Парфюмни размисли и страсти - 304

• 5 796
  • 118
  •   4
Отговори
# 30
Да, хубава е много с точните неутрални нюд нюанси, 4 топъра за промяна на основния цвят, но е страшно скъпа, а аз вече имам всичко и не използвам често сенки, та пропускам. Червилото обаче е невероятно, студен леко перлен нюд, супер подходящо за есента, но също е много скъпо. Не желая да плащам вече такива цени.

# 31
И аз да се запиша в новата парфюмна тема, която по всичко изгледжда ще бъде ознаменувана от Coco Mademoiselle Crush Absolu.
За мен този парфюм е един от многото и по нищо не го намирам толкова специален, за жалост, освен легендарното име, което използват като ракета носител. Много исках да го харесам до толкова, че да го купя, но уви. Мисля, че ако го нося няколко поредни дни ще ми писне от него, доста нахален и леко химичен ми идва. Тествах го още няколко пъти и продължавам да мисля, че е в линията на Прада Парадокс, и че от оригиналната Мадмоазел няма нищо. По-скоро ми идва като нейната трансджендърска версия Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе от новите предложения за 2026 тествах някои, но никой не ми се открои, всички са ми сладки, лилави сокчета. Много искам да пробвам новия на JPG La Favorite, него не го видях.

Парфюмите, които редувам тези дни са Coco Mademoiselle, edp и Chinatown на Bond No9.

# 32
  • The Evergreen State
Dewi D, разбирам напълно как се чувстваш за новия Шанел, аз бях така с Мис Диор 2021, а съм фен на линията. Около мен всички го хвалеха, само аз - мех, носа не лъже, ако ще и хиляда прекрасни ревюта да има нещо - ако не ти е по сърце - не става и не става. Но и обратното важи - голяма емоция е като намери човек нещото което го вълнува.

# 33
Хайде и тук с напъни да сме интересни като наричаме и парфюмите транс. Joy

Абсолютно нищо транс, андрогенно или космическо-интересно няма в новата Госпожица, която обаче наближава 40-те, няма деца, харчи всичките си пари за пътувания и храна, и се облича екстравагантно. Поне аз на такъв тип жена виждам този нов хит на Шанел. Не беше любов за мен, понеже е топло, но подозирам, че в студ много ще ме грабне. Не се заричам, че няма да го купя в даден момент.

Ще бъде хит, защото са потушили онова хард пачули, което дразнеше мнозина. Добавили са примитивна сладост, която да действа като феромони на мъжете, и ветивер, за да могат и някои Мосю-та да го носят. Взех тестер, за да го пръсна на ММ довечера Joy

La Favorite е нагла млада девойка, която се бута в метрото и оставя ярка следа след себе си. Супер траен, различен от масовката, за съжаление нищо от съставките не кореспондира добре с другите. Има подсладени портокалови корички, после леко потен мускус, след това флорални акорди и ванилия. Манджа с грозде, но е типично Биш-ово изпълнение.

След новото разкошно творение на Бос, което купих в пълен размер, ще взема и този https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Elixir-138065.html .
Ако обичате Rouge, то в този е възможно да се влюбите, абсолютна класа в бутилка. Черешата не е сладникава, а кисела. Ако смесите оригиналното Линтерди и Angels' share е много вероятно да наподоби този. Черешата не се задържа дълго на кожата ми, около 30 минути. Топлото време също не допринесе за трайността, но го усещам осезаемо вече няколко часа. Прочетох, че някои го опреличават на Cherry cola, и има нещо такова.
Задължително тест върху кожа, не е за сляпо.

# 34
Върнах се и редактирах мнението си за новото Coco M.
Не ми харесва, мъжкарее силно, химичен е, язък за първоначалната красота.

# 35
Smartie, кой от трите нови дамски Hugo Boss имате предвид? Благодаря, ако ми отговорите.
Coco Mademoiselle Crush Absolu звучи интригуващо за проба... и дотам, не съм почитател на Шанел с единствено изключение - 1932. Между другото попаднах на италиански парфюмер, който някак се е доближил до Allure Edt, но без дразнещите нотки.

# 36
И аз паднах в плен на новия Шанел с една стотица ( от Прити шоп с две мостри - някой питаше назад ) 😊
Аз съвсем ясно усещам днк- то на КМ - четейки ревютата във Фрагрантика останах с впечатление, че няма нищо общо с предишните версии, но аз ясно го усещам , че са от една кръвна група . На мен никога не ми е било в повече пачулито , в която и да е версия, но аз съм пачули фен . Да, има своя почерк Crush Absolu,  кремав , дълбок, тепърва ще го разучавам ( тук сега е доста влажно на морето ), ще го наблюдавам в различни температури, но изключително рядко ме грабва парфюм от първи тест

# 37
Много, много топло е за новия Шанел. Скапва се на тази жега, вкисва дори.
На влага и хладно ще цъфти.
Пачулито на Шанел е най- доброто за дъжд в парфюмния свят. Коромандел си спомнете.
Ванилиите им също са дървесни, топли, но не сладкишни и ще са добре в хладно. Може би ще излязат повече плодове, повече кремообразност и по- силна роза.

# 38
Новият Chanel crush absolu не ми допадна. Но се влюбих в angel fantasm. И сега го мисля... ще тествам и другите angel.
Взех си за есента Crystal noir edt ❤️

# 39
  • Sofia
Успях да пробвам новата Мадмоазел. Хареса ми, но не чак за покупка. Много различна от предишните, не ми е мъжкарска, обаче тази плътна сладост не ме впечатли,  позната ми е от Prada paradox. Ще тествам пак на студено, засега пас.

# 40
Сипвали са ванилия с кофите, за да добият тази плътна кремообразна сладост.
Избива ли ти много ванилия?

# 41
Определено няма много ванилия. Усещам я съвсем лека. И да... в drydown от джобчето на чантата ми лъхаше на прадя парадокс леко. Само че в началото това личи никак няма общо с мадмоязел и не му отива. За мен началото е голяма греда на този парфюм.

# 42
  • София
Темата винаги е била информативна, цветна и топла.
densi, благодаря ти, че си Извънгалактическият пътеводител към Света на Ароматите! Flowers Hibiscus Heart

Никога през годините не съм писала тук. Само Ви чета. Но горещата новост от Шанел буди въпроси и у мен.

КМ edp, беше парфюмът на моята майка. Ако ме попитате, помня ли, как й седеше?! Отговорът ми е: Не.
 Помня, че купих интенз от Прити шоп в Пловдив и, й го занесох у дома в София. Скоро беше излязал. По-малко от 2м преди да почине внезапно. Помня, аромата му. Аромата й. За мен той носи огромна емоционална стойност, тежест и заряд. И вече над 8г. седи не докосван, прибран. И пълно бутилче.
Опитах да го нося. Пръсвала съм 1 или 2 ти. Първо, че ме докарва до сълзи и мъка по изгубената ми майка... Второ, че на моята кожа пачулито е много остро. Усещам от начало до край острота. Кинжали. Мечове. Стомана. Звън на метал в метал. Хлад. Средновековие. И дама рицар с дантели под бронята...

Чела съм, че може да се добави друг парфюм отгоре. Цитруси примерно за да потушат пачулито. Или да не се пръска директно на кожа, а на дрехи, или облак под който се минава... Или в определен сезон, климат да се носи... Кажете Вие, моля Ви.

Имах за 2 фъс Сплендид за запознанство. Усещам същото. Не чак толкова остро. Но и да има малини, аз не ги намирам. Много бързо изчезват или изобщо не се показват върху кожата ми.
Грешката е в мен нали?

Абсолю, колко близо/далеч е от интенз? Ако е мек, топъл и гушлив би ли могъл да омекоти характера и на сестра му? Мм

Благодаря Ви! Hug

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 17:05 от Denisha 🕊️

# 43
И аз днес разносвам новия Шанел,улавям се, че често подушвам там, където съм пръснала, но не е  моето - сладникав ми е, иначе трайността му е голяма -  от сутринта  чак до сега го усещам осезаемо.

# 44
Добре дошла, Denisha мила.🌹❤

Не знам какво да ти кажа, не ми се вярва да се насложи добре, няма да омекоти.
Пробвай може да ги хареса самостоятелно, има големи разлики, но едно ДНК.
Пачулито обаче доста е отнето и не е звънливо, остро, рицарско и пронизващо.
По- сладък е, по- дървесен, по- зрял и улегнал.
Сега е такъв, но е мръсна жега, не знаем какво ще изкара на 15-20 градуса. На 5-10, на минусови?!

Общи условия

Активация на акаунт