Витамин D - приемате го, но достигате ли достатъчни нива?

• 1 270
  • 149
  •   11
Отговори
# 135
🔵 Изследвали ли сте нивата си, какво ви подтикна да го направите и изненада ли ви резултатът? Приемате ли витамин D сезонно или целогодишно и проследявате ли нивата си с последващо изследване?

Всяка година есента изследвам нивата на цялото семейство. Всяка година всеки е с дефицит и приемаме допълнително витамин Д през зимния и пролетния сезон по препоръка на ОПЛ. Контролни изследвания не ни пуска.

🔵 какво бихте искали да знаете за проследяването на резултата.
Не се бях замисляла до сега, че е хубаво да има контролни изследвания, за да се прецени дали има нужда от продължаване на приема.

# 136
Аз си изследвах витамин Д, защото все бях уморена и реших да проверя дали няма някакъв дефицит. След като видях резултата, започнах да го приемам по-редовно. В момента го пия целогодишно, а не само през зимата, и от време на време си изследвам нивата, за да следя дали са в нормата.

# 137
Само аз ли съм скептична относно твърденията че ще се достигне необходимото ниво за 21 дни? Ако се тръгне от кое ниво?
С таблетка от 10мкг? Което е равно на 400ме?
Рекламата би трябвало да е по-коректна, в този си вид е подвеждаща.
Аз съм с доказана остеопороза, в момента наваксвам с вит. Д и в моя и подобен случай рискът от поредно счупване ще е значителен.
Да, приемам витамин Д целогодишно. Защото знам че е много важен за здравето. Изследвах го в началото на юни след счупване на прешлен, беше 13. След два месеца с високи дози нивото което постигнах е 22.

# 138
  • Сливен
Въпреки прием на вигантол х 10 капки съм в долната граница,сега приемам друг с К като след 2 месеца ще пускам контрола.Детето ми също има не добро усвояване и е на долна граница въпреки назначен прием от лекар от януари до преди месец.Бих искала нещо ефикасно.

# 139
Не съм изследвала вит D. Витамин В приемам като част от други хранителни добавки.

# 140
Веднъж годишно проверявам нивото на вит. D. Общо взето всеки е с дефицит

Това е като да седнете пред кабинет на ортопед и да заключите, че всеки има счупен крайник.

# 141
Изследва нивата на вит Д и съм с дефицит. Приемам допълнително вит. Д. Бих пробвала този препарат.

# 142
Изследвам се всяка година, откриха ми дефицит преди 3 години. Приемам вит Д всяка седмица и вече съм с нормални стойности, но продължавам с поддържаща доза.

# 143
  • Sofia
Редовно следя нивото си на вит Д, от години приемам ежедневно таблетки или впръсквам съответното количество.

# 144
  • Някъде по Дунава
Имам косопад и пия редовно витамин Д. Нямах особена промяна и започнах течен. Тогава състоянието ми се подобри.

# 145
Изследвах нивата си за пръв път преди 5 години, по препоръка на гинеколожката ми след спонтатнен аборт. От тогава винаги си ги следя по средата на зимата и приемам някаква форма на витамин д през студените месеци. започнах да не използвам слунцезащита ежегодно и ежедневно за да мога да си го нябавям по естествен начин

# 146
Изследвала съм вит. D в пакет заедно с други витамини.
Налагало ми се е да пия допълнително.

# 147
Преди 4 години във връзка с регулярни изследвания на ЩЗ ендокриноложката ми пусна и витамин Д....Оказах се с дефицит...Оттогава пия по схема Вигантол, който спирам само когато сме на море...Два пъти годишно правя контрол и винаги съм със стойности малко над долната граница....Бих пробвала друг препарат, за да постигна по-добри стойности...

# 148
За първи път го изследвах, когато започнахме опити за забременяване. Установих дефицит, съответно започнах прием и усетих огромна разлика в себе си. От тогава изследвам винаги, когато мога. Приемам вит.Д предимно зимно време ако съм в нормални граници.

# 149
Не съм изследвала своите нива на витамин D, макар че вероятно съм в недостиг. Дъщеря ми имаше здравословни проблеми и измерване и следене на витамин D беше належащо.

Общи условия

Активация на акаунт