Парфюмни размисли и страсти - 304

• 5 604
  • 118
  •   13
Отговори
# 45
  • София
Ох, направо се просълзих Sad Наистина парфюмите са пряко свързани със спомените ни и са способни на много.. КМ е парфюмът на моята майка (да ми е жива и здрава!), писала съм и преди. Колкото и да обичам Chanel и да съм фен на почти всички аромати на марката, КМ си е нейният signiture smell и не мога да го нося. Харесвам и имам EDT версията и за мен е най-приятната, макар да не посягам често към нея.
От отзивите дотук съм 99,99 % сигурна, че новият Chanel няма да ми хареса. Едно, че първообразът не ми е любим и второ, че не понасям, не купувам и не нося парфюми дори с минимален мъжки уклон. И трето - като чуя ванилия и лошо ми става. На моята кожа се развива ужасно, а и не харесвам гурмета. Искам да си мириша на жена, не на храна или на самец Grinning

# 46
  • София
Добре дошла, Denisha мила.🌹❤

Не знам какво да ти кажа, не ми се вярва да се насложи добре, няма да омекоти.
Пробвай може да ги хареса самостоятелно, има големи разлики, но едно ДНК.
Пачулито обаче доста е отнето и не е звънливо, остро, рицарско и пронизващо.
По- сладък е, по- дървесен, по- зрял и улегнал.
Сега е такъв, но е мръсна жега, не знаем какво ще изкара на 15-20 градуса. На 5-10, на минусови?!

Дени, благодаря ти за коментара! Разбрах те. Ако искам да се запозная е добре да изчакам дъжда и листопада. Това, което не зная със сигурност е само Шанели ли така седят върху мен?! Или да бягам с 300 от пачули?

# 47
А не, пачули е хубава, дълбока и основна съставка, която е различна в различните аромати, концентрации и време. Не бягай, Шанелското цъфти във влага.
Ти с хладна кожа ли си, суха?
С пачули освен това се свиква, малко по малко. Тренира се обонянието да го разпознава, възприема и носи. Може никога да не стане любимо, защото е трудна съставка, особено землисто, зелено и влажно, но не става приятел от първи срещи.
А и Шанел не е за всеки, не всеки го развива добре и разбира се харесва.
А КМ е досадил с ментетата си, на хората, до болка.

# 48
  • София
Как се самоопределят характеристиките на кожата в контекста на парфюм?
Като дете и много млада бях смугла и с мазна кожа. Сега съм бяла и е нормална до суха. Дали е топла? какво се има предвид? Ако е телесна температура, то нормална. Или е темперамент? Там положението е много, много горещо. Ако ме питаш дали издържам на студ, то не. Ръцете и краката ми са студени по-често, от колкото топли. Пълен миш-маш.

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 11:54 от Denisha 🕊️

# 49
Добро утро парфюмни 🙂
още усещам лекичко Splendide от едното пръсване вчера, а е минало време и вода отгоре.
Ще запазя виалчето Coco за есента.
Да видим тогава как ще е.

Топлите хора имат топли ръце и крака, целите са топли, издържат на студ.

# 50
При мен новата Мадмоазел стоя и след душ, над 13 часа я усещах. Ще я пробвам като захладнее и тогава ще реша дали да купувам.
Денси, благодаря за новата тема ❤

# 51
  • Sofia
Допълвам си впечатленията - Мадмоазел  издържа след душ и цяла нощ, но аз не. Началото е красиво, сърцето горещо, но базата е откровено мъжка . Не понасям ветивер, към пачули съм с резерви, така че тук със сигурност няма да се получи любов. Отивам да си мия ръката, че ме мъчи.

# 52
Мен също вчера ме влуди мъжката база и намазах обилно с крем, за да се разкара, че с миене не се получи.
След 1/2 час изтрих крема, измих с вода и сапун и миризмата почти-почти изчезна.

Любопитно ми е на мъж как ще застане 😃

# 53
  • Бургас
Мен пен пък точно мъжките ноти в този парфюм ме подлудяват, но от кеф, базата я усещам някак маслена, този парфюм за мен е феномен.Heart

# 54
Аз днес в противовес на вчерашният опит се парфюмирах с Pure Eve
Много ми е добре

# 55
А гледахте ли рекламата? Грейси Ейбрамс е младата певица.
През 2001 г. Шанел създават КМ и една нова съставка “фручули”. Признавам те Smartie за това изречение, “Ще бъде хит, защото са потушили онова хард пачули, което дразнеше мнозина.” 25 год. по-късно разчупват стереотипите, за да направят комбинация между плодове и ветивер, фрутиер, може би. Хубаво е, че има различни мнения в темата, защото признайте си, Шанел ви накараха да се замислите. Ветиверът, който знаем от мъжките парфюми, разбира се, че е тук, в драйтауна на другия ден, как казахте за нахалния любовник. Вероятно в следващото издание на КМ ще редуцират ветивера, мислят за пет (най-малко) год. напред. Харесвам на Шанел това, че лансирайки нов парфюм-емблема излизат с цялостна концепция и пишат история. Песента е с призив към женската аудитория. А колекцията само подчертава женската красота в нюд цветове. За експеримента пръснах на ММ, каза да не го пръскам повече, миришел на жена.

# 56
  • София
Ralitsa_, благодаря за споделеното! Flowers Hibiscus
Признавам си, накараха ме да се замисля и почета.

Музиката от "Young Hearts Run Free", на Канди Стайтон в ремикс на французин, текста за отстояване на собственият характер и идентичност, свобода...Чудесен лайтмотив, към младото поколение. Режисьор е Джо Райт.
Харесва ми, концепцията как класическият дух на КМ се пренася в нова, модерна ера. Напълно свободна Грейси тича под дъжда по парижките улици. И намира убежище в кафене, което превръща в пулсиращ дансинг...
Много харесвам Кийра Найтли, разбирам обаче защо са я заменили. Грейси е различен тип жена. Носи небрежна, къса коса, захвърля скъпи дрехи и грим. Бунтар... Като Коко.

Още повече харесвам брандове с традиция и история. Концепция, приказка, сюжет около всеки нов продукт... Heartbeat

Замислих се, какво не ми харесва. Не ми е на мястото си. Без да го познавам, все още лично. А то е корпоративният маркетинг. Сляпото следване на рождената дата на Коко. Мисля си, че истински поетично звучене аромата щеше да има в златна есен. Да заблести в точното време. В дъждовен ден, за да направи цунами, експлозия, магия... Сега, тежи...
(Проверих. Септември, октомври 1920г. е времето на първите разговори за парфюми с Ернест Бо.)
Много ми допада: "Аромат роден в жега, който мечтае за дъжд"

Оливие Полж е син на Жак Полж създателя на оригинала. Дали е достигнал или надминал баща си, предстои да разберем. Animal Dove

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 14:13 от Denisha 🕊️

# 57
  • Варна
Няколко пъти съм споделяла, че съм голям фен на Шанел и оценявам дори парфюмите им, които не бих носила.
Затова с голям интерес и удоволствие чета последните дни. Радвам се на различните мнения и усещания и нямам търпение да си създам собствено.
Имам всички варианти на КМ + Коко ноар и съм почти сигурна, че някой ден и новата КМ ще се присъедини към тях. Заради самоналожената ми парфюмна диета не съм си купила нищо ново от април нататък (освен получени подаръци) и сега е наред Сплендида. Знам, че е късно за нея, вероятно ще си я ползвам повече следващото лято.
Продължавайте да коментирате, моля!
P.p прочетох няколко мнения във фрагрантика, но там редовно се разминават с моето. Та, ако прилича на Very irresistibly, ще е моят.

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 14:51 от stenly

# 58
  • Шоплука
Не съм мърдала по града, да отида до някой МОЛ да го тествам новият Коко.
В класиката обожавах цитруса, та ще го видим тук. Пачулито и ветивера определено не е моето, но зависи и как е съчетано и прочие.

Обожавам цитрус за жегите, но освен в класическото Коко, почти никой друг не издържа теста с трайността.

# 59
Чакам с нетърпение отливка от новия Коко. Пачулито е много моя нота. Надявам се да се харесаме, че с тия сладкотии, заляли пазара всеки различен прочит е свеж полъх.
Ще пиша като го разнося.

Общи условия

Активация на акаунт