Парфюмни размисли и страсти - 304

• 46 075
  • 735
  •   2
Отговори
# 720
  • София
Аз харесвам и Габриел, и Crush Absolu. Crush е добре направен и зрял парфюм, ще се купува много. Просто е мааалко по-далеч от ДНК-то на Шанел и на основната линия КМ. Засега няма да го купувам, не е страстна любов, но бих го носила при определени поводи.
Мъжката нотка се скрива при по-хладно време, това установих при него. Явно не е за лятото, поне върху моята кожа.

# 721
  • на последния етаж
Аз харесвам и Габриел, и Crush Absolu.
И аз. 💛
Тази есен запълних парфюмния си гардероб с няколко нови шишенца, много вълнуващи нови аромати за мен. Чакам да получа Синия час.

# 722
Днес съм със Синия час разкошно се развива. Много си го харесвам, добре че си купих голям.

# 723
Имам си нова парфюмна любов - Ex Nihilo - Scarlet Sands.
https://www.fragrantica.com/perfume/Ex-Nihilo/Scarlet-Sands-111627.html

Невероятен е. Отваря се с разкошна сочна малина, преплетена божествено с мандарина. После се развива в белоцветна феерия върху нежна амброва база, която е просто пристрастяваща. Разкошен, въздушен и нежен, а трайността му е шокиращо добра - 24 часа върху кожа, дори след къпане.
Единственото, което не му харесвам е цената. Потресаващо скъп е.

# 724
Аз се наслаждавам на новото (за мен) Shalimar Souffle. Не разбрах спрян ли е или не е, за това си взех голяма бутилка.
Знаете ли дали ще излиза нов Millеsime?

# 725
Хей, дами!
Водите ли си парфюмният календар във Фрагрантика?
Аз за първи път(месец) нямам пропуск и ето така изглежда моя парфюмен септември:

Повтарящите, Samsara I Amarige Mariage са домашен офис 😀, Vanitas беше с мен на разходки в гората, а Miss Dior 2012 го нося вече четвърти пореден ден 😲, не типично за мен.
Сега съм решила да видя поне две дъна преди да взема нещо ново и това ще са Trouble Boucheron i Amarige Mariage, тъй като последния  и се струва, че почва да се разваля, а е толкова красив 🫠

# 726
  • гр.Пловдив
Колко сме различни, което е хубаво. Аз съм на противоположното мнение. Coco Mademoiselle Crush Absolu...
https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Coco-Mademoiselle-Cru … bsolu-137506.html...
Изключително  творение! Едно от парфюмните събития на годината. Със сигурност е създаден с много любов, мисъл, визия, смелост, прецизност, внимание и огромен опит и талант. Да се наемеш да направиш следваща версия на един от парфюмите - "икони", каквато е "Госпожицата" от 2001 година...
Ами, браво! За мен е различен парфюм. "Момичето" е там, но е променена, пораснала, красива. Да, променена, но кой и какво не се променя? Без свян, "заявяваща": "Това съм аз и съм тук!". Вече имам парфюма и му се радвам искрено. Дълго го обмислях, не беше импулсивно решение, но да, харесах ме се. За мен е специален. Създаването му е огромна "стъпка" в историята на Chanel и вярвам, че ще стане и остане любим на много дами, дълги години, напред във времето. 🩷
Скрит текст:

Ooo,yeah ! Smiling Imp
Цял месец му се назландисвам ,тестера ми стои в портейла и кожата се умириса божествено,изключително траен и интересен ,а не съм от феновете на Шанелите по принцип...Идеално олицетворение на жената след 40г ,тежки банкети,пиано барове,кехлибар изискващ ...нощта...това е Crush Absolu..Cocktail

На октомврийската заплата ще го уважа,като междувременно взех новият Miss Dior най-малката разфасовка  -уникално ,божествено творение на младостта,свободния дух и женската  красота!

# 727
  • BG-DE
Чудя се дали да си подновя Angel Stellar от който се оказа, че са ми останали около 10мл или да си взема нещо ново за есента като Boss Bottled Beyond for her, помня че ми беше харесал като го пробвах но споменът ми е блед 😊

Последна редакция: сб, 03 окт 2026, 22:02 от Menerva

# 728
  • Бургас
Днес съм със Синия час разкошно се развива. Много си го харесвам, добре че си купих голям.
Уникален, аз него най- много го харесвам от новите парфюми.Имам напръскана с него една блуза, ухае зашеметяващо.Много добър парфюм, топ.Sparkling Heart Правен е за мен.

# 729
  • вкъщи
Синият час определено ми е фаворит след много години търсене на нещо, което да е моето. Получих го от мъжо като изненада и вече 5 дни тъна в разкош. Траен е много, непрекъснато получавам комплименти и ме питат кой е парфюмът. Добре, че е взел 100 мл.

# 730
  • гр.Пловдив
Уникален, аз него най- много го харесвам от новите парфюми.Имам напръскана с него една блуза, ухае зашеметяващо.Много добър парфюм, топ.Sparkling Heart

В тази връзка с носталгия се сещам за зеления Le petite robe noir ,незнайно защо го спряха,наслаждавах се на шам-фъстъка много кратко-1-2 опаковки..

# 731
Аз пък точно този не можех да понасям. Бях го взела на сляпо. Пръсках го веднъж и го дадохна майка ми. На мен ми беше отврат.

# 732
  • The Evergreen State
Честито на всички с нови парфюмни придобивки!
Хаха колко много различни неща се изписаха за CM Crush, всеки излезе със собствена асоциация, коя от коя по-различна. Асоциацията с вечерно парти е може би заради рекламата най-вече. Моята асоциация за жената над 40 е по-скоро с тази на Натали Портман, която е на романтична разходка в Париж от рекламата на Мис Диор. И аз си взех и двата парфюма, нося ги и двата в ежедневието, според настроението.
Не се стърпях обаче и взех Hermes Eau Des Merveilles, цената му беше твърде добра (Costco) за да го подмина, пък и ми се носи нещо такова точно сега в есенния сезон. Докато ми пристигне поръчката, нося тези дни L'ambre Des Merveilles, за който не се бях сещала да извадя от миналата есен. Мисля, че двата парфюма са доста близки, L'ambre е просто с по-малко цитруси в началото и с малко повече мекота заради ванилията в базата.

Последна редакция: сб, 03 окт 2026, 20:36 от Athena

# 733
  • гр.Пловдив
[quoteАсоциацията с вечерно парти е може би заради рекламата най - вече.][/quote]

Оооо,не !
Парфюма е с тежка нотка обичаща естествена кожа и уникално впиващ и запомнящ се !
Олицетворява тежестта на тежка вечер с аромат на кожа,тютюн,кехлибар,ядки и кожени палта през есенно-зимния сезон,когато асоциираш аромата с ....прегръдка...
Амиии ...,много добре са се справили с олицетворението от рекламата -абсолютно издържан и тежащ на мястото си парфюм ..приятел с тайните на нощта! Thinking

# 734
Благодаря на всички за предложенията за мъжки парфюм.Днес ходих да тествам в бедния Дъглас в Русе.Доста ги нямаше,но пробвах новата версия на Dior homme intense,и ще въкликна като повечето във франгратика.Боже какво са направили с тоя парфюм.Още докато го пръснах беше много слаб и след 3 часа грам не се долавяше.Но пробвах новото Armani I will ,невероятно секси парфюм.След 8 часа все още го усещам на ръката си.И най вероятно ще е той.Само цената за сега ме спира,но имам още малко време.

Общи условия

Активация на акаунт