🌹Афра Сарачоглу & Мерт Рамазан Демир🤍АфРам🤍Pera • Susuz Yaz ✨Тема 21🧿

• 21 140
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Тръгнах да пиша, но се отказах. Ще ме накарате да кача снимка на анкета от новинарски акаунт в Инстаграм, в който Афра има 92 процента неодобрение (отговорите бяха само харесвам/не харесвам, страницата най-обикновена, гласували 3500 човека). Както и да е....

# 316
Здравейте,
Благодаря Ви аз за различното мнение и,че сте решила да пишете.
Аз лично не мога да изчета целият Ви роман.
Само едно нещо ще кажа. На нас ни пука за Афра. Не случайно коментираме,че има промяна и не вървят добре нещата при нея и се ядосваме. Ако не ни беше грижа за Афра нямаше да се ядосваме и да коментираме. Защо да хабим излишни нерви.
Ако не ни пукаше за Афра въобще нямаше да се занимаваме.
Ако върнете една година назад ще видите и Мерт колко сме го хулили като прави такива глупости.
Интернетът и историята помни. Ние хората бързо забравяме Simple Smile
Дано не сте и фалшив акаунт на вече позната особа. Че този начин на писане и дължината са ми до болка познати май Simple Smile
Останете със здраве

Добър Ден,

От доста време исках да напиша нещо относно Аби и проектите на Мерт, но по една или друга причина — вероятно и заради липсата на достатъчно работна информация около двамата - темата постепенно се превърна в нещо доста по-различно :
в постоянна критика и квалификации спрямо Афра и всичко, което прави или не прави.

Лично аз смятам, че в желанието да бъде наказано разочарованието от появата ѝ с Пойраз, нещата вече прекалиха.

Не знам какви други битки се водят тук, но по тази тема определено има промяна.И тя е очевидна.

От прочетените коментари изводът е почти винаги един и същ: каквото и да направи Афра, то е падение. Излагала се. Губела фенове и позиции. Сериалът и „Пера“ никой нямало да гледа.Като ambassador на Bulgari била провал. Само да вметна — на събитието в Ню Йорк онзи ден присъстваха само global ambassadors.
 Още само за войните по света  не е обявена  за виновна 🥴

Общо взето, откакто се появи Пойраз, той я дърпал все по-надолу.

Аз обаче не виждам нищо подобно.

И който и да застане до Афра, не може нито да я засенчи, нито да ѝ отнеме таланта,,нито успехите и камо ли красотата.

Всеки човек има право на личен живот и има право да бъде с когото избере. Личният живот затова е личен.

Професионалната дейност е публична и подлежи на оценка.Там всеки има право да харесва или да не харесва даден проект(гледан), реклама, роля или решение. И аз самата имам доста какво да кажа по тази тема.

Но личният живот е друго..

Чета някои коментари и просто не мога да повярвам какви неща се пишат от хора, които наричат себе си „фенове“.

Появата на Пойраз очевидно избоде доста очи.После се чудите защо станал известен и защо му се обръщало толкова внимание.

Ами отговорът е точно тук - в постоянното му споменаване 😏

Той е перманентно подиграван и обиждан / коса, ръст, нос, уста, семейство, пари, … всичко е предмет на постоянно повтаряне.

А покрай него и Афра започна да бъде наричана едва ли не глупачка, защото според някои коментари била избрала „най-големия грозник, използвач и тъпак“.

И всичко това само защото през последните месеци е била виждана с него.

Оттам нататък започват заключенията, присъдите и „истините“, които някой си е казал или подхвърлил в социалните мрежи и които постепенно започват да се приемат като доказани факти.

Социалните мрежи дадоха твърде много свобода и за съжаление тази свобода много често се превръща в липса на елементарно уважение към известните личности.

Загуби се човешкото отношение.

Хората започнаха да съдят, да сочат с пръст и да говорят така, сякаш лично познават тези хора и знаят какво се случва зад затворени врати.

Кой с кого ляга и с кого става.
Какво работи.
С кого се среща.
Кога спортува и кога не спортува.
Свири ли, не свири ли.
Пее ли, вече не пее ли.
Колко пари получава.
Къде и как ги харчи..
Какво образование има.
Какви дипломи има.
Какви договори подписва.
Какви са отношенията му с родителите-имотите,джобните.
Кои са приятелите му.
Защо не излизал с тях.
Къде бил.
С кого бил.
Какво харесал из социалните мрежи.
Кого последвал/отследвал и др.

Накратко - създава се усещането, че всеки има достъп до целия личен живот на тези хора.

А всъщност няма.

Има огромна разлика между това да имаш мнение и това да се държиш като рефер.

Когато някои „фенове“ са разочаровани от личния живот на човек, когото уж харесват, изведнъж си присвояват ролята на съдии и всезнаещи-стигайки дори квалификации .
Започват да хулят, унижават, подиграват и да обясняват какъв човек бил този, когото до вчера са обожавали.

И най-парадоксалното е, че тези коментари са написани от жени и момичета за друга известна жена -напълно способна сама да взема решенията за личния си живот.

А накрая всичко се свежда до едно - нещата не се харесват единствено защото Пойраз е в картината.

Все едно личният живот на един човек е обществена собственост и всеки има право да го разпъва на показ, да го анализира и да му поставя оценка.
Знаем само това, което ни е показано, което някой е заснел, написал или интерпретирал.

И между „видях“ и „знам истината“ има огромна разлика.

Афра продължава да стои зад думите си, че не говори за личния си живот(и там отнесе много линч преди това)
Тя не е представила Пойраз пред публиката и не е започнала да споделя подробности за отношенията си.Нито е говорила за него .Тоест промяна в поведението- няма .

Снимките и видеата, които се появяват от различни акаунти, а след това се превръщат в основа на всякакви теории, не доказват това, което някои хора твърдят.

Особено абсурдно е твърдението, че Афра умишлено използвала Пойраз, за да получава взаимодействие в социалните мрежи, защото „ѝ било паднало“.

Миналата година Афра постоянно снимаше/ Go Turkey, „Пера“, Аби и други свои професионални ангажименти.

Тогава защо не търсеше взаимодействие?
Не ѝ ли трябваше взаимодействие?
(Риторични въпроси)

Защо тогава беше напълно нормално да не се публикува почти нищо, а сега всяко появяване на снимка или видео в социалните мрежи се превръща в лично нейна  „стратегия“?
Не всяко действие изисква разследване.

А най вече ,не е необходимо да се харесва човекът до Афра, за да се уважава самата Афра.

Може да не харесваш Пойраз.
Може да не харесваш връзката им.
Може да не харесваш даден проект на Афра.
Може дори да си разочарован.

Но нищо от това не дава право на никого да я унижава и осмива заради личния ѝ живот ,за който не се знае нищо .

Тя не е станала по-малко талантлива
Не е станала по-малко красива.
Не е загубила и няма да загуби успехите си.
Нито пък ще стане по-малко известна..заради Пойраз

И със сигурност не е загубила правото си да живее живота си така, както тя реши.

Фенството не означава притежание.

А любовта към един артист не означава право върху личния му живот.

И със сигурност не променя факта, че Афра и Мерт са хора от плът и кръв - със собствени животи, собствени грешки и недостатъци  ,собствени избори, собствени таланти и собствени професионални истории.

Няма нужда да им се мерят дори……. хапките.

Няма нужда соловите фенове непрекъснато  да ги превръщат във врагове в социалните мрежи.

Непрекъснато се подчертава силното взаимодействие на Мерт в социалните мрежи.
Нормално-Мерт е мъж, а на мъжете всичко им е позволено.

Докато красивите и успешни жени са критикувани от същите тези жени и момичета.
Винаги е било така.
Завистта към успешните и  самостоятелни  жени съществува от години.

Само че високото социално взаимодействие не е предпоставка за успех.
Успехът не се измерва само с лайкове, гледания и шум в социалните мрежи.

И може би е време да си припомним нещо много просто:

Понякога най-голямата подкрепа, която можем да дадем на хората, които харесваме, е просто да им позволим да бъдат хора 🍀

# 317
  • Яко в Матрицата...

Мдам, Феро бей има подходящ отговор за всеки случай Wink

# 318

Мдам, Феро бей има подходящ отговор за всеки случай Wink

Феро е икона!😜😁😎

# 319
  • Яко в Матрицата...
Късно ще го оценя аз… По едно време много го плюех, че е тъпак, но си беше такъв… 😂

# 320
# 321
Who's That Girl?    JoyJoy

Най-обичам някой да ми дава тон за песен Stuck Out Tongue Winking Eye

Неуспешен час по литературно четене за 4 клас

# 322
  • София
Това е снимка, която ми пратиха за да ходя да гласувам, когато аз гласувах бяха 3500 и беше 8 на 92. Постът е изтрит, страницата е наистина най-обикновена, занимава се с новини около сериали.

Публикацията е добронамерена, описана е кариерата й, нищо хейтърско.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 18:41 от MysteryG

# 323
  • Яко в Матрицата...
Благодаря, Мистери! Не вярвам, че ще има полза, но нека го има за архива Wink

Така и не показа другите животинки Мерт 😠

# 324
  • София
Стар ТВ са качили публикация за СейФер

https://x.com/startv/status/2098788734422409369

# 325
Мистери,аз винаги съм гласувала и за Афра и за Мерт. Даже скоро публикувах да ходим да гласуваме за едни награди, нашите бяха номинирани. Ще пусна и аз анкети,в които Афра не може в момента да стигне същите резултати като преди. Преди беше на върха. Сега не знам какво става. И на мен не ми е ок да се правя, че всичко е наред. Искам Афра да си остане на върха. Но явно нейните фенки не разбират какво значи наистина да ти пука за Афра.

Кажете как да не го е яд човек. И то такъв,на който наистина му пука за Афра.
Този сайт е доста достоверен, дърпа данните от Адба. Не е някой фалшив или измамен

# 326
Какво става в нашата скромна темичка,акъли на килограм се раздават в нея и извън нея. Да не ви пука. Аз само едно ще кажа за интервюто ма Афра ,Еми не мога да я свикна с такъв маникюр ,иначе ми е страшно сладка ,но го няма онова пламъче в нея. И някой ако казва ,че Афра изглежда щастлива да си сложи очила. Явно до края на годината ням да снима нищо 😭. Поне на Мерт да почва вече.

# 327
  • Яко в Матрицата...
Има интервю по ТВ8 с Кенан. Не ми хареса 😂

# 328
  • София
Какво става в нашата скромна темичка,акъли на килограм се раздават в нея и извън нея. Да не ви пука. Аз само едно ще кажа за интервюто ма Афра ,Еми не мога да я свикна с такъв маникюр ,иначе ми е страшно сладка ,но го няма онова пламъче в нея. И някой ако казва ,че Афра изглежда щастлива да си сложи очила. Явно до края на годината ням да снима нищо 😭. Поне на Мерт да почва вече.

Хейтърка 😂

# 329
Мистери чакай ,че изтървах вилицата докато ям 🤣

Общи условия

Активация на акаунт