Парфюмни размисли и страсти - 304

• 29 226
  • 494
  •   5
Отговори
# 465
  • The Evergreen State
Това лято беше кратко и студено, за съжаление почти не съм носила летните си парфюми. И аз обичам Jour d'Hermes, предпочитам да го нося в по-топло време. При нас е хладно. Има и слънчеви дни, но и често вали и есента е в пълна сила. Давате ми добра идея да извадя моята Барения. Нося и CM Crush и Shalimar L'essence, еуфорията ми покрай новите издания попремина и отново се поуспокоих в парфюмно отношение Simple Smile.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 22:07 от Athena

# 466
След буря през нощта, днес температурите бяха доста по- високи в сравнение с последните дни и ръката ми напълно подсъзнателно посегна към Girl of now заради бадема в него.
Не бях осъзнавала колко ми е липсвало това съвършенство.

# 467
  • Шоплука
ТиЛи радвам се, че някой друг е оценил тези парфюми, само ние с Шоколадката им се радваме.

Да ви кажа днес си сложих старото Коко Мадмоазел, ами наистина няма нищо общо с новото. Никаква свързваща нишка не откривам.

# 468
Аз пък усещам стария съвсем ясно и в Crush Absolu.

# 469
  • София
Ех, ама стеее.. Сега ще го поръчам, бях забравила за този любимец. Точно сега му е времето Heart
Мислех едно Twilly да забърша, че не съм го имала, но 30 мл не знам дали ще мога да изтрая.

# 470
А тук парфюмите на Ели Саам са били на голяма почит, аз имам почти всички вк. висок клас, но съм ги носила преди години и сега вече нямам никакъв интерес към тях.
Но си ги пазя, хубави са. Особено милия бадемов.

# 471
  • Germany
Пробвахте ли вече новата Барения? Прилича ли на оригинала и по какво се различава? Нямам възможност да тествам тези дни.
Лита, новата Барения е много близка до първата версия, но е изчистена от всичко, което не ми пасваше и достигаше в предишните две версии, и тук са направили точно моята.  Пак си е сериозен шипър, но на мен първата версия не ми стоеше цветно, липово, колкото и да ми се искаше, а отиваше в доста зелена, леко метална и доста шипрова посока. В Барения интенз ме дразнеше много кожата,  и го възприемах като мъжки парфюм. В Barénia Pleine Fleur зеленината от пачулито не е така осезаема, няма толкова много мъх, който ми идваше в повече в оригиналната Барения.  Barénia Pleine Fleur е решена в леко ориент стил, като и цветените нотки на лилиум допринасят за това по-топло, омайно и вечерно усещане. Аз долавям и подправки, малко канела и джинджифил, но много фино са преляти с тръпчивите плодови нотки, характерни за Бариния.  Затоплили са го, подсладили са го леко и за мен се е получила много хубав и изключително траен и прожектиращ парфюм.

По питането за Narciso Rodriguez for her  - зависи какво се търси. Аз предпочитам и нося ЕДП, по цветен, елегантен и безумно траен и излъчващ е при мен, цветята с мускуса са ми в перфектен баланс, безкрайно женствен парфюм, с уточнението, че ползвам от първите бачове. Носих доста дълго и ЕДТ, но при него портокаловият цвят взема леко превес над мускуса, стои една идея по белоцветно, леко сапунено и за мен е доста по прибран от ЕДП.

Парфюм за деня Radiant Magnolia Narciso Rodriguez Green Heart Откачих по тази красота, много различен от всички досегашни издания, с много по малко мускус, с разкошна млада магнолия, зелен чай и млада роза, заобиколена от зеленина. Почитателите на Роза Верде на Валентино ще го оценят, и не, не е същият, но е точно от това семейство.

# 472
  • София
Това, че в момента няма никакъв интерес към тях, още повече ме кара да ги купувам и нося Simple Smile

# 473
На дъщеря ми първата парфюмна любов бяха едно MJ Дейзи и светлосиния AG Облак. После си прехласна по Flowerbomb, което мен ме радва много, защото ми е много любим аромат, който вече се въздържам да нося, но пък ми е приятно да го усещам около себе си от нея. Oт известно време се радва на миналогодишната Flora Gorgeous Orchid. И някъде из списъка ѝ с желания е Aerin Lilac Path.
Извадих днес VC&A Santal Blanc. Абсолютно удоволствие за обонянието ми е този аромат, много важна се чувствам с него.Simple Smile В моя списък пък е и VC&A Orchidee Vanille.

# 474
Скрит текст:
Пробвахте ли вече новата Барения? Прилича ли на оригинала и по какво се различава? Нямам възможност да тествам тези дни.
Според мен и върху кожата ми, Barenia Pleine Fleur е доста различен от първия и Intense. Не харесах първите два, не са за мен, но в този се влюбих. Със сигурност имат общо, но парфюмът е повече различен, отколкото приличащ на тях. И е много женствен и елегантен. Заслужава си да се тества при възможност. Добре, че ме подсетихте. Ще го пробвам днес. Подозирам, че ще е още по-красив в студено време.
Не видях че kovatcheva е отговорила. ❤️
Хубава неделя на всички! 🙂

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 08:45 от Magda Dimitrova

# 475
  • на последния етаж
Прекрасни сте, момичета! Благодаря ви от сърце за бързите отговори! Flowers Hibiscus
kovatcheva, обичам да чета описанията ти, истински майстор на перото си. 🩷

# 476
  • Mediterraneo
Привет, изтървах последните две теми, къде умишлено, къде от липса на време. Но просто няма как да не споделя за новата си любов

Не знам дали е обсъждан и дали представлява интерес за някого, но аз от поне две години не се бях влюбвала от първо пръсване. Бях пренаситена някак, нямах желание за нищо ново, бях спряла да ходя да пробвам, да мириша, да експериментирам. Дъщеря ми ми донесе една мостра, работи в парфюмерия и ми носи всичко ново( и старо), което й попадне. И О,Боже! Това е моят парфюм! Потънах в него, разтопих се, размечтах се... Веднага взех 30 мл, но мисля, че за първи път ще повторя парфюм. Няма нито загадка на нотка, която да не ми харесва, някаква перфектна за мен комбинация на чисто, свежест и в същото време някаква убийствена чувственост. Децата казаха, че мирише на мама, ММ каза, че е невероятно секси и винаги би го отъждествил точно с мен. А как залепна на прекрасното лято, което е в момента при нас, не е истина! Та така- парфюм през последната седмица Boss Bottled Beyond Eau de perfume for her

# 477
Тарталета, и аз съм в групата на влюбените в този Бос. ММ много го хареса върху мен, и поръчах голямо шише. Очаквам в по-студено време да е още по-красив. Heart Eyes

До дамата, която попита за Долче Амалфи, задължително след тест, че не е никак лесен. Да, има разкошно сладко от дюли, но и сериозно количество подправки, най-вече кардамон. Ако не си падате по пикантни и подправкови композиции няма да е вашето ухание.
Мисля, че в Делириум може да се пробва, вероятно и в други магазини като Ароматикс и Елинор? Ако някой друг се сеща може да допълва.

# 478
Smartie, много благодаря за отговора! Hug
Много харесвам парфюмите на Xerjoff , но на сляпо да купувам не смея.
За зимата , за втори път заредих Italica/ Casamorati . Изключително траен, като излъчване среден. Много бадемов и лактоничен, в пирамидата има и шафран, но аз не го познавам как ухае Blush
Все още е топло за него, ще го пусна в действие като стане по-студено.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 16:51 от Гучия Диорелли

# 479
Сухия шафран има една леко медицинска миризма.

Лаконичен? Стана ми интересно

Тия дни нося Carnal Flower 🤍

Общи условия

Активация на акаунт