Майски бръмбарчета 2027

• 710
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте дами!
Много обмислях дали да пиша, но в момента съм сама с всички тези мисли, съмнения и вълнения и просто ми се иска да знам дали някой друг има същите симптоми. Периода на изчакване е леко мъчителен😃
През месец април за пръв път видях двете чертички. Разбрах го още ден преди предполагаемата менструация и то без съмнение, защото просто щях да припадна или да повърна понеже не бях яла нищо в часовете по обяд. Три дни след това се потвърди  - запазих час за преглед в края на месеца, но беше установена моларна бременност.
Раздразнението, усещане на миризми, запек, събуждах се много преди алармата сутрин наспана и не сънлива (не съм morning person).
Беше необходимо време за да бъде възстановена редовна менструация и на 24.08 беше първият опит за бебе. Започнах отново да усещам, че не съм сама, всички тези симптоми се връщат-болезнени и чувствителни гърди (отшумява за един ден, на другия ден се появява по някое време ), крампи обаче много по леки от пред менструалните, усещам придърпване, рязко се появи отвращение от електронните цигари, които до преди 2 седмици доста често употребявах…позволих си дори вчера да изпия второ кафе-капичино на работа(първото ми е супер слабо което допълвам с мляко. Общо взето е мляко с никакво кафе) и щях да “умра” за малко- сърцебиене, треперене , виене на свят, омекнаха ми краката, устата ми започна да се пълни със слюнка точно когато си аха аха почти готов да повръщаш……
предполагаема дата на менструацията този месец е 15.09. Все още смятам че е рано да се покаже втора чертичка. 
Има ли вероятност до такава степен да го искам, че да си въобразя тези симптоми чак дори и запек.
Предишния път имах доста обилно течение, прозрачно, воднисто - по това също разбрах, че се случва нещо защото много добре знам през какво фази минава тялото ми през месец си това беше необичайно. Този път вече от седмица е в необяснима за мен сухота. Това състояние при мен никога не се е появявало, аама  никога. Винаги съм минавала през всичките фази и консистенции на вагинално течение през месеца .
Понеже днес пътувахме за Гърция и нямам проблем с това да пътувам и да приемам храна като вафла или някоя друга солета просто защото пътуваме, обаче днес за секунда-две още ако бях изчакала без да сложа една бисквита в устата си и  щях да повърна и да припадна едновременно .
Единственото което мога да направя за д а потвърдя е да си пусна ЧХГ, когато се върнем.
Просто имах нужда да споделя това тук, просто за друг поглед над тези неща.
Надявайки се , че след седмица че мога гордо да се присъединя към групата с термин през май Simple Smile

Здарвей, пожелавам ти да влезеш в групата.
Аз мисля, че понякога се вглеждаме прекалено в желанието си да открием симптоми, но пък понякога това е интуиция и наистина има нещо. Аз се усъмних дни преди датата заради болки като преди цикъл доста преди това, защото болките ми започват винаги в деня, който очаквам. Имах гадене 2 дни и крампи в краката -не можех да им намеря място (често ми се случваше при предишните ми бременности) . Така че мисля,  че е абсолютно възможно да се е случило. Успех!

# 16
Здравейте дами!
Много обмислях дали да пиша, но в момента съм сама с всички тези мисли, съмнения и вълнения и просто ми се иска да знам дали някой друг има същите симптоми. Периода на изчакване е леко мъчителен😃
През месец април за пръв път видях двете чертички. Разбрах го още ден преди предполагаемата менструация и то без съмнение, защото просто щях да припадна или да повърна понеже не бях яла нищо в часовете по обяд. Три дни след това се потвърди  - запазих час за преглед в края на месеца, но беше установена моларна бременност.
Раздразнението, усещане на миризми, запек, събуждах се много преди алармата сутрин наспана и не сънлива (не съм morning person).
Беше необходимо време за да бъде възстановена редовна менструация и на 24.08 беше първият опит за бебе. Започнах отново да усещам, че не съм сама, всички тези симптоми се връщат-болезнени и чувствителни гърди (отшумява за един ден, на другия ден се появява по някое време ), крампи обаче много по леки от пред менструалните, усещам придърпване, рязко се появи отвращение от електронните цигари, които до преди 2 седмици доста често употребявах…позволих си дори вчера да изпия второ кафе-капичино на работа(първото ми е супер слабо което допълвам с мляко. Общо взето е мляко с никакво кафе) и щях да “умра” за малко- сърцебиене, треперене , виене на свят, омекнаха ми краката, устата ми започна да се пълни със слюнка точно когато си аха аха почти готов да повръщаш……
предполагаема дата на менструацията този месец е 15.09. Все още смятам че е рано да се покаже втора чертичка. 
Има ли вероятност до такава степен да го искам, че да си въобразя тези симптоми чак дори и запек.
Предишния път имах доста обилно течение, прозрачно, воднисто - по това също разбрах, че се случва нещо защото много добре знам през какво фази минава тялото ми през месец си това беше необичайно. Този път вече от седмица е в необяснима за мен сухота. Това състояние при мен никога не се е появявало, аама  никога. Винаги съм минавала през всичките фази и консистенции на вагинално течение през месеца .
Понеже днес пътувахме за Гърция и нямам проблем с това да пътувам и да приемам храна като вафла или някоя друга солета просто защото пътуваме, обаче днес за секунда-две още ако бях изчакала без да сложа една бисквита в устата си и  щях да повърна и да припадна едновременно .
Единственото което мога да направя за д а потвърдя е да си пусна ЧХГ, когато се върнем.
Надявайки се , че след седмица че мога гордо да се присъединя към групата с термин през май Simple Smile

Аз мисля, че понякога се вглеждаме прекалено в желанието си да открием симптоми, но пък понякога това е интуиция и наистина има нещо. Аз се усъмних дни преди датата заради болки като преди цикъл доста преди това, защото болките ми започват винаги в деня, който очаквам. Имах гадене 2 дни и крампи в краката -не можех да им намеря място (често ми се случваше при предишните ми бременности) . Така че мисля,  че е абсолютно възможно да се е случило. Успех!

Потвърди се днес! Но ще съм много по- спокойна и сигурна след като отидем на преглед и видя на екрана Simple Smile хехе

# 17
Здравейте дами!

Потвърди се днес! Но ще съм много по- спокойна и сигурна след като отидем на преглед и видя на екрана Simple Smile хехе

Честито! И аз нямам търпение да го видя на екрана и да се успокоя малко... записала съм си час утре, въпреки че може да е рано още..

# 18
Здравейте дами!
През месец април за пръв път видях двете чертички. Разбрах го още ден преди предполагаемата менструация и то без съмнение, защото просто щях да припадна или да повърна понеже не бях яла нищо в часовете по обяд. Три дни след това се потвърди  - запазих час за преглед в края на месеца, но беше установена моларна бременност.
Предишния път имах доста обилно течение, прозрачно, воднисто - по това също разбрах, че се случва нещо защото много добре знам през какво фази минава тялото ми през месец си това беше необичайно. Този път вече от седмица е в необяснима за мен сухота. Това състояние при мен никога не се е появявало, аама  никога. Винаги съм минавала през всичките фази и консистенции на вагинално течение през месеца .
Понеже днес пътувахме за Гърция и нямам проблем с това да пътувам и да приемам храна като вафла или някоя друга солета просто защото пътуваме, обаче днес за секунда-две още ако бях изчакала без да сложа една бисквита в устата си и  щях да повърна и да припадна едновременно .

Аз мисля, че понякога се вглеждаме прекалено в желанието си да открием симптоми, но пък понякога това е интуиция и наистина има нещо. Аз се усъмних дни преди датата заради болки като преди цикъл доста преди това, защото болките ми започват винаги в деня, който очаквам. Имах гадене 2 дни и крампи в краката -не можех да им намеря място (често ми се случваше при предишните ми бременности) . Така че мисля,  че е абсолютно възможно да се е случило. Успех!

Много се радвам за вас, честито! И аз преди да видя втората чертичка си мислех, че си въобразявам симптомите и че ще бъда разочарована накрая, но уви…всички симптоми са били напълно реални иии сега с нетърпение чакам прегледа на 23.09, за да видим дали всичко е наред и да мога и аз да се успокоя. Пуснете си ЧХГ, когато можете, за да се уверите, че и там всичко върви нормално. 🩷

# 19
Здравейте момичета, днес бях на първи преглед и реших да пиша. Както и предполагах съм била с късна овулация и спрямо измерванията съм 5+6г. Видя се вътре в матката сакче и жълтъчен мехур, лекарката каза че всичко изглежда много добре.  За пулс е раничко и ще отида отново на 28-ми направо с направление от личната за женска консултация. Термина е 06.05, но не знам дали няма да се промени вече следващия път. Попитах я за противогрипна ваксина, каза че може, но не жива такава. Аз до сега не съм слагала, но работя с много хора и постоянно някой киха и кашля около мен… Много се чудя ,но ще питам и личната да ме посъветва. Някой слагал ли си е такава ваксина и дали наистина действа? 😊

# 20
Здравейте момичета, днес бях на първи преглед и реших да пиша. Както и предполагах съм била с късна овулация и спрямо измерванията съм 5+6г. Видя се вътре в матката сакче и жълтъчен мехур, лекарката каза че всичко изглежда много добре.  За пулс е раничко и ще отида отново на 28-ми направо с направление от личната за женска консултация. Термина е 06.05, но не знам дали няма да се промени вече следващия път. Попитах я за противогрипна ваксина, каза че може, но не жива такава. Аз до сега не съм слагала, но работя с много хора и постоянно някой киха и кашля около мен… Много се чудя ,но ще питам и личната да ме посъветва. Някой слагал ли си е такава ваксина и дали наистина действа? 😊

Здравейте, радвам се, че всичко е наред! И аз мислех да питам за ваксината, тъй като след като си я бих миналата година, почти не съм се разболявала и исках да повторя и тази година, за да не се налага да пия много лекарства по време на бременността. ☺

# 21
Хубава новина, радвам се! Дано всички след теб да се похвалим ... аз утре съм си записала час, въпреки че е рано, но понеже чхг днес е 1386 има надежда ..

# 22
Благодаря момичета! Пожелавам на всички ни само хубави новини от тук нататък и безпроблемни бременности. 🥰

# 23
Здравейтеее,по мои изчисления съм бременна в 4та седмица,чудя се за кога да си запиша час..С първото детенце изчаках до 9тата седмица,но сега ми се струва прекалено далеч😁

# 24
Здравейтеее,по мои изчисления съм бременна в 4та седмица,чудя се за кога да си запиша час..С първото детенце изчаках до 9тата седмица,но сега ми се струва прекалено далеч😁

Препоръчвам ти да изчакаш поне 6 г.с., даже по-добре 7 г.с., за да е сигурно, че ще се види сърдечна дейност. Не че и по-рано не може, но ще се види вероятно само мехурче и жълто тяло и пак ще го мислиш докато се види пулс. Аз си чакам чинно 7-ма г.с., въпреки че ми ври и кипи отвътре от нетърпение, но още 11 дни ще устискам 😃
Предстоят ни много събития тия дни, на сватба сме, после на откриване на къща, после рожден ден на моя баща, та гледам да се разсейвам с такива неща, за да ми мине по-бързо времето до 22-ри. Впрочем, мъжа ми на 23-ти е рожденик, а аз на 24-ти, та се надяваме от сърце на един подранил подарък точно преди празниците ни, сърчицето на бебчето ❤

# 25
Аз днес минах на АГ и се видя мъничко плодно сакче. Каза, че е твърде рано да се види ембриона и да се чуе сърдечна дейност и ми каза да се върна чааак по-другата седмица. Струва ми се, че и по-рано ще може да се чуе сърчицето, предвид темпа ми на увеличение на ЧХГ-то, но ще изчакам.

Изписа ми витамини и терапия за превенция на високо кръвно, тъй като имам собствена и фамилна анамнеза, та не беше излишно посещението ми днес. Вчера цял ден си мислех да го питам за ваксините и днес…бяло петно. Проблеми с краткосрочната памет. Rolling Eyes

# 26
Аз днес минах на АГ и се видя мъничко плодно сакче. Каза, че е твърде рано да се види ембриона и да се чуе сърдечна дейност и ми каза да се върна чааак по-другата седмица. Струва ми се, че и по-рано ще може да се чуе сърчицето, предвид темпа ми на увеличение на ЧХГ-то, но ще изчакам.

Изписа ми витамини и терапия за превенция на високо кръвно, тъй като имам собствена и фамилна анамнеза, та не беше излишно посещението ми днес. Вчера цял ден си мислех да го питам за ваксините и днес…бяло петно. Проблеми с краткосрочната памет. Rolling Eyes
Какви витамини ви препоръча? Моята лекарка ми предложи тези от снимката, но каза че може да ме заболи стомах и,ако усетя да ги спра. Не знам въобще дали да ги взема, защото си имам много чувствителен стомах. Аз пия сега само мета фолиева.  Освен тях ми изписа за всеки случай дуфастон, но шпа и бусколизин , но ако имам някакво кървене и болка. Мисля днес да взема дуфастона ,защото ще пътуваме и малко ме хваща страх да не стане нещо и да нямам.

# 27
Изписа ми Новалак Пренатал и отделно Калций и Витамин Д. Аз и сега пия отделно метилфолат, но на практика Новалак Пренатал ще го замени, защото съдържа фолиева киселина.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 20:56 от Rebel Rebel

# 28
И аз днес бях на преглед и за щастие се видя плоден сак в матката, на което и се надявах на този преглед 😍

# 29
Здравейте, аз съм с положителен тест от 01.09. 😊
Не знам въобще как ще се пада термина, защото съм с нередовен цикъл + ИР и не знам дали не е била по-късна овулация. Тъй като последния цикъл ми е 15.07 ( спрямо него съм в 7 г.с).
Правих два кръвни теста през 48 часа,защото въобще не повярвах.. вече повече от година правихме опити и нямаше успех. Аз си записах час за 10.09 и мисля, че няма да е рано 🤔

Привет и от мен. Моята ситуация е много подобна🤣 последната ми менструация започна на 18 юли като цикъла ми е редовен, но явно този път овулацията беше решила да се забави, защото ми се показа втората чертичка на теста чак след 2+ седмици закъснение (на 29 август) та другата седмица съм на преглед да видим бебчо и ще имам яснота кога точно го очакваме, че за момента не е ясно април ли е, май ли е🤣

Общи условия

Активация на акаунт