Искам да кажа... 246 през Септември

• 29 915
  • 853
  •   7
Отговори
# 840
Добро утро!

Честити да са рождениците от вчера!

Стискам палци за Ина, Ем и Стейси.

Аз днес съм на ехо на млечни жлези. Нали си отглеждам киста, да я видим какво прави.

Спокоен ден,  банда!

# 841
  • На брега на реката
Добро утро!

Ем, стискам ти палци!
Не знам дали би ми било точно сравнението, защото не съм яла дивеч, но сякаш, сравнено с по-обичайните меса, на говеждо. То не е точно дивеч, защото е от ферма. Сервитьора го препоръча и каза, че е бавно печено 12 часа и се сервира със сладко от сливи и сафиди в гюведже и пюре от кореноплодни. Опитах и салата с крокмач, странно ми беше, но ми хареса.

Але, стискам палци за ехото.

Мари, дано държи време, да направите още един плаж.

Тит, кажи как си? Необичайно за теб, да си така лаконична?!? Дано всичко е наред и скоро се похвалих, че не смогваш да развозваш Калино.

Дне съм на работа и хич, ама хич не ми се ходи!

Хубав ден, момичета!

# 842
  • при моите деца .....
Добро утро!
Ем, стискам палци.🍀
За мен сладки без захар и без брашно.
Да се разпиша с второто кафе.
Днес ми е натоварено в училище, плътно часове, дежурна съм, след това ще пътувамепс Тони за София - концерт на Българе.
Дано Митко напише всички домашни.
Свършили са ми лекарствата, снощи ги пропуснах, дано успея да купя в 1 свободен час.
Хубав ден!

# 843
  • София
Добро утро!

Късно си легнах, към полунощ някъде. Приятно беше, радвам се, че се събрахме.
Не си тръгнаха късно хората, но аз докато оправя всичко и мина през банята и стана никое време.
След малко ще вдигам Гоги. Дано и днес всичко мине добре!
Али, успех на прегледа! Дано няма нищо тревожно!
Ем, стискам палци!
Впрочем, вкъщи всички сме Везни, даже и кучето. Smiley Само Гоги е рогато добиче. Simple Smile

Хубав ден да имате!

# 844
  • някъде другаде
Добро утро!
 Довечера пийте по едно за моето вече пораснало Криси става на 30. Кога се изтърколиха тези три десетилетия.Пожелавам и здраве и да е все така щастлива с прекрасното си семейство.
Днес сме на концерт на Българе.
Стискам палците за добри резултати на Али и Стейси , а също и за Ем и Инка.
Хубав ден!

# 845
  • София
Жива и здрава да е Криси! Щастлива и с късмет! Весел празник, Тони!
Мони, как е Ина?

# 846
  • Germany
Добро утро!
Здрава и щастлива да е Криси! Весел празник, Тони!
Мъфинче, тя е добре. Яде си, жизнена е, но има някакви петна по кормечето и нещо като струпей на нослето. Четохме, че може да е алергия или нещо бактериално. Ще видим какво ще каже лекарката в четвъртък.

# 847
  • Бургас
Добро утро!
Опитвам се да се разсъня на работа, но в това мрачно и мокро време ни кафето помага, ни нищо...
Искам в леглото...

Тони, честита да е щерката!

# 848
  • Бургас
Тони,много здраве на дъщеря ти! Пожелавам и да има поводи за усмивка всеки ден!
Времето е мега гадно и затова си поръчах ботички Simple Smile Нищо че тъпо и упорито все още  ходя със сандали. Манифестирам да се стопли!

# 849
Честита да е Криси, здраве и щастие ѝ желая!
Тит, Мъфинче, със закъснение но от сърце, честит празник и на вас! Още дълги години да празнувате!

Голям съм шемет, хора, чак не мога да се позная.
Имам тази сутрин час в сервиз за колата, вместо в 9,30 отидох в 8,30. Дотук всичко е наред, приеха ме;)
Оставям си ключа, но си загубих кафето някъде. Извън града е сервизът, питах имат ли кола, за да се прибера, нямали.
Отвън намерих едни момчета в сигнални дрехи, тръгваха си. Чукам им по стъклото, питах дали са за града, те били за Дупница, но ме качиха. Даже и до вкъщи ме докараха, да не се уморя;)
Предложих да ги почерпя, отказаха ми, казаха че са на работа, имали време.
Влизам вкъщи, вече доволна, че до обяд разполагам с времето си и ми звънят от сервиза, да ми кажат че не могат да ми преместят колата, защото не съм им оставила имобилайзера и не могат да я запалят, да ходя да им го нося.
Звъннах на мъжа си, да го питам дали пътува и има ли път натам, за да го занесе, прие ми поръчката и преди малко слизах да му дам джаджата.
Вече ме заболя главата от задачи и разправии, а още няма десет.

Гледам, че щерката си е забравила джобните в коридора, пред огледалото, само обиждам детето че е разсеяна, то и аз заприличах на нея, трябва да проявявам повече разбиране;)

Лин, включвам се към твоето манифестиране, тук даже заваля.
Стискам палци за Инка и Ем.

# 850
Тути, дано поне бързо я оправят Grinning

Времето е мега гадно и затова си поръчах ботички Simple Smile Нищо че тъпо и упорито все още  ходя със сандали. Манифестирам да се стопли!

Аз го предизвиках, като си поръчах палтенце, дали ще помогне Joy

Честита да е Криси! Хубав юбилей!
Честити да са празниците на всички, които пропуснах тези дни. Четох, ама някак не ми остана време да се разпиша.

Студентките тръгват днес, наричам го "преселението на народите" Не знаех, че имаме толкова куфари вкъщи Joy
Довечера вече се надявам да оправя къщата, уж.

Ето ми я рецептата за бисквитките. Модифицирала съм грамажите по наш вкус. В оригиналната захарта беше почти двойна, а орехите наполовина. Общо взето орехи и стафиди на око. Ей такива неща.

Скрит текст:
115г меко масло
90г кафява захар
1/2 чаена лъжица ванилия
1 яйце
100г брашно
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
1/2 чаена лъжица канела
щипка сол
120г фини овесени ядки
100г стафиди
100-150г печени орехи, ситно нарязани

Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се яйцето и ванилията и отново се разбива.
Брашното, овесените ядки, содата, солта и канелата се смесват в купа. Изсипват се към маслено-яйчната смес и се разбъркват добре.
Накрая се прибавят орехите и стафидите и се разбъркват, докато се разпределят равномерно.
Купата се покрива с фолио и се прибира в хладилник за около 30-40 минути, докато сместа се охлади.
Фурната се загрява на 180°C.
Голяма тава се покрива с хартия за печене.
От охладената смес се взима малка част (около една чаена лъжица) и се оформя на топка и леко се притиска.
Сладките се подреждат на разстояние една от друга, защото при печенето се надуват.
Пекат се около 10-12 минути, или до зачервяване на краищата. След като се извадят от фурната са все още меки и крехки.
Затова се оставят да се охладят за 5-10 минути в нея, след което се прехвърлят върху метална скара до пълното им охлаждане.

Могат да се съхраняват в плътно затворена кутия до няколко дни.

Стискам палци на всички Flowers Four Leaf Clover

# 851
Румка, за профилактика е само уж, дано не излезе и нещо за оправяне;)
И аз си поръчах палтенце, да видим дали ще го харесам и в реала;)

# 852
Честита да е Криси - здрава, щастлива, обичана и успешна.
Тути, днес съм като теб, съчувствам. След голям зор да съживим един зъб, накрая се оказа, че ще го морим, та днес съм на почистване на каналите.
Стискам палци на всички в нужда.

# 853
  • Бургас
А,то и аз си намерих жестоко палтенце за 4 евро Wink ама мога да отложа носенето му ,без проблем

Общи условия

Активация на акаунт