Вадене на мъдрец...

• 1 152 803
  • 4 283
  •   2
Отговори
# 1 500
  • София
Доc. Петров, завеждащ стом. факултет на МА ми направи бърза 30 мин операция на сложен случай ретиниран мъдрец. Утре ми вадят конците. Препоръчвам.  Peace

# 1 501
Здравейте , и на мен ми предстои вадене на мъдрец които не е поникнал.Притеснявам се за това дали мога да хапна преди операцията,защото аз съм свикнала да си закусвам иначе има вероятност да припадна , но пък от друга страна се чудя дали пък ако хапна малко няма да ме хване опойката Sad Помагайте

# 1 502
  • София
Здравейте , и на мен ми предстои вадене на мъдрец които не е поникнал.Притеснявам се за това дали мога да хапна преди операцията,защото аз съм свикнала да си закусвам иначе има вероятност да припадна , но пък от друга страна се чудя дали пък ако хапна малко няма да ме хване опойката Sad Помагайте

Трябва да си закусила, пила вода...после няма да можеш да ядеш както обикновено.
Само меки храни и ще дъвчеш от здравата страна. Това е уморително и естествено се яде по - малко.
Ще пиеш обезболяващо няколко дни...свиква се. Чувството, че операцията е минала и си извън опасност е по - удовлетворяващо, повярвай, отколкото страха и притеснението от предстоящата манипулация. Успех!   bouquet

# 1 503
Здравейте! Преди няколко дена си махнах горния и долния мъдрец от лявата страна. Всичко по възстановяването върви чудесно, като все още не са ми отстранили конците. Сякаш обаче днес забелязах един малък проблем, за който не успях да намеря информация в нета - прехапах се леко на няколко пъти от долната страна, точно до мястото, на което се намира последния кътник. Като че ли шевовете от раната са твърде силно затегнати около последния зъб и част от месото е прекалено близко до него, което неминуемо води до по-голяма опасност от прехапвания. Не знам дали обясних добре. Зачудих се дали това ще се оправи с махането на конците, ще се поотпусне ли самата тъкан около последния кътник и ще се отдръпне ли леко назад, според вас? Малко ми е притеснено, честно казано, да не се наложи отново да ми режат венеца, ако този проблем не се изчисти от само себе си. Confused Може да е маловажно, но е адски дразнещо... На някого друг случвало ли му се е подобно нещо?

# 1 504
Здравейте!
Преди два дена ми извадиха мъдрец.
От около месец имах болка около шестия горен зъб.Болката ту се появяваше ,ту изчезваше.През последната седмица се засили ,но се повлияваше от Ибупрофен.Реших ,че ще посетя зъболекар.Преглед ,снимка - нищо!Здрав бил зъба,побутна венеца,промивка,От венеца било ,ще мине.Е,да ,ама болката си я имаше ,дори стана по интензивна.Реших да посетя невролог,но преди това трябваше да съм сигурна ,че не е пт зъб.Отивам за втори път.Почука,духна с въздух(не знам как се казва машинката и процедурата),и хоп,аз реагирах на болка,мъдрец било,ще се вади.Казах - щом трябва,да действаме!
Ваденете беше дълго и продължително.
След като ме отпусна упойката, болката беше кошмарна.Но все пак мястото е травмирано,рана има.Съгласна съм ,че трябва да боли.Днес е втори ден.Притеснена съм ,че  не ме боли толкова раната на мястото на извадения мъдрец,колкото имам същата болка около горния шести зъб,заради която всъщност отидох на зъболекар.Седя и се чудя ,аз ли полудявам или са ми извадили погрешно мъдреца?
Да кажа - родила съм пет деца.три от които със секцио.Търпелива съм и държа на болка.

# 1 505
  • София
Татянка-Бърборанка, манипулацията не винаги минава леко. При мен интервенцията беше много травмираща (много лошо позициониран мъдрец във венеца). Месеци наред се възстановявах. Имах и засегнат нерв.
Просто търпение му е майката.  Peace

# 1 506
Благодаря много и аз мисля да закуся преди операцията , не много но ще хапна нещичко.Дано да ме хване упойката : )

# 1 507
На мен ми предстои вадене на мъдрец и изпитвам голям страх. Въпросният зъб е развален и ме боли. Мислех, че ще мина без вадене, но май няма да стане, защото вече обезболяващите спряха да ми помагат. Искам да ви попитам възможно ли е да не ме хване упойката ако имам гной, защото аз имам торбичка над него. Не се ли пиеше някакъв антибиотик при такова развитие на нещата и наистина ли процедурата по премахването на мъдреца е дълга и болезнена?

Надявам се, че всичко при теб ще мине наред, но си мисля, че някой първо трябва да се справи с тази гной.  Аз не съм била в такава ситуация, но на близките ми винаги са лекували инфекцията преди операцията и не само заради упойката. Успех и дано мине леко!

# 1 508
Здравейте отново ,вече съм объркана , лекаря ми каза че е препоръчително да не закусвам преди операцията и сега незнам какво да правя Sad

# 1 509
  • Sofia
Здравейте отново ,вече съм объркана , лекаря ми каза че е препоръчително да не закусвам преди операцията и сега незнам какво да правя Sad

Не закусвай по-добре Peace

# 1 510
  • София
E, хапни нещо да не ти прилошее...макар и малко. Той да не би да не те хване упойката ли? Това са някакви митове...Искай му обяснение. Смело отивай, теиз операции не тр. да се отлагат до безкрай. Моята заболекарка каза, че се е събудила една сутрин цялата подута, лице, шия, уста не може да отвори, компликации то възпален през нощта мъдрец.

Успех! Аз 2 седмици след интервенцията вече съм добре, нямам никакв аболка. Преди пиех нурофенче от вр на време, а първите 3, 4 дни аулин, тогава бе силна болката.  bouquet

# 1 511
Точно от това мен ме е страх да не ми прилошее то си е напрежение,защото аз съм свикнала да закусвам : ) И не закуся ли до час и половина съм готова хах

# 1 512
Здравейте мили мамчета, ето че и моята операция мина , нищо не усетих на самата операция ,нооо сега вече 3 ти ден ми е изтрапнал половината  език и половината челюст там където ми биха упойките.Незнам това дали е нормално ,някъде чета че е възможно това така и да си остане и направо нз какво да правя ...Ако някои е минал през този етап моля да ми сподели,защото съм доста притеснена.

# 1 513
  • София
Най-добре си питай доктора... чувала съм че дълго време може да иам изтръпнало, но не мога да дам прогнози, не съм мед. лице. Успех!

# 1 514
Когато си извадих последния мъдрец оперативно нищо не усетих нямах болки,но като ми махнаха конците не можех да си отварям устата не можех да си вкарам лъжицата,отидох пак на преглед и казаха,че е нормално можело цял месец да продължи,и наистина постепенно се оправих.

Общи условия

Активация на акаунт