъв ток.
Много държа косата да ми е чиста, изправена с преса. Всяка сутрин я мия, иначе не мога да изляза от вкъщи Grinning Определено си се грижа най-много за косата.
Грим - само червило, нюд, напоследък. И като по-млада не съм се цапотила с много грим, фон дьо тен, сенки и подобни, сега пък съвсем. С естествен вид ми е най-добре. А и смятам, че нямам нужда.
Маникюр задължително също. Неутрални цветове харесвам, земни, и за дрехи, и за бижута, и за маникюр/педикюр. Напоследък установих, че много ми отива черно на русата коса и си купих 2 по-елегантни черни ризи. Преди избягвах, не знам защо, може би защото съм чела, че русите не бива да се обличат в черно.

А директно на въпроса - стремя се да изглеждам добре като за 50-годишна. Да не изглеждам прекалено натруфена, да не изглеждам като повлекана. Имам колеги адвокати, които чак мен ме е срам като ги срещна... Като клошари.
Все пак адвокатът трябва да има някаква по-интелигентна визия, за да вдъхне доверие в клиента. Това мисля, че постигам на прима виста Blush
Една приятелка скоро ми каза, че каквото и да облека, винаги изглеждам стилно, така че ... Sunglasses  Старанието ми се забелязва...

# 8
Станала съм много по- взискателна към себе си. Само хубави дрехи, никога бърза мода. Но ги нося много дълго време, така че си струва. Няма вече деколтета, късо, голи ръце. Това е положението. А, без пълен грим не излизам. Ненатрапчив, разбира се. Ако доживея пенсия и съм кооперативна, мисля да въведа голяма доза небрежност в стила си.Simple Smile

# 9
Аз много рядко се гримирам и слагам само спирала, понякога и малко очна линия. Фондьотен, пудра, червило, сенки съм слагала като тийн, но отдавна вече не мога да търпя.

# 10
  • Най-красивата страна
През лятото нося само рокли или поли-обикновено с дължина до или малко над коляното.Дълги рокли-по-рядко. Къси дънкови панталони-ако сме сред природата.Клинове не нося-нито къси,нито дълги.
Пролет,есен-нося дънки-обаче изчистени,прави или чарлстон,не обичам съдрани,с камъчета и др...
Зимата -нося кожено яке с дължина до коленете,
Тениски-избирам да са от качествен памук,премиум марки,изчистени.
Сако или яке.
Обувки-предпочитам обувки,сандали с ниско токче
Маратонки-бели
Моите цветове-бяло,черно,синьо,сиво,пастелно розово,червено,бежово.

Маникюр,педикюр-задължително.
Грим-фон дьо тен,спирала,червило.
Бижута-нося злато-пръстени,колие ,обици

Не харесвам бързата мода.
Не харесвам силен грим.
Не обличам дреха която не е изгладена.

Общи условия

Активация на акаунт