Който от фотография отбира, тук при нас се спира! - фотографската тема 7ма част

• 20 274
  • 597
  •   1
Отговори
# 525
  • Вече в моята си приказка...
Какво означава да си "кропнеш"? Embarassed

# 526
Вече вторият Божур ме остави без дъх – много ама много ми допадна Peace
На третият кадър орязаният на заден фон цвят не ми стои добре и като композиция и като кадриране
Четвърта също е страхотна – не можеш ли да я качиш с по-голям размер?
От вилиците ме грабна композицията на четвъртата, но ми е малко тъмна

Хе аз пък за малко да пропусна желето Mr. Green… добре че Лулу го спомена
то сигурно понеже набивам сладко по цял ден и ми се привиждат празни чинийки вече  Mr. Green

# 527
Mira, кроп е един инструмент във ФШ(ФотоШоп) за изрязване(може и завъртане) на част от снимката.

# 528
Сватя, къде да го търся това листо от маточина. По цял ден търкам диваните у нас. А ягоди има в градината пред блока.

(ще ме прощавате, ама съм на ягодова вълна, от пет дена само пека и снимам. Но само това ми харесва като за показване.)

Ще кропна розата като съм по-свободна и ще я покажа пак.

# 529
Вече вторият Божур ме остави без дъх – много ама много ми допадна Peace
На третият кадър орязаният на заден фон цвят не ми стои добре и като композиция и като кадриране
Четвърта също е страхотна – не можеш ли да я качиш с по-голям размер?
От вилиците ме грабна композицията на четвъртата, но ми е малко тъмна

Странно защо съм качила малък размер на 4 божур? Сега ще го кача голям и ще го пусна пак.
За вилиците - търсех да е толкова тъмно.

Слави, оправих линка.

Последна редакция: ср, 30 май 2007, 18:44 от Вечерница

# 530
Вечерница ,исках да ги разгледам от вкъщи подрбно твоите кухненски посуди.Мисля,че най ми харесват тези:

Иначе като че ли сивите тонове преобладават,което на моменти ми пречи.Говоря наизуст,аз въобще съм много зле по приготвянето домашно осветление и снимане в такива условия.
Общо взето е интересно и бих гледала още такива интерпретации.Даже ми се прииска и на мен да си поснимам вилиците.Ама после ми мина. Grinning

Сладка хапка,много ми харесва снимката на желето.Може ли тайно да подшушнеш как се прави?

# 531
.Даже ми се прииска и на мен да си поснимам вилиците.Ама после ми мина. Grinning

И що така се остави да ти мине?
Още в предната тема Фрида беше спомена да поработим над идеята Топло-студено.
Вярно, че изкопирах от Рали с вилиците.
Исках да ги оставя чисти ч/б. Мога да си поиграя малко с цветни филтри. Не пречи. Приемам идеи.
Не се оставяй да ти мине. Нека сравним.
Осветлението не беше нищо специално - идваше от прозореца, източен, на залез. В стаята нямаше лампа.
На  половината от керамичния плот за готвене. На другата половина готвех  Laughing
С един бял картон отзад за отражател.
Съвсем междудругото точно тези  най-много си харесвам.

# 532
Добре,нави ме.
Само дето на мен ми е малко неудобен плота,защото кухнята ми е единия край на хола,докъдето естествена светлина почти не стига.Ще пробвам да измисля нещо утре сутринта.Ама не обещавам. Grinning

# 533
Здравейте, момичета!
Пораzгледах малко творбите ви и останах много впечатлена. Има страхотни снимки, но няма да се впускам в подробности, zащото иzобщо не умея да снимам и моето мнение не е меродавно. Но ми доставихте много радост  bouquet
а поводът да ви потърся, намеря и да се обърна към вас, е следният:
скоро zаминаваме zа година-две в България и мъжът ми, който е zапален фотограф, ме помоли да попитам дали zнаете някое място в София, където да поправят (не дигитални) фотоапарати. Неговият е Никон FG, старичък, но много обичан, и тъй като няма да има време да го даде на поправка, преди да zамине, ще помоля вас zа помощ с информация.
Благодаря ви много предварително, и ако не ви пречи, с удоволствие ще влиzам да ви раzглеждам от време на време Grinning
Специален поzдрав zа Вечерница, пред която се срамувам, zащото още не успяхме да се органиzираме zа среща, а живеем на 10 мин. една от друга Embarassed Аz преz юни още съм си тука, така че, ако още искаш.........

# 534
Вечерница  всяко следващо нещо,което пускаш е все по-добро   bouquet

# 535
За Сердика-Аксаков 7, Цецо Драганов, фото Коника, влизате и питате за сервиза. Докато се приберете може и да се е преместил, така че пак питай. какъв е дефекта?

# 536
И аз искам желенце Simple Smile))))
Леле, Лулу, този Kataklizm е страхотен! Дори събудих половинката да го види Simple Smile)
Вечерница, ще ме амбицираш да снимам вилици Simple Smile)
Отчет от почивните дни с малки снимчици от двора на една 90 годишна къща...Направени набързо докато слушаха децата Simple Smile)

# 537
ягодите в голям формат ми скриха шапката! Страшни са!

амбър, видях тиквите на един готин монитор в офиса! грабнаха ме, въпреки, че преди това 10 пъти ги бях гледала пдоробно.

дамянати, днес в училище показвах на децата снимки от темата, и твоят син най-много им хареса с черешките.  много сладичък!
(малка идейка... ако е малко по-далече от стената, ще се замъглят малко тапетите и ще изглеждат като фон)

# 538
Сейдж, две и три страшно ме радват!

Вечернице с вилиците много добре си се справила, като аз също бих цитирала тези две снимки за най- добри:) Обаче някак божурите ме впечатлиха повече. Дай малко творчество и лична ентерпретация с домакинската посуда - сигурна съм че ще се справиш:)

# 539
сейдж, от 3 лъха спокойствие тишина и безбремие. страхотно усещане за покой.... иде ми да си направя малко копие и да си го гледам в междучасията Simple Smile
сподели за обработката.

Общи условия

Активация на акаунт