Ladies, Beauties, Moms-to-Be: come around here - chat for free #10

• 14 734
  • 337
  •   1
Отговори
# 120
Нашето училище пък свършва още тази седмица, но започна в средата на август.
Най-сетне обаче гласуваха миналата година и новата учебна година ще започне на 26.08!

# 121
Аз пък си мислех, че в цялата страна учебната година започва веднага след Labor Day, това и по информация от познати в други щати. Изобщо не съм допускала, че може да има вариации. Явно в тази страна наистина човек се учи, докато е жив.  Laughing

# 122
Май само в Тексас започват толкова рано, но може и в други щати да е през август (някой може да се включи с инфо за други места). Преди години и тук са започвали след Labor Day, не знам защо след това са го променили. Но вече ще е в края на август - промениха го официално. Е, май ще учат обаче по-дълго и ще свършват началото на юни. Не съм гледала още календара за следващата година още.
Това лято ваканцията е почти  3 месеца!!!
Би трябвало да има някаква единна програма според мен, но то има разлики в училищата в един дистрикт, пък какво остава за целите Щати, където началните училища като бройка са внушителна цифра.

# 123
Добре дошла P.S.T! Напиши две приказки за себе си, за детенцето, къде сте точно, на колко е годинки и т.н. Peace  bouquet

# 124
Май само в Тексас започват толкова рано, но може и в други щати да е през август (някой може да се включи с инфо за други места). Преди години и тук са започвали след Labor Day, не знам защо след това са го променили. Но вече ще е в края на август - промениха го официално. Е, май ще учат обаче по-дълго и ще свършват началото на юни. Не съм гледала още календара за следващата година още.
Това лято ваканцията е почти  3 месеца!!!
Би трябвало да има някаква единна програма според мен, но то има разлики в училищата в един дистрикт, пък какво остава за целите Щати, където началните училища като бройка са внушителна цифра.

При нас на 26-ти е ориентацията и т.н., после още няколко дена размотаване и на 5-ти почват официално занятията.

# 125
При нас също няма списък - всичко се осигурява от училището. Учебници за предучилищната (които да се мъкнат в раницата) - няма. И за нашия град (или щат?) учебната година започва след Labor Day, завършва на 22 юни. От познати в/около Сиатъл съм чувала, че при тях учебната година започва през август (но конкретни дати не помня).

# 126
Направо съм бясна!!! #Cussing out Хубаво каза аз, че ще ходим в Ню Йорк в посолството на 25ти, но познайте .... Точно преди да решим въобще да  организираме ходене до там се обадих в посолството и питах, дали ще работят на 25-ти! Казаха ми- ние почиваме на 24-ти.  Така пишеше и на уебсайта им. Да, ама не! Ей сега влязох да проверя таксата колко е за заверка и добре, че влязох! Оказа се, че не почиват на 24-ти, а на 25-ти!!! Направо думи нямам! Щяхме да се разходим до там за тоя дето клати гората! А да каже човек, че не сме се обадили да питаме и не съм проверила, НЕ! И сега като се обадих да питам ми казаха, ами тази година е така госпожо! Само тази година да беше, с мед да го намажеш! ooooh! #2gunfire

# 127
Мда, Tandoori за бой са  #Cussing out. Ние мислехме да се разходим Memorial Day weekend до Лос Анджелис и пътем да свършим една работа в консулството, ама те освен 24 и 25, почиват и Memorial Day  ooooh!. Изобщо, по-добре да напишат кога работят, че тези дни са по-малко.

Помня, че беше обсъждана темата, но не мога да я намеря - някой знае ли какво специално пълномощно трябваше, за да изтегли майка ми едни пари от моя сметка в БГ?   bouquet

# 128
Направо съм бясна!!! #Cussing out Хубаво каза аз, че ще ходим в Ню Йорк в посолството на 25ти, но познайте .... Точно преди да решим въобще да  организираме ходене до там се обадих в посолството и питах, дали ще работят на 25-ти! Казаха ми- ние почиваме на 24-ти.  Така пишеше и на уебсайта им. Да, ама не! Ей сега влязох да проверя таксата колко е за заверка и добре, че влязох! Оказа се, че не почиват на 24-ти, а на 25-ти!!! Направо думи нямам! Щяхме да се разходим до там за тоя дето клати гората! А да каже човек, че не сме се обадили да питаме и не съм проверила, НЕ! И сега като се обадих да питам ми казаха, ами тази година е така госпожо! Само тази година да беше, с мед да го намажеш! ooooh! #2gunfire

Ужас... Правят си каквото си искат и не можеш нищо да кажеш...

# 129
Неприятно, но добре поне, че си разбрала навреме да не се разкарвате. Аз веднъж си спомням, че ходих да върша работа покрай някакви американски празнични дни, тогава се бях обаждала по телефона предната седмица да питам дали ще работят и ми казаха, че се обаждам рано. Разбирали около 3 дни преди датата дали ще работят.  Rolling Eyes Обадих им се 3 дена преди празника, значи, и тогава ми дадоха стабилна информация.
И на мене ми е странно какво му е толкова сложното да решат тези празници и да публикуват един стабилен календар, но като си помисля, в България го нямаше навикът да планираш нещата отрано, с месеци предварително. Слагам такива епизоди в графата "културна особеност", не ги приемам лично, и съм достатъчно доволна, че не ми се налага да се пресищам културно.

# 130
Помня, че беше обсъждана темата, но не мога да я намеря - някой знае ли какво специално пълномощно трябваше, за да изтегли майка ми едни пари от моя сметка в БГ?   bouquet

Трябва да й напишеш много буквално и подробно пълномощно. Аз, долуподписаната, упълномощавам еди кой си да изтегли сума от банкова сметка номер еди кой си към еди коя си банка. След това го заверяваш при нотариус и слагаш Апостил. В БГ майка ти трябва да преведе нотариалната заверка и Апостила на български. Може да се наложи и да легализира после във Външно министерство, но е по-добре да пита банката, защото май имат различни изисквания.

# 131
Благодаря за милото посрещане в форума.Аз сам в МИ от 04/01/2007.Като всиако начало ми е много странно и чуждо.Аз съм със семеиството ми тук.Мъжат ми бе титулиара на зелената карта и тои пристигна 4 месеца по рано.Детенцето ми е  почти на 7 годинки/роден е на 19.06.2000/.Тази година ще бъде ученик в първи клас.Предполагам че и тои приема по някакъв начин новото начало но съм благодарна на хората които ни приеха така мило и безболезно в новия начин на живот.
Добре дошла P.S.T! Напиши две приказки за себе си, за детенцето, къде сте точно, на колко е годинки и т.н. Peace  bouquet

# 132
В kindergarten не мисля, че имаха учебници. В 1ви клас имаха нешо като учебна тетрадка, и по математика и по език. Във втори мисля пак имаха подобни тетрадки, а от тази година имат вече и едни дебели учебници, но те си седят в класната стая. Тези помагала бяха безплатни. Но за моливи, папки и тетрадки винаги сме си плащали отделно. Зависи сигурно от PTA и така прословутите funds, които обсъждахме наскоро.

# 133
Добре дошла, P.S.T! Щом ни четеш, знаеш, че няма да остане въпрос без отговор и тема неразнищена.
Честит празник на именичките -  Елена и Кейси! Да сте живи и здрави, големи да порастнете! Laughing
Tandoori , и ние така вземахме завои покрай едни празници в посолството през септември. Rolling Eyes Посолство= нон стоп изненади. Успех с подготовката на пожарното парти!
КТВ, питаш за учебната година - във Флорида досега е започвала винаги в началото на Август - до края на Май, от това лято обаче ще започне в средата, като ще се удължи до началото/средата на Юни догодина.
happy_mama, защо не отидеш на сайта на скул дистрикта, в който сте и не провериш какво е нужно за ученичето ти? Или пък направо звънни в училището и там със сигурност някой ще ти обясни дали да чакаш писма или да правиш нещо друго по въпроса.
dessivl, събра ли ги бившия и настоящия, а? Wink

Ох, голямо изброяване падна....

# 134
Смятам че всичко ше е наред от тyк нататък и ше посядам много често пред компютъра.

Общи условия

Активация на акаунт