Обмислям да запиша задочно обучение по специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (ПНУП) в Бургаския свободен университет (БСУ) и имам няколко конкретни въпроса към хора, които в момента учат там или са завършили скоро.
Чувам доста противоречива информация за това колко точно се ходи на място и ми се иска да си сверя часовника с хора от практиката, за да мога да си планирам работата и отпуските.
Ще съм ви изключително благодарна, ако ми споделите:
Колко дни РЕАЛНО се ходи на място в Бургас за цялата година?
Чух от познати, че задочниците ходят реално само по 2 уикенда на семестър (общо около 10 дни за цялата година) за основните модули и сесии, а всичко останало се качва в Moodle.
В същото време получих друга информация, че официално семестърът има 15 дни лекции + 7-8 дни изпити (което прави над 40 дни на година).
Въпросът ми е: Доколко се следи присъствието на тези 15 дни лекции? Може ли да се учат материалите от вкъщи през Moodle и да се пътува само за важните уикенди/изпити, или преподавателите държат на 100% физическо присъствие всеки ден?
Как протичат самите изпити?
Всички изпити ли са задължително присъствени в сградата на БСУ задочно, или има възможност за освобождаване през семестър чрез качване на проекти, курсови работи и тестове в Moodle?
Преддипломната практика в 4. курс:
Тъй като не живея в Бургас, възможно ли е задължителната практика в 4. курс да се изкара в детска градина / училище по моето местоживеене, или трябва да се прави в Бургас?
Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да ми отговорят! Всеки реален опит и съвет ще ми бъде от огромна полза! ❤