🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 7 260
  • 335
  •   2
Отговори
# 330
Моето бебе върви 10 дни напред през последните два месеца. За сравнение преди това беше 3-4 дена напред, нямам увеличени околоплодни води, но ме пратиха да изследвам ОГТТ. При мен излезе, че имам метаболитен проблем.

# 331
Аз също бих избрала Токуда пред Майчин дом. И аз съм чувала лоши истории от Майчин дом. Иначе както писах по назад в темата и моето бебе главичката му е с около седмица и малко по-голяма, и стомаха с 2,3 дни. Лекаря каза, че няма никакъв проблем - имало бебета с по-малки глави, имало и с по-големи. Въпреки че като чета сега тук явно трябва размерите на всичко да съвпада и това значи, че всичко е наред.. И при мен всичко е наред с околоплодните води и всичко останало. Имам една приятелка, която е с увеличени околоплодни води, но просто са й казали, че трябва да се следи по-често (скоро ще ражда).

# 332
Момичета, днес видях, че имам имейл, че на сайта на Next има 30 % намаление на определени артикули.

# 333
Мерси, Мини за инфото. Ще се пазарува Grinning оборудвах голямото дете за следващото лято 😄

# 334
При доц. Нашар се следя от самото начало и при нея би трябвало да родя. Силно я препоръчвам.
На 3тата фетална, ми казаха, че имам завишени околоплодни води, като бебето върви нормално. Даже главата изпреварва корема, но не е драма. Заради това направихме обременяване с глюкоза и всичко се оказа наред. Преди седмица, на ехографа нямаше проблем с околоплодните води, ще ги следят само на този етап.

# 335
Мамчета, бях на форума Мама знае и разбрах за 2 банки, за който не знаех че съществуват. Може би и някой от вас са присъствали, но ще споделя и за останалите. Едната е банката за кърма. Може да даряваме ако имаме в повече и така да помагаме на други майки. Също така може и да взимаме ако нямаме ние кърма, а искаме да храним бебчето с кърма. Има различни варианти дори за закупуване или отпускане безплатно в някой случай. Поне аз не знаех че дори имаме национална банка за кърма и мисля, че си заслужава да се популяризира повече сред майките.
Втората банка е националната банка за стволови клетки, която е реално в Александровска болница. Ако някой не иска или няма възможност за частна банка за стволови клетки, може да ги дари на националната банка. Като по този начин отива в системата и може да спаси всеки съвпадащ с дадения материал. Така или иначе, ако не ги съхранявате сами, мисля че е добро дело да се дари, защото иначе реално отива в кофата тази кръв, а може да спаси друго дете/възрастен с левкимия или друга тежка диагноза.

Общи условия

Активация на акаунт