"Далечен град" - Сезон 3

• 27 681
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
Предлагам една тема за размишление- изкарвате Джихан някакъв тъмен балкански субект, който издевателства над Алия. Аз не го виждам така. Той действа като човек под натиск, който няма време да се обяснява, а и даването на обяснения не е много мъжка черта. Денис и Алия бяха заплашени от Еджмел и Джихан ги защитава по единствения възможен начин. Ама това че Алия си мисли някакви други работи- това си е неин проблем и наместо да философства, да вземе да изслуша Джихан и да го разбере.

# 256
Благодаря за превода и за всичко,което споделяте..🌺

Влизат доста мъжки образи,а аз с нетърпение чакам да видя женски такъв.
Спрягаше се някаква актриса,която щяла да влезе в ролята на главен доктор и  влязох да я проверя в Инстаграм.Интересното беше,че на 14 септември е била в Мардин,но после прочетох,че не се е стигнало до договор…
Някой прочел ли е нещо?
Усещам,че след като стане ясно по някъв начин,че Алия трябва да остане в Мардин ще се появи и друга жена 😎

Ето я

Здравейте! Да ви попитам - появата на поредната жена около Джихан какво ще допринесе за историята на ДжихАл!?!?! Не ги ли гледахме два сезона любовници  и бивши първи любови около главния герой? Дали не е възможно сценаристката да измисли интересна история, без намесата на трети между Джихан и Аля? И без това рейтинга не е уау, не мисля ,че такъв ход на Гюлизар ще се хареса на турците, от които зависи дали ще е на върха сериала, или ще го потопят! Този път феновете няма да простят на Гуля заигравката със странични дразнители!

Здравейте!
Аз не очаквам нещо от рода на Мине…
За мен сценария си върви супер….Не знам какво се очаква..Далечния град и в момента е с най-висок рейтинг.
И както мъжките образи допринасят за историята, така го правят и женските..
И да, това е изключително мощен стилистичен подход в киното и литературата..Героинята може да е антипод с което да подсили характера на главната героиня или образ фолио,който прави същото с главната героиня,но не е отрицателен герой и оак подсилва качествата на главната.
И няма значение каква е динамиката между двете героини,защото тук става въпрос да се подсили динамиката на чувствата между Джихан и Алия.
И както казах това е основен стилистичен подход и много се харесва на зрители и читатели.Рейтинга зависи от други неща…

# 257
Нещо не помня появата на "първата и единствена любов" на Джихан - Мерием, да предизвика положителни реакции и да се хареса на зрителите!

# 258
Това,че Мерием не е оправдала нашите очаквания са онези други неща от които зависи рейтинга…Героиня - антипод и героиня - фолио си остават основен стилистичен похват…
С други думи,сценаристката може да си е представяла,че Туба Буюгстюн или Абуке Пусат ще изиграят Мерием,но те няма да влязат в такъв проект - нали…В турските сериали няма как да стане….

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 12:32 от Melody19

# 259
💥🆕🆕🆕💥
РЕЗЮМЕ ЗА 66-ТИ ЕПИЗОД НА СЕРИАЛА
"ДАЛЕЧЕН ГРАД"
След решението на Алия, дълбокият разрив между нея и Джихан се превръща в разрив,
който е трудно поправим и за двамата.
Непоколебимият отказ на Джихан да се откаже от сина си, независимо от всичко,
ще принуди Алия да предприеме стъпки, които никога не е очаквала.
Виждането на Зерин с друг мъж отваря старите рани на Кая,
а Ипек се озовава в разгара на конфронтация, която никога не е очаквала.
Неочакваното сътрудничество на Алия с Наре я води до непредвиден край,
Едно ново име, което се появи в сянката на всички тези събития,
завършва подготовката си за семейство Албора.

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

✨✨

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 12:47 от Albena Goranova 606011

# 260
"ДАЛЕЧЕН ГРАД"
След решението на Алия, дълбокият разрив между нея и Джихан се превръща в разрив,
Кая не я заслуажва Зерин дори не я изслуша в яда си се доказа достоен син на майка си изтръгна най -безценрононно Шимал от ръцете и .Джихан и той само и само да го върне на Алия взе малкия Джихан от нея .

# 261
Здравейте!

Най-трудно ми е да пиша за Джихан. Много изпипаното, постепенно и абсолютно обосновано превръщане на студения, хладнокръвен лидер в мил, разбиращ и състрадателен човек, когото всички харесахме, беше разрушено в първите два епизода. Напълно се съгласявам, че няма как  да остане същия след сполетелите го трагедии. Развитието на героя върви съвсем логично. Не знам как човек може да понесе това, което видя с очите и сърцето си -  убийството на брат от брат, превръщането на неговата майка в детеубийца, бягството на най-любимия човек, в когото имаш безусловно доверие ….. и още по-страшното, че Джихан живее, защото Шахин го защити с цената на своя живот. Дори най-хладнокръвният би рухнал. Така стана и с него. Топлата и безрезервна любов на Аля го възвиси, нейната липса го принизи до отмъстител ( в един предишен разговор той каза, че ако загуби Аля ще направи още по-лоши неща от Боран). Всъщност, аз не съм убедена, че той иска да отмъщава, не, той иска да я върне при себе си, но все още не знае как. Когато каза, иди си, това беше след думите на Зерин, че всеки, когото защитава умира. Този прочит на неговите действия го порази като гръм, съсипа го и наистина се уплаши за съдбата на Аля и Денис – бидейки до него, те не са в безопасност. Затова се реши на безпрецедентното – да ги остави да си идат и да осигурява тяхната безопасност отдалеч, тихо, без да се натрапва до момента, в който Еджмел ги откри. И да, той е обиден, разочарован, опустошен от това, което направи Аля.  Неговия най-голям страх да я загуби се случи.
    Очакването Садакат да не е майка на Джихан не ми харесва. Неговата трансформация от студения лидер в надежден, състрадателен човек се случи само и заради безусловната му любов към Аля и нейната възвисяваща любов към него. И това беше негов избор! Т.е. Джихан съвсем съзнателно прие ценностите на Аля, категорично отхвърли архаичните представи на Садакат за добро и зло. Когато тя искаше Мине да бъде настанена в имението Джихан й каза: „…….прави каквото искаш, това е моя живот, моите ценности, тук твоите не важат“. Пиша това, защото приемам, че в този случай и в много други той  самостоятелно избра да бъде на страната на доброто, въпреки Садакат. Всички сме продукт на годините, прекарани в семейството, възпитанието, което получаваме, обстоятелствата, които не сполетяват, оформяме себе си дълго и трудно. До определен момент родителите са най-важния фактор, но след това започва самостоятелното ни пътуване към себе си. Ставайки съзнателни личности  сами избираме какви да бъдем. И особено важното за избора е , че носим отговорност за този избор. Знаем колко жестока и зла е Садакат. Но нейният син, нейното убежище се различава от зададените му от нея представи за живота. С една дума искам да продължи да бъде син на Садакат, за да е ясно, че въпреки тежкото наследство на нейното възпитание, той избира в съзнателните си години друго. А сега, ако ни покажат друга майка, обяснението за него ще бъде, че е такъв, защото не носи кръвта на Садакат. Т.е. става добър, състрадателен и човечен защото има друг произход. Изобщо идеята за силата на кръвта е много присъстваща в източни и не само източни култури. Нека си спомним и , че самия Джихан го беше казал в първите серии - "за мен е без значение какъв е произхода на един човек, важното е да е достоен" .
 Изобщо не засягам въпроса колко разрушително ще е за Джихан да разбере, че Садакат не е негова майка.

# 262
Това,че Мерием не е оправдала нашите очаквания са онези други неща от които зависи рейтинга…Героиня - антипод и героиня - фолио си остават основен стилистичен похват…
С други думи,сценаристката може да си е представяла,че Туба Буюгстюн или Абуке Пусат ще изиграят Мерием,но те няма да влязат в такъв проект - нали…В турските сериали няма как да стане….

Не говоря за външния вид на актрисата, макар че можеше да я подберат по-така, за да не се чудим, какво, аджеба, й е харесал Джихан, че страда по нея 10 години! Имам предвид поведението му към Мерием, което Гюлизар написа за Джихан! Просто нито една нормална жена не би била толкова разбираща като Аля, когато се появи първата любов на мъжа до нея. А той се държеше, меко казано, нееднозначно и странно за човек, който обича друга жена! Колко пъти ходи при Мерием в затвора, позволи й да го прегръща и да го държи за ръка, ходи в съда, купи й къща, намери й работа, довлече я в конака, сложи я на масата, хайде холан! И това, съвсем естествено, не се хареса на феновете на главната двойка! Аз смятам, че Гуля смяташе да я задържи и през третия сезон и да направи сина й дете на Джихан, но отпора, който дадоха зрителите, я възпря от това!
Сега гледам резюмето - пак разрив, пак продължаваща пропаст между ДжихАл! И това, при положение, че зрителите и то турските, от които зависи рейтингът, й пишат, че не искат повече такива отношения като между непознати, но тя явно си продължава както си знае! В понеделник има и мач и не ми се мисли какъв ще бъде рейта във вторник! Това е сериал, може да промени първоначалния си замисъл, не е първият сценарист, който ще го направи! Повтаря първи сезон, но забравя, че сега Джихан и Аля не са непознати, а преминала през какво ли не двойка! Поне да почне да прави някакви промени в поведението и на двамата! На хората им омръзна да гледат само разправии, скандали, побоища, затвори, летища, конаци, съдилища и нищо друго!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 13:34 от Лудата Меги

# 263
И на мен не ми хареса това поведение на Джихан към Мерием пред Аля,но по принцип съм човек,който не коментира сценария…Направила съм избор да гледам…Озан Акбаба ми е любим за гледане…Прекрасен актьор..Невероятно талантлив…
Ако сериала започне да ми се струва глупав (за мен,за моите разбирания) просто ще спра да го гледам….

# 264
Жалко ,че не ни показаха сцена с разговора между Мерием и Джихан,
когато Мерием му признава за мръсният номер, който скроиха на Алия,
майка му ,тя, Боран и сестра и.
Какво ли е казал Джихан на първата си и единствена любов?
Алия затова,че си тръгна от срах и по принуда, Джихан не и прощава, а
 с Мерием как ли е постъпил?
Дали още и помага финансово както и беше обещал?
Дали  тя живее в къщата която и беше купил в Истанбул?
Това поне можеше да ни покаже по някакъв начин сценаристката, а
не само Джикан да каже: "Мерием ми разказа всичко.Серхат не е мое дете."
Защото според мен за цялата тази трагедия и последиците от нея сега,
виновна главно е Садакат.
Тя измисли всички пъклени планове срещу Алия.
Нейната омраза към Алия е безкрайна.

# 265
Дано довечера ми остане време да изгледам последния епизод на ДГ. Обаждам се обаче с две уточнения.
Първото се отнася до повторенията в сериала. Ние имаме нагласата да гледаме човешка история с някакво развитие на характерите, на отношенията между героите. И това е нормално, защото в историята няма повторяемост на събитията. Тук обаче още на ниво заглавие ни е казано, че става дума за далечен (във времето и пространството), затворен град, затворено общество. Особеното на такова общество е повторяемост на събитията, изживявано като съдба. Така че точно в този проект повторяемостта е логична. Един затворен, каменен град в един отворен, глобален свят. И това е интересното, очакваме отвореният свят да преодолее старите нагласи, традиции, отношения. Всички са технологично уж в новия свят, ама... се чувстват някак некомфортно при сблъсъка с героите, идващи отвън и...си се връщат към кръвта, рода, дълга и т.н. - познат заслон.
Второто се отнася до наблюдението на Синем, която ни подсказа, че този сезон ще става дума повече за страсти, отколкото за любов, а ние искаме и доверие, разбиране на всеки с неговата индивидуалност. А страстите са изключително интензивни и задължително подчиняват разума. Наричат ги "сляпа сила", обсебват и замъгляват преценките. Стесняват фокуса на възприемането само през собствените емоции и си имат собствена морална логика, в която целта оправдава средствата.

# 266
😏 Всички срещу Джихан Албора 🤷🙆

# 267
😏 Всички срещу Джихан Албора 🤷🙆

Здравейте!
Аз като си сложа розовите очила и започвам да си представям, че Алия, въпреки големия разрив с Джихан, виждайки тези нови врагове ще застане до него, за да му даде сили за битките, които се вижда, че ще му предстоят.
Алия е неговата половинка и балсам за душата, въпреки нейните изцепки.
Той я обича дълбоко и не напразно, въпреки гневът към нея я пази от разстояние в Будапеща. За него тя е неговата жена и това е неговият избор.
А всички противоречия няма да засенчат този избор. Похватите му са неразбираеми за мнозина, особено, чрез детето, но това в момента е единственият му ход да я вижда, й това го зарежда, въпреки че нейната битка срещу него става неудържима.
Да, той е гневен на Алия, че замина, без да му обясни. Защо трябваше да разбира от Мерием за причината? Мисля си, че ако тя беше му казала, Джихан щеше да спре сватбата до изясняване и тогава нямаше да има тези убийства.
Благодаря на всички, които написаха такива хубави постове и дойдоха да разнообразят темата ни.
Радвам се, че дискусията в темата стана по-активна.
Когато за първи път открих сериала и погледнах темата му се изненадах, че има малко пишещи и така продължи втори сезон, докато сега стана доста различно и ми е много приятно да чета повече и различни мнения.

# 268
🎬🎞️🎥🆕🆕🆕🎞️🎥🎬

Днес е имало снимки във
зала за сключване на брак.
Възможно ли е Алия да сключи брак с първата си любов Енвер и така да приключи всичко  с Джихан и попечителството на Дениз?
Или Алия и Джихан сключват брак, тайно?
Това резюме води към нещо такова да се случи, но по скоро Алия от инат като нищо ще сключи брак с Енвер.
Ако сценаристката е измислила такъв брак на сериала ще падне още Рейтинга.
Хората искат да гледат Джихан и Алия, а не брак  с други партньори.
Ще гледаме и ще се надяваме на разумен сценарий. 🤔🤗

✨✨✨

✨✨✨
Енвер и адвоката на Алия

✨✨✨✨✨✨

# 269
"ДАЛЕЧЕН ГРАД"
Кая не я заслуажва Зерин дори не я изслуша в яда си се доказа достоен син на майка си изтръгна най -безценрононно Шимал от ръцете и .Джихан и той само и само да го върне на Алия взе малкия Джихан от нея .

Айде бе?! (придържаме се към историята на сериала разбира се )
Зерин първо се омъжи за Демир ! След това каза скри , че е бременна от Кая и обяви , че детето е от Демир (представяш си какъв удар е това за човек , който  обича?) !
Простиха си ! Ипек ги издаде , Демир предизвика катастрофа , загубиха детето... След това тя разбира, че детето им е живо и крие с месеци от Кая! Още по зле , отдръпва се от него ,без обяснение , тласка го отново към Ипек , без обяснение, кара го да страда без обяснение.... и ОТНОВО СЕ ВРЪЩА ПРИ ДЕМИР , БЕЗ ОБЯСНЕНИЕ , след като той "Убиецът" в очите на Кая на тяхното детето?!?!. И разбираш ли , Кая го правят на глупак, и трябва всичко да е ок?
Защо не споделя за детето на Кая , Джихан и Шахин? Те няма ли да измислят начин да си го върнат??? Няма обяснение , била уплашена, или просто е глупава.
Сега станала опасна и безмилостна ... защо? Заради собствената си тъпотия.
Отдавна казвам, че тяхната история е много сбъркана, без много логика, само драми.. Ама да ми се говори , че Зерин е в правото си е смешно.

Общи условия

Активация на акаунт