Който от фотография отбира, тук при нас се спира! - фотографската тема 7ма част

• 20 276
  • 597
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Jaly, нали е мак това? Защо не го хвана фронтално?

# 91
Еееее вие пък, чак Зелда Joy Дайте нещо на по- ниско ниво!

Аз пак за голото дупе - по фотографските сайтове съм виждала далеч по- неприкрити неща и то не само по нашите сайтове. Най- силно впечатление ми направи, че по немските има доста такива снимки и изобщо не се притесняват от голотата. Тази серия я бях правила в ясен слънчев ден точно по обяд и от отблясъците на терасата прегоря. Ако беше малко по качествена сигурно щях много да се замисля дали да не я пусна.

Оправих маргаритката до крачето и наистина ми харесва повече. Утре ще помъча още малко коня Grinning

# 92
Jaly, нали е мак това? Защо не го хвана фронтално?

Ми защото снимам , снимам и после като ги гледам на компа, виждам някоя, която ми хрумва какво да я правя, а на тази точно позцията на мака ми хареса, че не е стандартна, някак си логично е първо да търсиш фронтално да го снимаш цветето, но аз забелязвам, че си падам да ги снимам в гръб или отдолу или някак настрани като са застанали...
А за твоите снимки, извинявай, но ми е неудобно да ги коментирам, просто няма какво да се каже, всичко, което съм гледала много ми харесва  bouquet

# 93
Мими сори, пропуснала съм ти въпроса за надрасканото и цветовете. Да нарочно е надраскано. Цветовете се получават от наслагването на няколко слоя с различен цвят и маски на всеки един от тях.

# 94
  • София
Jaly, мака според мен е по-невзрачен за близко снимане. Аз го виждам на поляна, там е много по-красив... затова ти предложих да го снимаш фронтално. Той е интересен отвътре. Това е моето мнение разбира се Simple Smile

А за коментарите... коментирайте бре! Всяко мнение е полезно. Аз нося на критика! Ако не ти харесва нещо казваш просто "не ми харесва!" нито ще се обидя, нито нищо  Wink

# 95
спаска, последната снимка ме заинтригува. разкажи как си я правила.

Калина, Снимката е правена с една прегазена от такси китайска сапунерка, на която вече не й помня и марката, ако въобще можем да говорим за марка, де! Трябва да изровя оригиналния кадър. В сегашната версия има малко случайни фотошопски подобрения, основното от които е сепията.

Първото... интересно е съчетанието на камъка с шарените черги... Дразни ме долу вляво не знам какво е точно. Добре би било да има дълбочина.. т.е. да има планове. При пейзажите това е важно. Клонче, тревичка, нещо, което да отдели предния план. Аз бих кадрирала... Не знам къде да кача, обаче снимката.

Втората ми харесва и ми е интересно как е цветна
...

Ваче, ако ти се заиграва с кадриране, халищата ги има в албума ми в кулпикса. мога да ти дам линка и да я пуснеш там като редакция. Имаш право за тъмните камъни долу вляво. Като дефект стоят.

На другата снимка ще търся оригиналния кадър тези дни и че го постна и него.

...
Аз днес си правих едни експерименти с обработка и много моля за мнението ви Praynig
...

Лулу! Детските крачета са чудесни. за мен няма проблем с обработката. явно хистограмата е права!  Wink

Втората има особено въздействие - по-скоро я усещам като тъжно-драматична и затова мисля че обработка в стил Jan Saudek би й отивала.
Нещо такова:

Конят ми харесва. Много "сочна" снимка! Даже имам чувството, че може да понесе още заигравка с фона.

Цветето ми харесва, но малко ми студенее фонът.

Детето от последната снимка наистина носи много настроение. Често казано започнах да се замислям над детската голота в нет-а едва след една бурна дискусия тук преди време. Малко в повече ми идва тази параноя, но може и да има основания за нея. Знам ли?!

# 96
Eй го коня леко десатуриран:

Спаске, много ти благодаря за коментарите! Сега с тази снимки, която пусна ме хвърли в размисъл Grinning Утре ще има експерименти на таза тема Mr. Green

На мен също ще ми е много интересно да видя оригинала на втората ти снимка  bouquet Освен това от два часа ти разглеждам албумчетата и съм си набелязала някои нещица, ама утре, че вече едва гледам Tired

# 97
Лулу,от серията ето тази ми харесва най-много.Въпреки че има едно малко странно пречупване на пръстите,позата е много детска и като цяло по-спонтанна.
Снимката с коня не ме привлича,не знам защо.Мисля че ми стои леко фототапетно.  bouquet

Ваче,цветето е много приятно.Ако му лепнеш една обработка стил amber,ще заспи.

все си мисля да ви питам... как реагират децата ви, когато позират?

мойте не се кефят и аз гледам да не ги тормозя(освен понякога)  Wink .Даже малката като ме види и се обръща на другата страна.Без да каже дума.

спам: ДА има някой някаква идея къде Калоян е скрил на баща си кабела за самобръзначката? Забранен ми е нета, докато не го открия Sad

Провери ли в пералнята?  Joy

Спаске,забравям да ти кажа,че тази снимка ми харесва невероятно.Имаш ли още от събитието?

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 09:35 от Trislon

# 98
Здравейте пак от мен, срам не срам, ще питам за коментар Blush за този портрет
http://apoklistika.multiply.com/photos/photo/5/8 - предните два знам, че за нищо не стават, нещо не можах да се справя с черно- бялото, този като че ли стана по за пред хора, ама може и само аз да си мисля така Joy
Да напомня пак- тепърва се запознаваме с фотоапарата и с фотошопа, така че не ми се смейте много Laughing

# 99
http://apoklistika.multiply.com/photos/photo/5/8 - предните два знам, че за нищо не стават, нещо не можах да се справя с черно- бялото, този като че ли стана по за пред хора, ама може и само аз да си мисля така Joy
Да напомня пак- тепърва се запознаваме с фотоапарата и с фотошопа, така че не ми се смейте много Laughing

според мен, ако можеше момичето да не гледа така нагоре, да има някакъв по замислен поглед, на тъга нещо да го избива, щеше да е по интересно... а и по обработката има какво да се желае  bouquet

# 100

Стига пък ти! Ако му обръщахме внимание на срама, тая тема щеше да е почти празна!  Mr. Green

Портретът ти е интересен, жив - някакъв въпрос има в този поглед. Аз бих оставила още пространство над очите. В един портрет те са май най-важното. При теб се получават малко "прихлупени"и акцентът се измества надолу, към ръката. Така поне ми се струва на мен.

Стискам палци всеки следващ портрет да ти е по-добър от предишния!  Peace

И понеже обещах, пускам суровия кадър на сепиа-снимката. само е ресайзнат от към резолюция. Качеството му е ужасно, защото освен, че е правен с абсурдна лентова маймунка, е сканиран от филма 2-3 години по-късно, като междувременно се местихме, ремонтирахме и т.н., та съхранението на филмите е било ...относително.

Трислончик, имам още малко снимки от тогава. Ще ги понапудря тези дни и ще ги пусна.

# 101
Мерси за съветите Hug
Знаех си аз, че си отрязах главата прекалено много отгоре, ама за следващия път ще знам Joy

# 102
прочетох и съм съгласна с всичко от последния ми пост до тук Peace

Спаска, следя го аз тоя кадър...с колата, че и на мен ми хареса...

# 103
apoklistika  портрета е супер-много ми харесва.Единственото е това,което каза и Спаска -прекалено си го орязала отгоре за сметка на пространството под ръката.
Иначе за излъчването-струва ми се че целта не е била тъга,нали? Много ми харесва погледа.  bouquet

# 104
apoklistika портрета е прекрасен, като изключим грешката с прекаленото рязане отгоре Hug

Спаске оригинала много ме кефи!!!! Даже почвам да се колебая кой ми харесва повече Hug

Общи условия

Активация на акаунт