Вадене на мъдрец...

• 1 152 411
  • 4 283
  •   1
Отговори
# 1 560
Здравейте и от мен - зъболекаря е единственото място където ходя без всякакъв страх, мога да ходя да правя зъби всеки ден ако трябва.Имам две операции на двата долни мъдреца защото бяха легнали и растяха срещу другите зъби и ги бутаха и по едно време взе да ме боли та отидох на снимка и ми казаха че и двата са за операция....бреееее щях да получа удар от страх като чух това, кой ти знае че тези операции не били ама хич нищо...с местна упойка и ме чоплиха и рязаха венци и зъби за да извадят мъдреците но повярвайте ми грам нищо не се усеща, а след това по еднo аулинче на ден ако има нужда и това е (не че ще има нужда де ) Оттогава ходя на зъболекар с кеф, но сега вече не ми се и налага защото всичките съм ги оправила - поне 80% в устата ми всичко е правено пък от тези метални пломби приличам на киборг в устата  Laughing но пък кой ще гледа чак вътре Smile дори ми е забавно.Мъжът ми пък когато стане за зъболекар целия се изпотява и му става лошо но и него ошлайфах и за 6 месеца всички зъби си оправи...няма нищо страшно при зъболекаря...страшното е ако не се отиде!Правили са ми какво ли не по тях..Успех на всички със зъбките.... Mr. Green

# 1 561
  • София
да попитам - някой вадил ли е ретиниран мъдрец с пълна упойка или седация?  Ако може да споделите отзиви за процедурата и къде сте го направили?
Благодаря Simple Smile

# 1 562
Каква пълна упойка, бе, хора? Crazy Crazy Crazy Знаете ли какво ще си причините?

# 1 563
да попитам - някой вадил ли е ретиниран мъдрец с пълна упойка или седация?  Ако може да споделите отзиви за процедурата и къде сте го направили?
Благодаря Simple Smile
От страх ли искаш пълна упойка или поради други причини?
Аз исках да ги вадя с пълна упойка и двата наведнъж (ретинирани), но лекарят ме разубеди. Каза ми, че за пълна упойка поне 1 вечер е хубаво да остана в болницата и че реално няма никакъв смисъл, защото местната е напълно достатъчна в този случай.

# 1 564
да попитам - някой вадил ли е ретиниран мъдрец с пълна упойка или седация?  Ако може да споделите отзиви за процедурата и къде сте го направили?
Благодаря Simple Smile
От страх ли искаш пълна упойка или поради други причини?
Аз исках да ги вадя с пълна упойка и двата наведнъж (ретинирани), но лекарят ме разубеди. Каза ми, че за пълна упойка поне 1 вечер е хубаво да остана в болницата и че реално няма никакъв смисъл, защото местната е напълно достатъчна в този случай.

Достатъчна е да.При местните упойки не се усеща апсолютно нищо, само стоиш и чакаш да си свършат работата...упойката преминава чак след няколко часа.Не е нужа пълна.

# 1 565
  • София
За да искам подобна, значи има няколко доста сериозни причини. 3 мъдреца съм вадила с местна упойка. Уважавам мнението на всекиго, но когато не ви е известна ситуацията е малко неприятно да съдите.
поздрави на всички и хубав ден   bouquet
(и все пак ако някой може да ми отговори на въпроса бих била много благодарна)

# 1 566
За да искам подобна, значи има няколко доста сериозни причини. 3 мъдреца съм вадила с местна упойка. Уважавам мнението на всекиго, но когато не ви е известна ситуацията е малко неприятно да съдите.
поздрави на всички и хубав ден   bouquet
(и все пак ако някой може да ми отговори на въпроса бих била много благодарна)
Ами сподели ги тогава, за да дадем мнение.  Simple Smile Никой не те съди, коментираме това, което на нас е било обяснено.
Аз причини нямах, моето беше чист страх, но в крайна сметка и аз ги вадих с местна, само за да не се наложи да оставам в болница.

# 1 567
  • София
Принципно не искам да се повдига дискусия, а контакт с хора, които са го правили. И определено не ме е страх. Whatever. Ако има някой в темата, който е вадил ретиниран мъдрец с пълна упойка или седация да пише, може и на лично  bouquet

# 1 568
Принципно не искам да се повдига дискусия, а контакт с хора, които са го правили. И определено не ме е страх. Whatever. Ако има някой в темата, който е вадил ретиниран мъдрец с пълна упойка или седация да пише, може и на лично  bouquet

Правила съм два пъти и отговорих по горе, НО НЕ С ПЪЛНА УПОЙКА, а с местна което е предостатъчно за цялата процедура.Двата ми долни мъдреца бяха рентирани и растяха срещу другите зъби.За пълна упойка при зъболекар нищо не мога да кажа освен че ми звучи малко смешно и напълно не нужно...

# 1 569
  • София
Местната упойка не е достатъчна за човек, който не може дори да се храни нормално от проблем с отварянето на челюстта Wink И аз съм вадила ретиниран, преди да загазя със ставите.  за да се сведе до минимум рискът от счупване на "закопчалките" на челюстта трябва да се направи под сериозна упойка, затова писах и СЕДАЦИЯ, а за който е наясно, това е упойка, при която си контактен, но напълно релаксиран и отпуснат, без риск от рязки движения и прочее.
При мен спокойно може да се работи на по-предни зъби, но последните два - до тях машинки просто не стигат. Единственият вариант е да се разчекне челюстта, а това е по-кошмарно и от най-досадното пипане по зъбите от машинки и т.н. Работата трябва да се извърши изключително бързо, без почивки и паузи, за да се избегне преразтягането на лицевите мускули. След подобно нещо се слага шина , за да се обездвижи челюстта. Тъй като съм го преживявала няколко пъти съм доста на ти с нещата. И двамата стоматолози при които ходя са на това мнение за конкретния ми случай, просто ми трябва добър хирург. Търся мнения на хора, които са го преживели, за да си доизясня и пациентската гледна точка и усещанията. Това е най-краткото възможно обяснение.

# 1 570
Местната упойка не е достатъчна за човек, който не може дори да се храни нормално от проблем с отварянето на челюстта Wink И аз съм вадила ретиниран, преди да загазя със ставите.  за да се сведе до минимум рискът от счупване на "закопчалките" на челюстта трябва да се направи под сериозна упойка, затова писах и СЕДАЦИЯ, а за който е наясно, това е упойка, при която си контактен, но напълно релаксиран и отпуснат, без риск от рязки движения и прочее.
При мен спокойно може да се работи на по-предни зъби, но последните два - до тях машинки просто не стигат. Единственият вариант е да се разчекне челюстта, а това е по-кошмарно и от най-досадното пипане по зъбите от машинки и т.н. Работата трябва да се извърши изключително бързо, без почивки и паузи, за да се избегне преразтягането на лицевите мускули. След подобно нещо се слага шина , за да се обездвижи челюстта. Тъй като съм го преживявала няколко пъти съм доста на ти с нещата. И двамата стоматолози при които ходя са на това мнение за конкретния ми случай, просто ми трябва добър хирург. Търся мнения на хора, които са го преживели, за да си доизясня и пациентската гледна точка и усещанията. Това е най-краткото възможно обяснение.

За моите две операции ми рязаха двата предни зъба на половина - тези които са пред мъдреците за да могат да се извадят задните, които едва се виждаха, рязаха и венците минаха 4 часа после ги зашиха, и моите бяха в края, едва се показваха, но боляха и правиха и проблеми на другите зъби за хранене и дума не може да става...а за челюстта - моята я разтвориха с нещо метално като менгеме ама дето разширява навън, но каквото и да е нищо не усетих, даже ми доскуча по едно време и ми се доспа, както когато някой ти бърбори и те гали по косата, това само усетих....все пак незнам при теб дали е точно същото но аз само споделям моя опит...даи ще ти помогне незнам, но ми се иска...успех!  Hug

# 1 571
  • София
Не е точно така при мен. Става въпрос за лоша физиология, изключително дребна ми е челюстта, просто няма достъп до задните зъби с всики инструменти, ако не се откачи ченето, веднъж откачено трябва да се действа грубо и бързо и за 10-15 мин да се изреже венеца, да се махне част от коста и да се разкара звяра (голям гнусен зъб и с огромни извити корени) , после костен имплант, шиене и внимателно наместване на челюстта, за да ми се размине шината. Не се знае дали толкова бързо ще може да стане работата, но пак ще е далеч по - добре от предното вадене, което продължи 3 часа. Недостатъчно добрата видимост и достъп на зъболекаря му пречеха, аз просто не мога да отварям хубаво устата си.
Но тогава нямах бруксизъм, ставите ми не бяха преуморени и скърцащи, хормоналните проблеми не ми се бяха отразили на костите, венците.... та да, аз също не съм много ентусиазирана за пълното заспиване при упойка, затова ми се иска да е със седация.

# 1 572
Serenity__bg, друг път била ли си под пълна упойка?

# 1 573
  • София
Serenity__bg, друг път била ли си под пълна упойка?
Не

# 1 574
А какво ти препоръчват денталните хирурзи?Как предлагат да стане ваденето?

Общи условия

Активация на акаунт