Опитните цветарки 8

• 38 324
  • 523
  •   1
Отговори
# 225
разсади ги, но много внимавай защото може да заминат, то е малко като кафето, и като се хванат почвай да раздаваш Laughing

# 226
Мами, да питам и нещо друго.......Като ходите на почивка как организирате поливането на цветята си?

и аз напоследък това се замислям  newsm78 даже и за 3-4 дни вече ще ми е проблем да мръдна  #Cussing out единият вариант е - доверена комшийка, но някакси не ми се ще да оставяме ключовете от апартамента на когото и да било...... Rolling Eyes другият вариант го бях чела някъде - трябва да правиш нещо като система за напояване на саксиите, но ако те няма 10 дни.... и Господ няма да ти помогне после....
давайте идеи!

ламита, аз си мисля, че ако си поискаш, ще ти дадат, но ако ти откажат, ще те държат под око, така че внимавай  Joy

# 227
Мами, да питам и нещо друго.......Като ходите на почивка как организирате поливането на цветята си?

Аз пълня с вода всички налични тенджери, тави, легени, дори коритото на малкия (не съм го хвърлила още) и слагам саксиите вътре.
Прибирам и балконските цветя вътре и с тях така процедирам.
Все се чудя как не са се преовлажнили, но наистина не съм имала проблеми с китките си после Peace Свежи и зелени Grinning

# 228

Имам едни джиджавки, предполагам ги има по цветарските магазини. Слагат се в пръстта, а другия край в голям съд с вода.
Ми аз като имам огромен двор, питаш ли ме?. Добре, че при нас по-често вали Whistling  ooooh!
Тогава вадя всички саксии на двора и квото оцелее Joy

# 229
Обикновено ми помага съседката.
А подобна система за напояване на саксии за балкон, гледах вчера в Практикер.
Как точно се случва случката обаче, така и не ми стана ясно.

Издирвам ей такова чудо Forsythia се казва.
А в този сайт има страхотни неща, на които могат да се видят латинските наименования. Разглеждате по азбучен ред и в прозорчето вдясно се отварят картинките.

# 230
Имам едни джиджавки, предполагам ги има по цветарските магазини. Слагат се в пръстта, а другия край в голям съд с вода.
за това бях чела! даже даваха практически съвети как да се направи с подръчни материали... но ако знам къде съм го челааааааааа... моля, ако някой изрови нещо, да го пусне тук  Praynig

Verdad , мерси за идеята - ще мръдна до практикер днес - утре и ще докладвам после  Mr. Green

# 231
Мамо Цоцоланке, тук има доста идеи как да запазим цветята от пресушаване докато ни няма в къщи за по-продължително време. Малко по-надолу на страницата е.

# 232
за това бях чела! даже даваха практически съвети как да се направи с подръчни материали... но ако знам къде съм го челааааааааа... моля, ако някой изрови нещо, да го пусне тук  Praynig

Verdad , мерси за идеята - ще мръдна до практикер днес - утре и ще докладвам после  Mr. Green

ти иначе няма да отидеш до Практикер да видиш китките Peace

# 233
малко не е по темата, ама - аз в Практикер не ходя, защото на мъжа ми му е любим магазин (ние в Търново много голям избор нямаме  #Cussing out) и може да разглежда инструментите с часовееее  #2gunfire и разбира се все намира какво да си купи  Mr. Green, та затова съм казала - в Практикер - само в краен случай  Naughty а този е такъв, нали  Joy hahaha bowuu

# 234
Verdad, Форзицията е едно от най-лесните за вкореняване храсти - само трябва да си отчупиш 1 пръчка и а я боднеш.
Ако си в София, тия дни като ходя на вилата мога да ти донеса, ако искаш?

за това бях чела! даже даваха практически съвети как да се направи с подръчни материали... но ако знам къде съм го челааааааааа... моля, ако някой изрови нещо, да го пусне тук  Praynig

Взима се голяяямо шише, пълни се с вода и в него се слагат по-дебели конци или прежда, като всеки го бучваш в различна саксия. Идеята е, че водата се просмуква по конеца и стига до саксията. Аз все пак бих опитала първо докато съм си в къщи дали действа newsm78

# 235
Мамо Цоцоланке, тук има доста идеи как да запазим цветята от пресушаване докато ни няма в къщи за по-продължително време. Малко по-надолу на страницата е.

Ауууу, любопитни неща има......Благодаря!

# 236
малко не е по темата, ама - аз в Практикер не ходя, защото на мъжа ми му е любим магазин (ние в Търново много голям избор нямаме  #Cussing out) и може да разглежда инструментите с часовееее  #2gunfire и разбира се все намира какво да си купи  Mr. Green, та затова съм казала - в Практикер - само в краен случай  Naughty а този е такъв, нали  Joy hahaha bowuu

за цветята как няма да е краен случай, аз там не съм ходила, но още ме е яд за промоцията на кротоноа Sad

# 237
honey13, благодаря. Ще си отчупя пръчка още днес. Ама то май прецъфтя вече. newsm78
Ето някои от домашните системи за напояване на Gardena, но това което гледах вчера го няма тук. Може да не е било тяхно.

# 238
Взима се голяяямо шише, пълни се с вода и в него се слагат по-дебели конци или прежда, като всеки го бучваш в различна саксия. Идеята е, че водата се просмуква по конеца и стига до саксията. Аз все пак бих опитала първо докато съм си в къщи дали действа newsm78

мисля, че точно това бях чела! благодаря ти honey13 ако някой е пробвал, нека сподели  Praynig дали тогава обаче все пак не трябва да се приберат цветята - иначе слънцето ще пресуши водата (особено ако отсъстваме седмица)  newsm78

# 239
кажи кога ще отсъствате, ще мина да ги полея, ако сме наблизо Joy

Общи условия

Активация на акаунт