Опитните цветарки 8

• 38 376
  • 523
  •   2
Отговори
# 180
аз затова най- много и почти само тук пиша, тука си ми е като у дома, трябва една среща да си направим, ама трябва да дойдете на море Joy

# 181
За сега не търся никакво цвете,че мястото ми е малко. Ще направя някое албумче да ви покажа всичко, но не знам кога.  newsm78
Иначе и кала си имам. Hug Но за сега е мъничка и не е цъфтяла.
а и съм си направила колекциика от кактуси. Някои ако иска да свирка.

# 182
кажи нещо за калата, едногодишно ли е, как се гледа newsm78

# 183
Е аз понеже не съм от опитните, ако има тема за тази част, ме препратете Simple Smile, ако не, бихте ли споделили как се гледат азалии Rolling Eyes
Чух, че се слагали да спят, не знам точно, но ми прецъфтя и сега не знам какво да правя Embarassed Rolling Eyes

# 184
Ама с тия анкети добре си разнообразявате тука! Hug
Влизам и хоп- писали, писали, че и анкета сложили Laughing
гласувах, разбира се!

# 185
Е аз понеже не съм от опитните, ако има тема за тази част, ме препратете Simple Smile, ако не, бихте ли споделили как се гледат азалии Rolling Eyes
Чух, че се слагали да спят, не знам точно, но ми прецъфтя и сега не знам какво да правя Embarassed Rolling Eyes

аз моите не ги преспивам.след като прецъфти,я подкастрям и оформям хубаво кораната.продължавам да си я поливам и никога не допускам засушаване,защото веднага ще ми умре.лятото всеки ден пръскам листата.не знам дали знаеш,но обичат кисела среда.боцни 2-3 ръждиви пирона и е хубаво да са в специална пръст за азалии.

# 186
да ви кажа ще вземам дестилирана вода да поливам, за антуриума пише че е много чувствителен откъм вода, тъкмо и другите малко ще се подобрят, някой полива ли така и нещо да ми кажете Rolling Eyes

# 187
теди,къде продават такава вода?аз от много отдавна не съм виждала
в университета работиме само с такава.остава и вода да почна да крада  hahaha

# 188
Калата е многогодишно растение. Обича слънчево до полусенчесто място и топло. През лятот я изваждам на балкона, но така че да не я вали дъжд. След октомври-ноември я оставям в покой, като я оставям на светло и хладно място. От февруари я поставям на топло и по-светло място.
През лятото я поливам така че почвата да не изсъхва.
Размножаването става чрез разделяне на коренището или страничните грудки. Грудката на калата трябва да е заровена плитко в замята.
Това е.  Peace
Аз я гледам малко като спатифилиума и изключението на покоя и се развива добре засега (пу,пу)  Hug
tedy_e защо дистилирана, тя водата за това растение трябва да е мека, само това е условието. Ако имаш филтрираща кана може да ползваш тази вода или просто да преваряваш. важното е във водата да няма варовик.  Hug

# 189
защото във Варна водата има доста пречистващи съставки вероятно незнам ама пръстта ми на всяка втора седмица е бяла, иначе майка ми ще ми купи ... незнам къде се продава това чудо, нави ме за калата май, сега да търся къде пише за доставката колко е, аз защото не обичам едногодишни, а това е много красиво Hug

# 190
[

какво ще кажете за това? http://www.strelitzia-bg.com/detail.php?item_id=141
някой гледа ли такава кала?

Свеки гледа от години. Многогодишно е. Май не обича пряка слънчева светлина, но обича светлината. Полива се когато засъхне. На 2-3 години я вади от саксията и маха издънките. Винаги цъфти. Не съм я заглеждала, но май когато отида все има цвят.

# 191
Аз ли съм единствения Синчец newsm78

lamita, сакън, не кради, дестилирана вода има във всяка бензиностанция Mr. Green

# 192
  • Sf
Кроасания,листата на кросандрата,наподобяват ли ня розата?на мен ми подариха и се чудя дали е същото,но още е много малко  newsm78

http://www.lapshin.org/club/plants/cros.jpg
Ето линк как изглежда кросандрата. Листата й, да, може да се каже, че наподобяват тези на хибискуса/кит. роза, но от тези рози с лъскавите листа, дето са някакъв нов сорт. Най вече наподобяват листата на кафето   bouquet

schnee, ти си ми съгражданка май, четох в един твой пост, че си от В. Търново? Много се радвам  Hug

# 193
Здравейте, момичета. За първи път пиша тук. Моля да ми кажете някое саксийно растение, което няма нужда от много светлина. Решила съм да поставя такова в коридора за освежаване, но там не влиза много естествена светлина. Благодаря ви!

# 194
Каза ми, че са й я дали вече вкоренена.

направо ми уби надеждата  Sad момичета, ако някой знае от къде мога да си купя билоба да свирка! живо се интересувам  Blush

аз ли съм единственият декоративен грах  newsm78

теди, така като гледам за 2-3 дни напълнихме 10 стр. май ще почнем по няколко теми на седмица да правим  hahaha бая бърборани сме се събрали тука....

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 10:52 от schneee

Общи условия

Активация на акаунт