Кралски работи и клюки - септември 2026

• 122 278
  • 3 100
  •   27
Отговори
# 3 090
...
Бих си откраднала от нея не палтото-рокля, а формулата. Например как едно добре скроено сако прави съвсем обикновен панталон по-елегантен; как съчетава дрехи в близки тонове; как използва ярък цвят, без да претрупва останалото; как носи една и съща дреха отново с други аксесоари и успява да изглежда различна. Това са идеи, които мога да приложа с моите дрехи и моя бюджет без да е нужно да приличам на жена, която отива на държавно посещение...
Това не правят ли от десетилетия насам (може и повече, де да знам) всички жени по света и особено в добрата стара Европа и без да са Катрин 😀

# 3 091
  • Някъде там
Леееее Раджва е станала кожа и кости. Предпочитам я малко по оформена.
Иначе много приятни двойки и сладки дечица.

# 3 092
А, и още нещо искам да кажа.
Модна икона си тогава, когато вълнуваш с появата си, създаваш тенденции, копират те, имитират те. Само че това не те предпазва от грешки. И Грейс и Даяна са били критикувани и са имали доста несполучливи тоалети. Та даже и Джаки Кенеди, която за мен е икона от друго измерение.
Така че напълно нормално е Кейт да има и не чак толкова добри визии, особено в началото, когато вероятно е търсила баланса между личния стил и очакванията.

Интересно ми е, без заяждане, как се копира стила на Кейт от една обикновена жена? Виждаш ли го по улиците? Какво да си откраднем от нея и къде да го сложим? Прословутата й запазена марка от палто-рокля я носят много преди нея и Елизабет и Камила. Не я е открила тя и не виждам жени облечени така, или пък по витрините на магазините палта-рокли например. С какво вълнува Катрин като всичко й е почти еднакво в различни цветове? Нейн стил - да, но пишеш да се създават тенденции, да те копират и имитират.
Много идеи съм си съм крала, и постоянно си "взимам" по нещо от стила на обсъжданите в темата дами, но от Кейт как да се вдъхновим. Дайте ми пример какво имате предвид, любопитна съм наистина без заяждане.
Вие може и да не намирате какво да си откраднете, но останалите кралски дами крадат цели визии с прословутите палта рокли и шапчици - типично британски визии, асоциирани с британските аристократки. Такъв пример е Шарлийн, в последните години все по-често избира такава визия за официални поводи. Дори беше изкопирала една визия на Софи от-до, която 3-4 потребителки се опитват да ни убедят, че имала "ужасен" вкус и стил. Пък ей на, Шарлийн я взема за вдъхновение.

# 3 093
Роклите палта са революция на самият Диор. Даже не е типично британска мода, просто женствените, шик, елегантни модели на Диор стават супер популярни след уморителната втора световна война.
Hanchita, щом ти харесва и те мотивира, прави каквото ти харесва.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 18:19 от Tiramisu29

# 3 094
Леееее Раджва е станала кожа и кости. Предпочитам я малко по оформена.
Иначе много приятни двойки и сладки дечица.

Много готина снимка. Малката брунейска принцеска е пораснала и се е променила. Интересно къде ли е срещата.

# 3 095
  • Разпиляна във въображението
Като се каже рокля-палто ще се сетиш първо за Катрин, а не за евенуално Мери и... не знам коя още е носила. Няма смисъл да вдигаме костите на Елизабет и Грейс Кели, или Даяна. Всяка с времето си. Сега да коментираме живите. Като гледам снимките Мери е подобрила гардероба с английските марки. Да вземе да се върне към стария си стил с датските марки. И без това се появява от дъжд на вятър, все ще имат време да й ушият нещо.

Катрин как финтира всички с официалните тоалети на Шарлот. Ползва и на марки, но палта по поръчка, рокли също.

# 3 096
Катрин финишира след като трети лица се опитваха да изкарват пари на гърба на дъщеря й. От тогава на официална проява сме я виждали само с иити за нея тоалети.

# 3 097
  • в сърцето на един мъж...
И отново - Vogue Scandinavia описва Мери като кралица със собствен стил: https://www.voguescandinavia.com/articles/the-very-best-fashion- … n-mary-of-denmark
Мисля да им се доверя на тях 😎
Много харесвам нейните минималистични, скандинавски визии.
Малко повече информация за дамата, която се грижи за гардероба на Мери от 2002 г.
Личният стилист и една от най-близките доверени дами на кралица Мери е Аня Камила Алайди (Anja Camilla Alajdi).
Двете работят в изключително тесен тандем от самото начало – повече от 20 години (приблизително от 2002 г.), още преди Мери Доналдсън официално да стане датска принцеса. Аня Алайди има ключова роля в трансформирането на стила на кралицата и изграждането на нейния разпознаваем „скандинавски шик“ имидж.
Ето няколко любопитни факта за нея и екипа зад кралския гардероб:
• Повече от стилист – близка приятелка: Връзката им отдавна е прераснала професионалните граници. Аня придружава кралицата на частни пазарувания, присъства като гост на големи кралски събития и е сред малцината допуснати в болницата веднага след като Мери ражда, за да подготви визията ѝ за изписването пред медиите.
• Дизайнер на бижута: Освен че подбира тоалетите на Мери, Аня Алайди е съдизайнер в популярната датска ювелирна марка Dulong Fine Jewelry. Именно това е причината кралицата толкова често да носи обеци и пръстени на този бранд в ежедневието си.
https://www.instagram.com/p/DMsPJgOI0x3/?

Много си личи, когато се работи с един и същ дизайнер, който е изградил личния стил на една принцеса/кралица.

В последно време хич не й личи да работи с тази дизайнерка. Тоалетите й са скучни и не й отиват, състаряват я и я правят да изглежда зле. Всички рокли, показани в тази статия са от времето преди Геновева. Ако все още работи с тази стилистка, време е да я смени. Преди е имала доста по-хубав стил. В интерес на истината го предпочитам и много повече харесвам от жената, в която се е превърнала сега. Колкото и да се опитвате да ни убедите, че е модна икона. И интересно какъв е тоя минималистичен скандинавски вид?
По въпроса за пресата и коментарите към Хари и Мегън - започва да става смешно това убедително натъртване как някой й нареждал на тая преса да осмива двойката. А пък каква модна икона е била и е Маркъл, съвсем предизвиква кикот. Периодът й в АКС беше хубав за нея - скъпи дрехи, прилично изглеждащи и добре комбинирани, които след това се трансформираха в омачкани и едноцветни, на моменти приличащи по-скоро на парцали.
По въпроса за стила на Катрин и какво може да се вземе от нея - много често носи бюджетни марки, които изглеждат страхотно. Това може да се вземе от нея, или съчетаването на цветовете.

# 3 098
А, и още нещо искам да кажа.
Модна икона си тогава, когато вълнуваш с появата си, създаваш тенденции, копират те, имитират те. Само че това не те предпазва от грешки. И Грейс и Даяна са били критикувани и са имали доста несполучливи тоалети. Та даже и Джаки Кенеди, която за мен е икона от друго измерение.
Така че напълно нормално е Кейт да има и не чак толкова добри визии, особено в началото, когато вероятно е търсила баланса между личния стил и очакванията.

Интересно ми е, без заяждане, как се копира стила на Кейт от една обикновена жена? Виждаш ли го по улиците? Какво да си откраднем от нея и къде да го сложим? Прословутата й запазена марка от палто-рокля я носят много преди нея и Елизабет и Камила. Не я е открила тя и не виждам жени облечени така, или пък по витрините на магазините палта-рокли например. С какво вълнува Катрин като всичко й е почти еднакво в различни цветове? Нейн стил - да, но пишеш да се създават тенденции, да те копират и имитират.
Много идеи съм си съм крала, и постоянно си "взимам" по нещо от стила на обсъжданите в темата дами, но от Кейт как да се вдъхновим. Дайте ми пример какво имате предвид, любопитна съм наистина без заяждане.
По същата логика мога да те попитам с какво вълнува Мери, Рания, Шарлийн и т.н.?
Рания залага само на много скъпи марки, често са доста нелепи за ежедневието. Шарлийн също, няма да я видите в Зара, няма да я видите в бюджетни неща.
Много може да се вземе от стила на Кейт. Изчистен стил, красиви и женствени кройки, носи и бюджетни неща, бижутата също са ѝ много красиви и стилни. Не носи паяци, огромни цветни обеци, които крещят "искам да ме забележите".

# 3 099
Голяма комедия Кейт не била модна икона и нямало с какво да вдъхновява.
А Мери в една червена рокля била превъзходна. Тя ми прилича на домат и ме вдъхновява за салата на вечеря, в главата с този висок кок на Людмила Живкова и си мисля за камбаните.

# 3 100
  • Deutschland/HE
Голяма комедия Кейт не била модна икона и нямало с какво да вдъхновява.
А Мери в една червена рокля била превъзходна. Тя ми прилича на домат и ме вдъхновява за салата на вечеря, в главата с този висок кок на Людмила Живкова и си мисля за камбаните.

Ако някой напише това за Кейт или Софи? Но за всички други това е нормално.

Уж възрастни и разумни хора пишат, а се държат като третокласнички.

Общи условия

Активация на акаунт