Вадене на мъдрец...

• 1 152 901
  • 4 283
  •   3
Отговори
# 1 515
Здравейте! Simple Smile

Дойде време да споделя и моя личен опит с ваденето на мъдреците.

Оказа се, че всъщност аз имах един-единствен мъдрец, което беше голямо облекчение, но и доста учудващо за мен, т.е. стана ми странно, че изобщо такова нещо е възможно. Доверих се на силно препоръчвания в темата д-р Полихронов. Манипулацията се състоя преди около 3 седмици, но реших да пиша чак сега, за да съм сигурна, че всичко е "зад гърба ми". Операцията мина повече от гладко - аз по принцип съм си голям темерут, де, та никак не ми беше притеснено, само се надявах да няма усложнения, защото в близките седмици ми предстояха доста важни събития и щеше да е кофти да се занимавам и с това. Всичко свърши буквално за минути, както и очаквах - биха ми упойката (бях закусила стабилно сутринта, между другото), секунди след това започнаха да работят и няколко мин. по-късно вече шиеха. Учудвам се, че при някои от вас процедурата е отнела половин, че даже и един час... Rolling Eyes

Болки може да се каже, че изпитвах само първия ден, непосредствено след като ме пусна упойката. Дискомфортът беше локализиран най-вече в областта на гърлото - все едно е силно възпалено. Имаше и оток в рамките на няколко дни. На третия-четвъртия ден вече дъвчех и от страната на оперирания зъб, не беше проблем. Никакви възпаления, никакви усложнения - 2-3 дена, след махането на конците, вече бях забравила за цялата процедура, няма нищо страшно. Simple Smile

Във финансов аспект - цената на зъб е 400 лв., а ако искаш допълнителна упойка, трябва да доплатиш още 150 лв. Предварителният преглед също е платен - 50 лв.

Ако има нещо, питайте. Peace

# 1 516
Не е толкова страшно....преди да си извадя 3 мъдреца с операция четох форумите тук и се потресох...някой така описват нещата, че все едно кой знае какво. Два долни вадих с операция, единия мина леко, другия не чак толкова ( бяха ме подули и посинили) Но и след двата си хапвах още на първия ден. Пих един два аулина и това беше. Раната зараства малко по трудно долу, въпреки шевовете. Промивате с кислородна вода ако се събира храна и чакате да заздравее. Единствено имах ужасно главоболие след ваденето на втория долен мъдрец, което и хирурга не можа да си обясни. Аааа и да кажа за солидните суми, които някой от вас плащат. В стоматологията е 10 лв операцията, по студентската програма..така че се възползвайте. Дали ще дадете 400 или 10 болката няма да е по - малка Wink

# 1 517
  • София
Във финансов аспект - цената на зъб е 400 лв., а ако искаш допълнителна упойка, трябва да доплатиш още 150 лв. Предварителният преглед също е платен - 50 лв.

150 ЗА УПОЙКА? ТОВА СТРУВА 10 ЛВ С ПЕ4АЛБАТА.  ooooh! ooooh!

# 1 518

150 ЗА УПОЙКА? ТОВА СТРУВА 10 ЛВ С ПЕ4АЛБАТА.  ooooh! ooooh!

Това е за допълнителна упойка, т.е. за нея трябва да викат анестезиолог - иначе, стандартната не се заплаща. На мен си ми беше перфектно и с основната упойка, в чисто психологически аспект, така че не съм доплащала нищо. Peace

# 1 519
преди две седмици правих операция да долен десен мъдрец . час и 40 минути . много рязане мноко късане . но в интерес на истината справих се с болката . но от четвъртият ден след операцията чувстваш че езикът ми е изтръпнал и не мога да го контролирам и непрекъснато се хапя което е много болезнено . но на 10 заминах за чужбина . някой имал ли е такъв проблем да сподели . пия витамин в и милгама

# 1 520
Час и 40 минути ми звучи като ужасно много време. И не ми се струва нормално да ти е изтръпнал езика, толкова дни след операцията. На мен преди два дни ми извадиха ретинирал мъдрец с операция и дори не ми се наложи да пия обезболяващи след това. Супер минимална болка. Операцията беше не повече от 25-30 минути. Проблема ми е само, че не мога да си отворя устата и ми е трудно да се храня. Горещо препоръчвам моят лицево - челюстен хирург, доктор Шейтанов. Изключителен специалист. Ако има някой закъсал - търсете го в клиника Недялков в София. И забравете тия цени 400, 500 лева  .. Майчице! Да, мъдреците не се поемат от здравната каса, но за по - сложните, при които се налага операция и прием в болница, има начин да се мине по клинична пътека и да се плати само болничен престой. Зависи на какъв лекар попаднеш.

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 23:11 от melissa_8591

# 1 521
  • София
Много зависи как е бил позициониран зъба. Не всеки зъб излиза за 10мин. При час и 40мин интервенция е нормално да се чувства този дискомфорт.
Търпение и време трябва + прегледи при лекаря, който е извършил интервенцията.

# 1 522
лошото е че не съм в България . но днес ще отида тук в австрия на лекар . имам слабо подобрение . отварям си до половината устата устата но ако опитам повече се появява силна болка и имам чувството че си прехапвам челюстта

# 1 523
е днес бях тук на зъболекар в Австрия . засегнат нерв . утре ме изпращат в болницата в Залцбург . дано поне тук да направят нещо . защо ли се оперирах в България .

# 1 524
  • София
е днес бях тук на зъболекар в Австрия . засегнат нерв . утре ме изпращат в болницата в Залцбург . дано поне тук да направят нещо . защо ли се оперирах в България .

Често се случва при такава сложна интервенция (както я описваш). Вероятно ще ти изпишат нещо от сорта на МИЛГАММА N.

# 1 525
всъщност какво е лечението на засегнат нерв

# 1 526
  • Sofia
всъщност какво е лечението на засегнат нерв
Обикновено е комплекс витамини от група Б и нестероидни противовъзпалителни лекарства.

# 1 527
сега ще ви разкажа какъв преглед ми направиха във университетска болница във Залцбург. първо те приемат на регистратура попълваш документи и най важното декларация в която гарантираш че си здрав че нямаш болести и алергии . Това в България никъде го няма . от там те вкарват в ренгена . направиха ми поне 5 снимки в различни пози на устат . от там при хирурга . снимките ми вече бяха в компютъра на лекаря и той ги разглеждаше . оборудване на кабинета нямам думи . не бях виждала до сега такъв кабинет . след това започна прегледа на стола . имаше доста процедури които няма да обяснявам . само ще кажа че ми би цяла спринцовка със течност вероятно в езика аз не усетих къде . и веднага ме отпусна . предписа ми и лекарства . каза че нерва е засегнат . след две седмици ме вика на контрола . надявам се че ще оздравея . прекраснен преглед и внимание . и без една стотинка . всичко по здравна каса . е хората са много напред . съжалявам защо не направих там операцията .

# 1 528
сега ще ви разкажа какъв преглед ми направиха във университетска болница във Залцбург. първо те приемат на регистратура попълваш документи и най важното декларация в която гарантираш че си здрав че нямаш болести и алергии . Това в България никъде го няма.

Глупости, аз подписах същата декларация, преди да ми извадят мъдреца.

# 1 529
Възможно е но аз не съм подписвала нищо . не споря

Общи условия

Активация на акаунт