Парфюмни размисли и страсти - 304

• 26 503
  • 448
  •   10
Отговори
# 435
densi, благодаря.
Chuby, да, добре знам как мирише домашен сапун (Jasmine Rouge точно така ми мирише) и затова попитах.

# 436
На Синият час му трябват проби на кожа, насляпо никога.

# 437
Много искам да харесам Синия час върху мен, защото на блотер е красив и определено аромат, който ме кара да искам да го усещам пак и пак. Затова и му търся оправдания защо към момента не се държи добре върху моята кожа. Приемам, че нотките му може да имат по-добро развитие в топло време, но самия аромат ми напомня повече за студ, синкаво-скърцащо-искрящ (написано може да не изглежда добре, но в представите ми е нещо красиво). Ириси не съм носила и може би това ме затруднява да преценя дали е за мен Синия час.

# 438
Днес бързах много и най-под ръка ми беше прословутото Light Blue на D&G.
Така и не разбрах прехласването по този аромат. Дори не бих го нарекла свеж. По-скоро го асоциирам с мирис на препарат за чистене, или ако трябва непременно да напиша нещо поетично - на кофа с вода, в която са били, подчертавам били накиснати малко лимони. Мирис на силно разредена лимонада с леко загатване на зелена ябълка. Цветя почти не усещам. В базата - съвсем нищо. Трайност -нула. Шишето е недодялано и неудобно за апликация. Единственият плюс, който намирам е, че е натраплив, а безличността му трудно може да навее каквито и да било  асоциации, вкл. и негативни такива. Бих го носила някъде, където по никакъв начин не искам да се набия на очи.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 14:49 от Ink_Whisper

# 439
Light Blue и аз не го харесвам, но го оценявам като аромат, който олицетворява лятото, така да се каже. На мен ми мирише на смес от лимон, зелена ябълка и море.

# 440
Много харесвах Light Blue като излезе и още не беше настъпил масовият хайп по него, а от там и множеството ментета и техните вариации. Даже не успях да си довърша флакона- толкова ме дразнеше вече. Към момента изпитвам силна неносимост към аромата.

# 441
Един от най-омразните ми аромати на този свят.

# 442
  • София
Бих го носила някъде, където по никакъв начин не искам да се набия на очи.
Безличен, но натрапчив ми е този парфюм. Не бих го носила никъде. Много бързо махнах шишенцето, което по случайност бях придобила.

# 443
Домашния сапун на бабата ухаеше на чист сапун и рози. Обожавах го.
Миризмата на лой идва като е направен некадърно.

Сапуна на Синия час е прелестен, бих го ползвала 💙

# 444
А да, сапунът е съвършенство, но е 44 евро, това е срамна цена за мен. Той ще свърши за няколко седмици примерно.

# 445
Бих го носила някъде, където по никакъв начин не искам да се набия на очи.
Безличен, но натрапчив ми е този парфюм. Не бих го носила никъде. Много бързо махнах шишенцето, което по случайност бях придобила.
Значи имам късмет, че поне не го усещам особено. Той кремът ми за ръце мирише по-отчетливо и трайно от това веро с мирис на лимон. По-натрапчив от безличните за мен, ми е Quatre на Boucheron. И това все са парфюми, които  някой ми е подарил по чужда препоръка. Този не съм го лансирала някъде, само защото ми е подарък от ММ, който сега ми гледа сеира колко години ще ми трябват, за да го изпръскам. Че и най-голямата опаковка ми взел.

# 446
  • София
Тъй, за Лайт Блу. Имах го като излезе, после ми стана ужасно скучен.
2023 си взех Лайт Блу Италиън лов, беше ми летен парфюм за лятото на 2024.
Аз по принцип харесвам амброксан и лимон.

# 447
Здравейте, от известно време си търся парфюм, който да съдържа по - какаови нотки и попаднах на Cocoa Bliss колекцията на ZARA и исках да попитам дали някого има впечатления от нея? Не съм виждала в магазините...
https://www.zara.com/bg/bg/cocoa-bliss-edp-100-%D0%BC%D0%BB-p201 … html?v1=557457002

# 448
  • на терасата
Да споделя и моите парфюмни размисли за новоизлезлите парфюми.
L'Heure Bleue Guerlain - съвсем различен от всичко масово, което съм помирисвала в последните, може би, 10+ години. За мен е модернизиран, изпипан и изискан. Преди доста години се запознах с този Син час https://www.fragrantica.com/parfum/Guerlain/L-Heure-Bleue-Eau-de-Parfum-208.html и спомените ми са за много старомоден и агресивен аромат. Новото издание е носимо за мен, но ми трябват повече проби, както на топло време, така и като позахладнее. Хубавото е, че има 30 мл.

Coco Mademoiselle Crush Absolu - трябват ми проби на хладно, защото го пробвах на 37 градуса. Първоначалните ми впечатления са, че няма да го притежавам. Изпълнението е луксозно, макар и да ми се губи, засега, типичният за Шанел почерк. Ще го разучавам отново. Не харесвам мъжки уклон в парфюмите, които ползвам, а в новата Мадмоазел усетих отчетливо ветивера. От серията Coco Mademoiselle харесвам и имам само EDT. Другите са ми агресивни и превземащи въздуха ми.

Miss Dior EDP 2026 - щастлива съм, че имам този на Демаши от 2021. Новият ми се струва по-беден откъм съставки и нюанси. Липсват кайсиите и прасковите, а те ми дават много хубав летен нюанс във версията от 2021.

Другите нови не ме накараха да ги тествам. Само помирисване на капачките ми беше достатъчно, за да разбера, че са сложили непоносимите за мен сладки нотки.

Относно Light blue, харесвах го много, когато излезе. Влачеше шлейф и беше много мой. "Беше", защото това, което продават сега въобще не е като първообраза и установих, че, може би, имам аносмия към наличния в момента. Почти нищо не усещам, някакъв лимон и толкова.

Лятото изкарах с любимите мускуси и рози. Както и с този акватик https://www.fragrantica.com/perfume/Issey-Miyake/A-Drop-d-Issey- … raiche-73900.html. Отдавна не ми се беше случвало да преполовя скоростно 100 мл.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 18:42 от рак-щрак

Общи условия

Активация на акаунт