Фармация

• 35
  • 1
  •   2
Отговори
Здравейте! В момента съм студент по медицина и ще бъда втори курс. Последните месеци много се замислям дали искам да продължа в тази посока. Никога не съм искал твърдо медицина да уча, а просто нещо свързано с биология и химия, защото тези науки ги изучавам с интерес. И много започвам да се чудя дали да не презапиша за магистър-фармацевт в МУ София или СУ. Понеже сега учейки медицина и давайки си реална сметка за нещата, не мисля, че това е животът, който искам. Ще се радвам да чуя мнения от хора, които учат или са завършили фармация, да дадат адекватно мнение и дали са удовлетворени от работата. И моля ако някой ще пише неща тип “ограничаваш се до продавач на аптека” да пропусне поста. Фармацията предлага много повече възможности от това, стига човек да го желае. Благодаря.

# 1
  • Варненска клюкарка
В Медицина приключват с химия и биология в първи курс, във втори има малко по застъпена биохимия, която по същество е органична. Във Фармация наистина ще учите много химия, но и ботаника, много повече фармакология, дори математика. Всъщност досегашното ви учене все още не е никасва медицина, едва сте помирисали  въздуха в дисекционна зала.  Първите две години са предклинични дисциплини и ако сега не ви харесва, не знам в бъдеще дали ще я заобичате, напремер когато влезете в болница и трябва, да докосвате пациенти и да слушате оплакзанията им. , За фармация ще трябва отново да минете през вече познатата ви КСК с бал образуван от  актуалните за годината изпити по химия и биология. И двете дипломи са много ценни и с двете ще имате възможност да участвате в клинични проучвания, или  да работите за фармацевтични компании, но с едната няма да можете да работите като лекар. Завършването на Медицина е само началото, по -трудното предстои - намиране на специализация, много работа, нощни  дежурства и още 4-5 години учене.  Нататък е непрекъсната актуализация на знанията във вашата специалност и въобще следене на новостите в поне още една област. С дипломиране като фармацевт голямото учене почти приключва. Хубаво мислете как се виждате след 5-6 години.

Общи условия

Активация на акаунт