Лимфни възли

• 47
  • 4
  •   2
Отговори
Здравейте на 20 г съм искам да се обърна към някой който е имал тези проблеми с лимфните възли тази година Февруари месец си напипах топчета на врата големината им е колкото грах 5 6 мм от двете страни са същите размери два от който лесно ги напивам и са подвижни имам и на ключицата ама те са по малки и трябва леко натискане за да ги пипна намеря  а в подмишниците са си от години там може би 4 5 и така ,март месец ми е правена пкк всичко беше в норми април също бяха в норми и май също правена ми е екография на шията попитах докторката по вътрешни болести как са лифните възли отговорът и беше нищо им няма имам доста притеснение за тези месеци според както ги пипам не са растели

# 1
  • София
Отидете на хематолог. Най-вероятно е нещо безобидно (изкарана мононуклеоза например), но е хубаво да се пуснат изследвания.

# 2
Най-вероятно са от прекарани вирусни инфекции. Най-добре е наистина да отидеш на хематолог. Синът ми също има такива и го водих по-миналата и миналата година на хематолог. Обясни ни, че не са опасни и вероятно ще си останат цял живот.

# 3
Благодаря ви за отговорите но става от 4 месеца постоянно ги пипам на ден може би по 10 пъти но забелязах че всяка година по 1 или 2 пъти се разболявам тежко като се казва тежко доста не помагат и антибиотици толкова болки в гърлото че дори не мога слюнка да си глътна тази година прекарах пак това 8 или 9 дни с тези болки в гърлото да се надявам да е било за последно за тази година

# 4
  • София
Винаги профилактично се прави натривка на кръвта при проблеми с лимфните възли.
Реално никой никога не може да каже категорично от какво са нараснали възлите, докато не ги извади и сложи под микроскопа. Но понеже това е доста агресивно като подход, не може да е принцип.
Принципът е натривка на кръвта. Така, в натривка на кръвта, се хващат навреме малкото онкохематологични заболявания  - хващат се в етап, когато са лечими.
Така че: не се чуете и не анализирайте, а отидете на хематолог 🌸

Общи условия

Активация на акаунт