Съпруг с наднормено тегло.

• 5 798
  • 207
  •   3
Отговори
# 90
Наталия, а какви изследвания направихте, лекар ли ви консултура? Да не говорим, че вече би трябвало да са готови?

В понеделник ще пускат, как днес да са готови?

# 91
Не знам дали е истински тоя мъж. Не че няма точно такива мъже, както и жени - имам приятелска двойка, в която мъжът е пълен, жената пуши, всеки се опитва да ограничи другия и не става, но и нещата не стигат до такива ескалации, а и те са на възраст, по-голяма от на нашите герои. Тук някак по учебник твърде краен ми се вижда случаят.

Има, има, Магдена. Лично познавам такава двойка, но там и двамата са качили по 70-90 кг, и двамата пият всеки ден и пушат и взаимно си натякват. Той заглежда слаби мацки и се мъчи агресивно да се пласира при тях и плюе жена си зад гърба й колко била надебеляла. Нея слабо я познавам, но него познавам добре. Той здравословно засега се чувства горе-долу добре и някак си не си дава сметка, че е качил почти 100 кг.

Вярвам, че историята е истинска, но ми се струва че решението няма да е лесно.

# 92
  • Шоплука
Е щом го обичаш, стои си при вего и го търпи - обидите, простащината, факта, че реално семейството изхранва общо 3-ма в 1
Какво да ти кажем ние
Надявай се на Провидението на тоз човек да му проговорят звездите и така

# 93
Добре де, как се качват 70-100 кила? ММ е 130 на 2 метра, определено не го докарва от козина. Аз съм 80. Да стана 150? Каквито и ендокринни проблеми да има човек, не е само от тях.

# 94
Добре де, как се качват 70-100 кила? ММ е 130 на 2 метра, определено не го докарва от козина. Аз съм 80. Да стана 150? Каквито и ендокринни проблеми да има човек, не е само от тях.

Не е разбира се. Както казват, в Освиенцим не е имало дебели...

# 95
slanchezara,  много хубаво. Решила си да се бориш. Бих искала да те попитам - ако беше решила да се бориш, но реално не правиш нищо, колко време според теб трябва да изчака съпруга ти и какво трябва пък да прави той от своя страна.
Питам теб само защото ти си в ситуацията да отслабваш и защитаващ мнението, че решението идва от теб. Но ако не дойде - какво да прави другия човек в семейството?

# 96

Тук случая не е такъв, но по принцип може да дебелееш много и само от хормонални проблеми. Имам близка роднина с проблеми с щитовидната жлеза и дебелее страшно много, по едно време беше толкова широка, колкото и висока. А се храни съвсем нормално, активна е и ходи редовно на прегледи. Но дори с лекарствата е трудно да се овладее проблема, много е неприятно да си в такава ситуация.

Лошото е, че мъжът на авторката не вижда никакъв проблем с наднорменото си тегло, така ще е много трудно да се постигне каквато и да е промяна.

# 97

Някои еднокринни проблеми влияят на апетита и чувството за ситост. Та напълно е възможно в следствие на еднокринни проблеми човек да качи много, защото постоянно му се яде. GLP-1 като Оземпик помагат точно с регулиране на апетита - на човек просто не му се яде толкова

# 98
Хормоните лептин и грелин са нарушени.
То и други нещ.
Редукция на храна и оправяне на режима вършат магическа работа.
Инжекции не са нужни. Даже и вредни
Огромен % си връщат килата после.
А това никой не го иска.

# 99
Здравей,познавам приятелско семейство,с които се случи същото,човекът (мъжът) който надебеля,сякаш за кратко време е мой приятел,жена му  споделя с мойта съпруга,-отчаяна е и не знае какво да прави,понеже ми е приятел го попитах какво става с него,и не може ли да намали това "тъпчене" ,а той ми отговори  "в период съм в който никога не съм бил,-чувствам се много спокоен,и безгрижен".Не го разбрах напълно,но и не исках да задълбочавам,но може би това е причината.

# 100

Качват се с ядене. Никой не може да ме убеди, че килограми се лепят от въздуха. Ядат безконтролно и дебелеят, добре, че измислиха оземпика за хората без воля и мярка.

# 101
Оземпик всъщност не ли лекарство за диабет? Просто хората, които нямат воля го приемат, а не че е измислено за тях. После защо ли за хората с диабет нямат наличности и се молят и чудят ☹️
Доколкото знам Оземпик има дългосрочни странични ефекти.

Сетих се и аз за приятелско семейство, пак така мъжа с кг доста (50+ г.). Прилоша му доста пъти, накани се, отиде на лекар. Там естествено се установиха всички проблеми. Съответно се започва, не трябва това, не трябва онова, еди какво си. Дълги обяснения.
И накрая
"Ама докторе, аз не мога да не си хапна"
И така на масата се омита всичко мазничко, соленичко и калорично. После взе да обвинява лекарите че си измислят и нищо му нямало, олиото било полезно, а хапчетата им измислица. Няколко пъти се карал с лекаря. Не знам какво стана с тях, ама си карат по стария начин някак.
Не им е лесно и на лекарите, като ти дойде едно такова, ни се води ни се кара.

# 102

Качват се с ядене. Никой не може да ме убеди, че килограми се лепят от въздуха. Ядат безконтролно и дебелеят, добре, че измислиха оземпика за хората без воля и мярка.

И аз така мисля. Тази маса която качват трябва от някъде да дойде, не е само вода и лимфа.

# 103
Да, за диабет е, но откриват впоследствие, че помага за отслабване. И куцо, кьораво, сакато започва да буха оземпик. Диабетиците бяха пропищяли, защото беше изчерпано лекарството и нямаше за тях.

# 104
Оземпик е за диабет, но същото лекарство под името Уегови и малко по-различна доза е специално одобрено за затлъстяване. Има и други GLP-1 лекарства, които са на същия принцип и дори вече има изследвания как помагат да се предотвратят и сърдечни заболявания, деменция и тн. Отдавна няма недостиг. Това за волята е хубаво звучащо, но ако беше толкова лесно, нямаше да се увеличава броят на хора със затлъстяване всяка година. И да, трябва да се взима лекарството за дълго, така както ако имаш високо кръвно, трябва да си взимаш лекарствата или то пак се връща

Последна редакция: сб, 15 авг 2026, 00:24 от Zimk02

Общи условия

Активация на акаунт