Золофт и ниско либидо?

• 139
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Получих тежка следродилна депресия и ми изписаха золофт и флуанксол. Проблема е,че няма да имам желание за интимност,а това много пречи особено при едно младо семейство. Самата мисъл,че месеци или година няма да имам желание ме кара да се чувствам много зле. Мъжа ми също е на АД и няма такова желание,но искаме да спрем лекарствата скоро и се чудя дали ще имаме връщане на симптомите? Той пие сероксат от 2 години,а аз сега започнах моите лекарства,но много ми се иска да не продължавам повече от месец,два,а навсякъде пише,че се пият поне 6 месеца. Вярно ли е? Благодаря ви!

# 1
Аз пия золофт и флуанксол от 8 години с няколко прекъсвания за по няколко месеца. Симптомите ми се връщаха и започвах лекарствата отново.
Питането ви е за либидото.
На мен не ми влияят негативно.
Либидото ми е същото, каквото беше и преди приема на тези лекарства.
Имайте предвид, че след раждането и без тях хормоните ви не са в баланс, това наред с умората и грижите покрай бебето и без това влияят негативно на секса.
Не е задължително  да ви намалят желанието.
И да, пият се няколко месеца, или повече съвети за това от психиатър, според случая.

# 2
Ако спирате Золофта и Флуанксола,то обезателно по схема от психиатър!
Ще получите депресивните симптоми отново ,а е възможно и по-сериозни оплаквания да се появят като панически атаки,нарушения на съня и др. Ако предприемате спиране на 2-те или на едно от тях-само със схема от специалиста и под негово наблюдение. Нарушенията в биохимията на мозъка(ЦНС) не са шега и подходете отговорно към терапията.

# 3
Да, спирането само по схема. Забравих да го напиша.

Общи условия

Активация на акаунт