Все още на 17/Daha 17, Kanal D

• 10 630
  • 619
  •   1
Отговори
# 615
Да но това е неговия момент тук трябваше да получи наслада клетката му е рабита и вече може гаргата да отлети.
Но като се замисля все още има много долапи да разбива Арас това е само началото.

И тия двете са големи скици на фона на толкова драма не ги видях.

https://x.com/curlyyildiz/status/2106845326673838242?s=20

От Х:

Финалът на епизода беше просто великолепен. Цялата история на Шебнем започна със смъртта на Теоман и една торта, паднала на земята. А сега, години по-късно, отново падането на една торта се превърна в предвестник на разпадането на фалшивото семейство, което тя толкова дълго е изграждала. И този път човекът, който изпусна тортата, беше Демир – човекът, заради когото Шебнем създаде това фалшиво семейство и когото все още обича като Теоман.

Тоест в историята на Шебнем, започнала със загубата на Теоман, именно „Теоман“ отново започна да руши целия ред, който тя беше изградила.

Когато създаваха това привидно съвършено семейство, бяха затворили Демир в гардероба и не го бяха пускали, докато не каже „мамо“. Бяха го принудили да приеме самоличността на Теоман. А сега това, че Демир сам изпусна тортата, беше първият знак, че той ще се освободи от тази роля и ще започне да излиза от наложената му самоличност.

Веднага след това Арас разби на парчета гардероба, в който години наред бяха измъчвали Демир. Това беше съвсем буквалният израз на случващото се: човекът, който ще разбие самоличността на Теоман, наложена на Демир от Шебнем и Хакан, и ще изведе брат си оттам, е Арас. Той ще бъде човекът, който ще му помогне отново да си спомни кой е в действителност.

А това, че Арас разби гардероба пред очите на Хакан и Шебнем, според мен беше и много ясен знак към Теоман:

„Разбих пред очите на онези, които те затвориха там, онова, което те плашеше и ти причиняваше болка. Вече няма от какво да се страхуваш. Брат ти е тук.“

От падането на тортата до разбиването на гардероба всичко всъщност разказваше една и съща история: фалшивото семейство, което Шебнем започна да изгражда след смъртта на Теоман, започва да се разпада. Демир се освобождава от самоличността, която са му наложили, а Арас си връща брат си.

Беше толкова добре замислен и изпълнен финал, че колкото и да хвалим всяка негова секунда, пак няма да е достатъчно.

Към коментара все едно от мен е излезнал бих прибавила и духането на тортата и свещите от раз само от Демир... Всички знаем какво са свещите като символ лъжите умират време е истината да просветне.

Последна редакция: пн, 05 окт 2026, 00:11 от x BlackRose x the guardian team :)

# 616
Daha 17

Епизод 20, Трейлър 1

"Убих Серхат!"

# 617

Шебнем:Пред всички, насред градината, разби гардероба с брадва.

Арас: От всичко, което съм направил през живота си, освен че намерих брат си, това е най-доброто нещо.

Шебнем: Трябваше да го направя много по-рано.

Арас: Тогава защо не го направихте?

Шебнем: Май се страхувах, че отново ще ми потрябва.

Арас:Най-тежкият мрак идва след светлината.

Адвокат: След малко ще дойдат от социалните служби. Ще ви настанят в държавен дом.

Теоман: При всичко ужасно, което се случва, за първи път в живота си усещам, че може би нещо хубаво ще се случи. Глупаво ли е?

Дениз: Не.

Шебнем:Ще го отведат в дома. Бъди до него.

Арас: Ще направя всичко необходимо – и за брат ми, и за Лейля.

Полицая: Къде е Серхат Ялчън в момента?

Теоман:Аз убих Серхат.

# 618
Фрагът е доста интригуващ. Напрежението продължава да се покачва, а Теоман бавно и полека започва да "проглежда".

# 619
Онзи го е упоил сега ще си мисли ,че е убил и Серхат сигурно това баш пред Дениз го каза тя поне пък ще навърже асъл защо Арас не казва ,че са братя.

Не искам да знам как ще изкара с останалите в домът те и ще го тормозят със сигурност.

Впрочем истинския Теоман толкова прилича на Ати като малък ,че не е истина само където е рижаво детето. Душичка... Heart

Последна редакция: пн, 05 окт 2026, 00:46 от x BlackRose x the guardian team :)

Общи условия

Активация на акаунт