Ladies, Beauties, Moms-to-Be: come around here - chat for free #10

• 14 723
  • 337
  •   1
Отговори
# 300
Тъкмо се връщам от днешните посещения на градини ( и утре, и във вторник имам  ooooh!) Днес ходих да гледам Монтесори, даже ще пускам отеделна тема за него, че имам някои неща да питам.

Значи Анет, при нас има прискуул и 5 дни в седмицата по 3 часа, не знам при вас как е.  В нашия скуул дистрикт няма безплатен прискуул, аз и по-нагоре бях писала, че вече проверих.
В съседния на нашия скуул дисктрикт обаче има един безплатен прискуул и даже ходихме да го видим. Аз за себе си реших, че каквото зависи от мен ще направя Калин да не ходи там. Условията са ужасни, 20 деца наблъскани в едно помещение 2х2, нямат площадка за навън,нямат образователна програма ( карат го малко на фантазия), беше ужасно мръсно (даже имаше стоножка в мивката)  да не говорим, че като е безплатен всичките от по-кофти кварталите си водят там хлапетата.  3 хлапета млатеха едно друго в кодирора, а даскалките подминаваха с думите - влезте си в класната стая, а пък псувани можеха да се чуят още преди да влезеш в сградата.  Rolling Eyes Не съм снобарка, но и не искам детето ми да "научава" подобен род неща в детската градина.  Stop Не се заблуждавам, че все някой ден ще ги научи, но и не очаквам това да е на тази възраст.
 В ПА като бяхме обаче имаше много хубав безплатен прискуул към едно от училищата, ама явно всеки скуул дистрикт си е различен.  Confused

Отивам са си пусна темата за Монтесори-то, че съм много раздвоена между него и Ко-оп-а ( и двете са добри като цена) и имам нужда от съвет от тези дето са минали от там.  Peace

# 301
Hear Again,аз защо съм останала с впечатление че по брак след три години си направо за паспорт? а таксите предполагам знаеш че най добре от източника www.uscis.gov

Лана, права си. След 3 години със зелена карта, женена за американски гражданин имаш право да кандидатстваш за гражданоство, това знам и аз.

# 302
Hear Again,аз защо съм останала с впечатление че по брак след три години си направо за паспорт? а таксите предполагам знаеш че най добре от източника www.uscis.gov

Ами съвсем се обърках вече. Ние правим три години брак април 2008. Обаче със зелена карта имам престой в тая държава само 6 месеца, а през април 2008 ще са година и малко отгоре. В сайта им е толкова трудно да се намери инфо, ще трябва да потърся познат адвокат, срам ме е вече да го моля за помощ.

# 303
Hear Again, говоря малко наизуст, защото това го знам от една моя приятелка, но мисля че трябва да си била със зелена карта 3 години, а не просто омъжена. Моята приятелка беше омъжена от две години, когато подаде за зк, и пак й дадоха conditional за две години. Като беше проучила, се оказа, че всички тези срокове започват от зелената карта, а не от датата на брак.

# 304
Hear Again, за гражданство трите години се броят не от датата на сключване на брака, а от датата на получаване на зелената карта. Освен това не трябва да имаш дълги периоди на отсъствие от страната.

Ето повече инфо (виж долу):
http://www.humanrightsattorney.com/sub/index.jsp?contentid=Iccd8 … snH4xlIbrGxXSk9p6

# 305
Hear Again,
в линка, който ти бях дала http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e6 … 0000045f3d6a1RCRD всичко си е казано точно, не се хаби да даваш грешни пари на адвокати...

На мен в БГ, в консулството ми бяха дали и една книжка с инструкции на български- беше за лотарийни зеленокартовци и за такива от женитба, където пак се казваше, че трябва да се махне "условността" на нашия вид карти в точно определеният срок, аз естествено я загубих някъде тая брошурка, но дори и на летището в Орландо, където пристигнах, имиграционният офицер ми даде една форма I-751 и ми написа върху нея до кога да я подадем с предупреждението да не забравя...
Махането на условността е стъпка, която трябва да направите задължително... гражданството е друго... Пак ще повторя- в течение на 90те дни преди да изтече срока на зелената ти карта- трябва да подадете формата I-751, да приложите, каквото ви искат, и ако им трябвате- ще ви викат на интервю, но може да я одобрят и без интервю, и тогава само биометрични данни ще ти взимат...

Гражданство, доколкото ми е известно и на мен, се взима след 3 години (в случай на брак) или 5 години (ако си от лотарията и си била поне по 6 месеца подред, годишно в САЩ, в течение на тия 5 години), за което си плащаш друга такса и подаваш документи за натурализация, ...мисля че N-400 e формата за натурализация, но не съм сигурна, защото още ми е рано за това.

Както разбираш- аз съм лично заитересована от същия проблем и смея да твърдя, че инфото, което ти давам е точно  Peace

Tandoory,
митарствата ти из детските градини ми звучат стряскащо... чудя се и аз какво ли ще правим след някоя и друга годинка с Данни... следя с интерес какво пишеш...

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 20:38 от sofkobofko

# 306
Hear Again,
в линка, който ти бях дала http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e6 … 0000045f3d6a1RCRD всичко си е казано точно, не се хаби да даваш грешни пари на адвокати...

На мен в БГ, в консулството ми бяха дали и една книжка с инструкции на български- беше за лотарийни зеленокартовци и за такива от женитба, където пак се казваше, че трябва да се махне "условността" на нашия вид карти в точно определеният срок, аз естествено я загубих някъде тая брошурка, но дори и на летището в Орландо, където пристигнах, имиграционният офицер ми даде една форма I-751 и ми написа върху нея до кога да я подадем с предупреждението да не забравя... Махането на условността е стъпка, която трябва да направите задължително... гражданството е друго...

Гражданство, доколкото ми е известно и на мен, се взима след 3 години (в случай на брак) или 5 години (ако си от лотарията и си била поне по 6 месеца подред, годишно в САЩ, в течение на тия 5 години), за което си плащаш друга такса и подаваш документи за натурализация, ...мисля че N-400 e формата за натурализация, но не съм сигурна, защото още ми е рано за това.

Благодаря ви, момичета, аз си четох тази сутрин и ми се изясни всичко. Първо ще взимам вечна зелена карта и след година и нещо - паспорт. Тоест, пари има още да се харчат. Н400 е формата, да. Мъжът ми такава подаде за гражданство и бяха сравнително експедитивни, щото той им беше написал писмо, че го канят да работи за правителствена програма.

# 307
Да аз не се доизказах, и аз имах предвид след три години зелена карта, не 3 години брак Laughing
а относно осиновяването ще ти пиша на лични какво съм чувала...

# 308
Tandoory,
митарствата ти из детските градини ми звучат стряскащо... чудя се и аз какво ли ще правим след някоя и друга годинка с Данни... следя с интерес какво пишеш...

Ами аз даже се чудя дали да не постна някъде в нета тази информация, която събрах и начина ми на оценяване на прискууловете, може на някой локално да му е полезно. Ако аз имаше от къде да я почерпя нямаше да се разкарвам, а щях да отида само в тези, които ме интересуват в зависимост от спецификациите.  newsm78  Сега съм малко на кръстопът, ама до вторник вечерта трябва да сме решили какво ще правим, а имам да "оценя" още 3 прискуула.

Аз щях да казвам момичета ние ще ходим сряда към НЙ, има ли желаещи да се видим около посолството за по едно кафенце? С мъжа ми имаме годишнина същия ден и се чудехме дали да не идем на БГ ресторанта там, имате ли някакви впечатления ( дали децата ще издържат е друг въпрос, съществува варианта да се засилим максимално бързо обратно, затова и споменах кафенце, че знам ли дали може да останем за по-дълго Rolling Eyes)

# 309
Момичета, е днешния НЙ Таймс чета, че таксите за визи за САЩ поскъпват средно със 66%. За зелени карти щяло вече да се плаща над $1000 общо... USCIS щяло да ползва паричките да си подобри системата и да намали чакането с 20%...  Rolling Eyes

Има ли някоя от вас със зелена карта от брак? Моята е още временна, трябва ли да плащам нещо като дойде време да я правим вечна?
Аз съм със зелена карта от брак. Временната карта е 2 години, след това -постоянна. Плаща се, новата цена от 1ви юли е $545(filing+biometric) + $80 за всеки друг, който е зависим от теб. Документите се подават 90 дни преди изтичането на двете години...Бяха доста бързи, но за мой ужас като отворих плика, картата беше c моя инфо с чужда снимка Shocked, тогава трябваше да я върна и изискваше още 6-8 седмици да направят правилно.

Бенсън, мерси! Много хубава сумичка... Бях те питала по-нагоре за осиновяването. Аз също съм бъдещ осиновител и бих искала да ми разкажеш нещо за процеса в САЩ... Ако не искаш тук, може и на лична.   bouquet
Hear again, съжалявам че не писах досега, но бебето отнема всичкото ми време. Мъжа ми започна bar classes и го няма по цял ден. Снощи писах бързо само за зелената карта, защото той беше до мен и ми каза тази инфо-то(това му е професията)...За осиновяването-нашето е отворено, което означава че ние ще поддържаме контакт с майката през годините.Чакахме една година, но сме били късметливи, има такива които чакат по повече Може да сложиш профиле например на Аdoption.com срещу месечно заплащане. Но първо трябва да имаш home study(от която и да е агенция но да е одобрено от щата, има католически църкви които предлагат такива). За пари всяка агенция е различна, мисля че domestic adoption е около $10 000. Интернатионал е доста повече-$30 000-40 000. Всяка държава има изисквания. Бг може да осиновиш, но не можеш да напуснеш държавата за 2 години, защото някакъв вестник писал че осиновените деца се продават тук за телесни органи... Китай иска да си над 35 и да имаш определен доход на човек, Гватемала беше лесно, но сега има някоакво споразумение от Хага което трябва да изпълнят, и агенциите също, та в момента е малко по бавно. Rainbowkids.com -има снимки на деца, може да видиш списък на агенциите, изискванията на държавите, проблеми  и т.н . Ние осиновихме чрез нащата църква, ако имаш повече въпроси пиши ми на лични.

# 310
Сега изчетох предишните страници-то много станало..
Със закъснение Hear Again успешно възстановяване  bouquet Това е невероятна операция-браво!
А бенсон е писала и това което аз бях чула...
Тандури, ако може постни го, макар че при нас е предопределено засега -ние така си купихме къщата по скул дистрикт.

# 311
Сега изчетох предишните страници-то много станало..
Със закъснение Hear Again успешно възстановяване  bouquet Това е невероятна операция-браво!
А бенсон е писала и това което аз бях чула...
Тандури, ако може постни го, макар че при нас е предопределено засега -ние така си купихме къщата по скул дистрикт.

Ами и ние купихме къщата по скуул дистрикт, ама там обучението почва от киндъргартен, прискуула е свободен.  Peace Аз имах предвид да го постна в някой локален сайт в нета, за да е от помощ на хората от нашия град локално, тука във форума ясно, че всеки е в различен скуул дистрикт.  Peace

# 312

Аз имах предвид да го постна в някой локален сайт в нета, за да е от помощ на хората от нашия град локално, тука във форума ясно, че всеки е в различен скуул дистрикт.  Peace
Според мене не се бутай между шамарите.   bouquet Не знаеш кой с какви очи гледа, и кой кое как ще изтълкува. Аз не бих рискувала. В нашия местен форум понякога се случва да питат за препоръки или мнения за конкретни детски градини, и който иска, отговаря. Т.е., който наистина се интересува, е достатъчно инициативен да пита, а и огледът на място не може да бъде заменен с чието и да е мнение.

# 313
Според мене не се бутай между шамарите.   bouquet Не знаеш кой с какви очи гледа, и кой кое как ще изтълкува. Аз не бих рискувала. В нашия местен форум понякога се случва да питат за препоръки или мнения за конкретни детски градини, и който иска, отговаря. Т.е., който наистина се интересува, е достатъчно инициативен да пита, а и огледът на място не може да бъде заменен с чието и да е мнение.

Good point   bouquet

# 314
Сиатълски мами, копирам ви един имейл-покана за утре

Zapoviadaite na potluck v
Kelsey Creek Park na June 1 , 4p.m.,
za da otpraznuvame zaedno
Deniat na deteto.

Очертава се да има доста дечица и майки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт