Къде да намеря нормален разведен мъж?

• 5 411
  • 215
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Ами може би не влиза в графата "нормален разведен мъж", което явно значи с до два брака и с до две деца.
Ако са повече, това автоматично го изкарва несериозен и ненадежден.

# 91
...Какъв шанс имат бездетните стари моми да си хванат свестен мъж ?Не ми липсва мъжко внимавайте.Изглеждам добре ,,,,,,но май съм жена с изтекъл срок на годност.
Мария, пишеш, че не ти липсва мъжко внимание. А ако преразгледаш познатите си, сред тях тези, които те харесват и ти показват мъжкото си внимание, няма ли пък от там да излезе нещо?
След като ходенето по срещи с непознати те напряга.
За срока на годност: Стара жена и стара риба няма, казваше мой познат - капитан на кораб.

# 92
  • София
Мария, каква е причината да не се получава връзка с някой от обкръжението ти, след като имаш мъжко внимание около себе си? Тези мъже защо не задълбочават интереса си?

# 93
  • Paris, France
Не ме разбирате. Насоченастта на темата ми е ,че жени 40+ рядко ще намерят свестен мъж +ерген.Това което всяка жена търси .Да била съм с разведен с две бивши!Аз лично съм дете на разведени ,и никога не ми е било проблем. Била съм в отношения с немец ,и с мароканец .Прибрах се в България, защото татко почина от Рак, и за сега съм тук. По точно не знам какво да ви опиша .Не е престъпление да се разведеш, но мисля че в повечето случаи приказката "Пчела от мед не бяга ",важи с пълна сила при мъжете с развод. Дали ще е ерген, разведен, вдовец няма значение. Важното е уважението.
Естествено, че има значение дали мъжът е ерген, разведен или вдовец. За поне половината жени има голямо значение, макар и критериите ни да са различни. На подсъзнателно ниво ти не искаш разведен или вдовец с деца, но мислиш, че жена на 40+ трудно ще намери бездетен ерген, който ще приеме да няма собствено дете (което ще се случи ако се хване с нея).

Реално ти не щеш багажите на разведените и вдовиците, но ходиш да се срещаш с такива. Според мене е по-удачно да си кажеш в началото критериите и желанията. Така правя аз. Хиляди колежки, приятелки, женски роднини и майка ми са ми казвали, че някои от критериите ми са твърде специфични и изключват 99% от мъжете там, където живея. Навиваха ме да се срещам с мъже, които не отговаряха и на 50% от важните (за мене) критерии и ме убеждаваха, че много жени били супер щастливи с такива мъже. Хубу, ама на мене такива мъже изобщо не ми допадаха, даже и за buddy. Намерих си цели двама, които отговаряха на 100% от критериите ми и с единия още сме заедно след 3 десетилетия. С другия се разделихме поради това, че искаше да живеем в друга, далечна държава и искаше 2 деца в близко бъдеще, а аз не бях готова. Не сме се карали или разлюбили. Срещнах и други кандидати, които отговаряха на 95-98% от критериите ми.

Според мене трябва да седнеш с лист и молив и да опишеш качествата, на които държиш. Всичко от...до. След това обясняваш на близките си какъв точно търсиш и изобщо не отиваш на среща с разведените по 3 пъти, с тези с по 5 деца и с вдовиците с деца при тях, защото реално ти такива не искаш.

Ти реално искаш ерген. С ергена можете да имате дете от сурогатна майка и дарена яйцеклетка ако толкова иска. Много ергени на 45+ вече не искат деца, защото смятат, че може нещо да им се случи докато детето е малко. Имаш добри шансове с ергени, защото сега мъжете се женят късно, ако изобщо.

# 94
И какви са тези критерии, които изключват 99% от мъжете там където живееш?

# 95
В България сурогатното майчинство не е разрешено и не знам дали заради филмите или новините със звезди, се шири мнението, че това е нещо много лесно и страшно разпространено, а то всъщност е ужасно скъпо и много  малко хора могат да си го позволят. Даже и заможните ходят в Индия, Украйна и подобни държави за по-евтино.

Не знам къде я пратихте авторката към сурогатното но майчинство.

# 96
Тя не пита как да си имам дете, а къде и как да срещне свестен мъж.
Просто предполага, че за нея най-лесно и подходящо е разведен с дете/деца.
Което за нейанта възраст и обстоятелства може би е най-добър вариант.

# 97
Давате ми малко вяра ,че ще срещна ерген. Макар ,според мен един на 100 ерген няма да иска деца .Ужасно трудно е да,започнеш връзка на 40+.

# 98
  • София
Всъщност не е. Включи се в някоя група на необвързаните във ФБ, коментират всичко, ходят на преходи, срещат се.

# 99
  • Пловдив
Аз също мисля, че мъж с деца е най-добрият вариант за жена, която не може да има деца. Просто защото повечето хора искат деца. Разбира се, не следва да се изключва никоя група, вкл. ергените без деца, някои от които също биха могли да не държат на деца, но да се търси само между тях, би било някаква преголяма самонадеяност, с малък, макар и не нулев шанс за успех.
Просто не е лесно да се намери, това е. На които им е било лесно, са като сития, който не вярва на гладния. Wink

Но да, това люшкане на емоции между "търся разведен с деца" и "никога разведен", от другата тема, е малко притеснително, ако авторката е истинска - сочи трескаво неспокойство и нервност някаква, най-малкото. То не че и това не е нормално понякога, в някои ситуации и при някои характери, но не помага хич.

# 100
Давате ми малко вяра ,че ще срещна ерген. Макар ,според мен един на 100 ерген няма да иска деца .Ужасно трудно е да,започнеш връзка на 40+.

На мен ми е малко странна цялата картинка. Уж хубава жена, заглеждат те, пък някакво страшно отчаяние лъха. Коя жена с избор излиза още 2 седмици с някой, дето на първата среща се е държал така, и нито в привлича особено, нито е очарована от предложеното?  Него го разбирам, в нужда е, практичен е.

Уж в Германия, а пък на село ергените не те харесали. Има нещо и да имам чувството, че някой като номер 1, може и не самотен татко с дете, но така с картите на масата и без изненади, с прагматизъм, ти е най-достъпната опция.

# 101
Този Номер 1 иска просто жена да гледа малкото дете. Т
ам няма желание за нея, а за помощта която може да му даде.
Най-вероятно в момента родителите му помагат, роднини, налага се да отсъства често поради нормалните детски заболявания. Това означава и че не е добре финансово.
Най-вероятно догатки за него, но жената (авторката) е забелязала всичко и добре разграничава интерес, желание, чувства от това да бъде домакиня, детегледачка  и дойка.

# 102
Когато човек е отчаян, чувства се притиснат от времето и много настойчиво иска да намери точно определен вид партньор - това си личи, и определено отблъсква сериозните кандидати, а привлича други точно толкова или дори повече отчаяни, или още по-зле - хищници.

За да се намери "нормален" и осъзнат човек, трябва и от другата страна да се показват нормалност и осъзнатост. Най-общо - човек да знае кой е и какво точно иска, да се чувства добре в кожата си, да има самочувствие, и да се наслаждава на живота. Няма да стане с чеклист, и който запълни квадратчета - той ще е! Става с много запознанства, много общуване - с различни хора, в различни среди. Но без непременно преследване на "великата цел" - а с опознаване, споделяне на общи интереси, преживяване на приятни моменти. Ключовата дума за мен е контакти. Приятелски компании, клубове по интереси, присъствени курсове, обучения, и всяка друга офлайн активност - и леко, ненатоварващо общуване.

Когато една жена е ведра, позитивна и активна, с широк социален кръг, възможностите за партньорства (и съответно за избор) са големи на всяка възраст. Всичко е в излъчването и нагласата.

Повечето български мъже станаха стотинкаджии и чекиджии.

Ако не си трол, то живееш много тъжен живот в ужасна среда... Понякога като чета мненията ти, ми става много жал, че не можеш да видиш и усетиш нищо стойностно и красиво около себе си. Дано непрекъснатия негативизим, който изливаш тук, облекчава поне малко житейското ти тегло Hands Pray
Каква ми е средата?Това е реалността.Вие нямате такива познати,роднини ,приятели или може би не ви споделят.Всяка втора връзка вече се разпада още докато детето е бебе дори,всяка трета жена е малтретирана.
 Имам познати,които са винаги на косъм да бъдат изритани с дете/деца,та си мълчат за всичко,други бити по пътищата с бебета.Работила съм близо до кризисен център.Та искам да я утеша по някакъв начин жената.Ако беше към 30-те ,плодовита щяха на първа,втора среща за деца да и говорят.
 Тя самата стига до извода че мъжете към 40 не са стока,особено втора употреба.Явно пари няма толкова ,че иначе щяга да и налитат.Това,което може да предложи е да е чистачка и готвачка, не мерси. От този льольо какво ще получи,да си наеме детегледачка и слугия.
 Тя темата защото много позитивна
Познавам много щастливи двойки, но те са се взели млади.
Масово вече мъжете към 40 без връзка или разведени са точно такива-дърти ергени чекиджии и стотинкаджии.
 Знам колко тежи човек да е сам,обаче по-добре сама,отколкото с такива използвачи.

# 103
  • Пловдив
Опа, обърках темата. Grinning То ергени, ергени...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2026, 16:22 от Магдена

# 104
Вземи си ерген. Ще ви бъде екстра и не е речено, че той задължиетелно ще иска деца.

Общи условия

Активация на акаунт