Кървящи хемороиди

• 52
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, имам външен подут хемороид, като днес наобяд при изхождане се спука и взе да кърви. Ходих на гастро, но нищо съществено. Притеснява ме, че все още си кърви, не капе/тече, но си кърви постоянно. Да кажем, че като си лежа настрани и зацапва от вътрешната страна бузите на дупето.  Утре сутрин съм на преглед при хирург протолог, но доста се притесних да не се усложни вечерта. Нормално ли е след като се спука да кърви? Имал съм такъв преди година, в началото кървеше и  с времето спря, но сега като че ли ми се струва повече в началото (може да си внушавам). И може ли да се намали кървенето по някакъв начин?

Последна редакция: пн, 17 авг 2026, 23:36 от Asddsaaa

# 1
Нормално е да кърви, обикновено се възпаляват при запек или при преумора. Няма нищо страшно.

# 2
Нормално е да кърви, обикновено се възпаляват при запек или при преумора. Няма нищо страшно.

Да, но въпросът е, че беше подут, болеше ме и се пукна и кърви. Това нормално ли е да продължава кървенето няколко часа? Има си отгоре като кръвен съсирек

# 3
Нормално е според мен. Хирургът ще ви каже по-добре.

# 4
Нормално е да продължава, да.
Пробвайте да го мажете с Пайлекс мехлем на Хималая. Струва най-много 2-3 евро в аптеките. Прилага се както за външни, така и за вътрешни хемороиди.
Лекарят нищо ли не Ви каза, не препоръча ли нещо?

# 5
Нормално е да продължава, да.
Пробвайте да го мажете с Пайлекс мехлем на Хималая. Струва най-много 2-3 евро в аптеките. Прилага се както за външни, така и за вътрешни хемороиди.
Лекарят нищо ли не Ви каза, не препоръча ли нещо?

Мажа го с Проктен. Но се притеснявам от това като да кажем съм прав и тръгна да бърша между бузите на дупето и си има кръв по салфетката, не е само върху него. Чудя се дали е нормално като са минали 10-11 часа от спукването да продължава да има толкова кръв. То дори в началото беше по-малко, но се изходих 2 пъти още и може от това да се е усилило.

Последна редакция: пн, 17 авг 2026, 23:54 от Asddsaaa

# 6
Никакво бърсане след тоалетна!!! Винаги измиване със сапун и леко подсушаване. Бърсането допринася за активизиране на външните хемороиди.

Преди 3-4 месеца имах доста голям тромбозирал хемороид. Ходих на проктолог, изписа ми куп лекарства и мазила, от типа цикатридина, венотоници и т.н. Първоначално ми предписа и мехлем с лидокаин, но го смени, защото съм алергична към лидокаина. Обсъдихме с близка аптекарка, нито едно от тях не би дало бърз резултат. Направих си прополисови свещички, тъй като се оказа, че не предлагат такива в аптечната мрежа. И се оказаха с невероятен ефект. Още на третия ден можех да сядам без сериозна болка. Много ми помогнаха. Освен това мажех и със свинска мас с прополис, също доста помага.

Кръвоспиращо действа и маслен извлек от жълт кантарион. Продават такъв, цветът трябва да е рубинено червен като този. https://bazar.bg/obiava-32060991/maslen-izwlek-zhalt-kantarion
Слага се на малка марличка локално. Но да се внимава, че най-вероятно ще изцапа бельото.

И бял равнец има кръвоспиращо действие. Може да опиташ и да изплакваш с отвара от тези билки. ой също действа оздравяващо.
Испански седум, измит и счукан леко да пусне сок, сложен на марличка локално, действа много добре при хемороиди.

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 00:48 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт