Вадене на мъдрец...

• 1 145 860
  • 4 238
  •   2
Отговори
# 1 800
Бъдещ зъболекар, това е от друга тема за вадене на мъдреци -
Цитат
Мъдреците е хубаво да се вадят още докато са в зародиш за да не правят проблеми на 7мите зъбчета до тях чрез кариеси и т.н, а и все пак според повечето хора, мъдреците в зародиш се вадят по-лесно,
Дали детето, което е пуснало темата, не е под впечатления от писания като твоите? То иска да му вадят безпричинно горните осми. Rolling Eyes .

# 1 801
....

Но зъболекарката ми каза да си мия зъбите спокойно, но без да жабуря устата?! Та някой може ли да ми каже как точно да ги измия, без да ги изплакна после с вода?

Също така видях, че имам конци някъде до първия кътник, някой да знае защо са там (то е много далече от мястото на мъдреца)?
Благодаря предварително  Embarassed

Няма да усетиш нищо при свалянето на конците. Изписаха ли ти антибиотик? При мен на 4.2. извадиха два мъдреца, единия проблемен, с джоб и тръгнал да разрушава 7-ия зъб. Адски болки тия дни - по 4-5 аналгина на ден пиех, но търпя. Днес отидох за махането на конците и се оказа, че се е получила инфекция, упойка не ме хвана и честно казано зверски болеше при почистването. Стоматоложката сега се сети, че при този проблемен мъдрец е трябвало да ми изпише антибиотик  ooooh!

Ооо много гадно, дано в най-скоро време да спре да те боли.

Иначе на мен ми изписаха антибиотик и ми казаха един ден преди операцията да почна да го пия, трябва да продължа 7 дни, но си мислех да го спра по - рано, тъй като колкото помага, толкова и вреди, но... сега ти ме разколеба.

# 1 802
За да има ефект от антибиотиците, те трябва да се пият от 5 до 7 дена, за да има натрупване, иначе се губи смисъла ако се взимат за по-малко .
Аз също пих антибиотик 7 дни - Аугументин, изобщо не исках да го почвам, но моя хирург изрично ме предупреди, че е много важен за анаеробните инфекции в устата и аз го почнах още деня преди самата операция. Пий много вода, да минават през бъбреците по-лесно. Hug Peace

# 1 803
*Siya*  благодаря, ще се постарая с водата.

# 1 804
Ензим, това за ваденето на горните мъдреци (безпричинно), беше от потребител "elizaru94", а моя отговор беше към "Ani888" и моя отговор беше изцяло написан за към Ани, а не за Елизару. Вероятно си си помислил/а, че отговора ми е бил насочен към нея, но в интерес на истината, аз чак сега прочетох това за безпричинното вадене на мъдреци и за дразненето.  Thinking Thinking

# 1 805
  • София
Ходих във ВМА - Лицево-чел.х-я.
Оказва се, че ако искаш да си с даден екип, трябва да доплатиш 200лв, а по канален път (отново по ЗК) - нямаш опция за избор. #Cussing out

Мисля да си спестя засега 200лв и да пробвам по каналния път, но не се знае на какъв ще попадна, освен специализант може ли да е и по-ниско в обучението си?

Защо са го направили така newsm78

# 1 806
  • Sofia
Ходих във ВМА - Лицево-чел.х-я.
Оказва се, че ако искаш да си с даден екип, трябва да доплатиш 200лв, а по канален път (отново по ЗК) - нямаш опция за избор. #Cussing out

Мисля да си спестя засега 200лв и да пробвам по каналния път, но не се знае на какъв ще попадна, освен специализант може ли да е и по-ниско в обучението си?

Защо са го направили така newsm78

Какво е състоянието на зъба? Ако е стандартен мъдрец може да отидете на консултация при д-р Моллов - много е добър.

# 1 807
  • Варна
Най-накрая и аз се отървах от проблемния ми мъдрец.В понеделник (15.02) ми извадиха долен мъдрец,който беше полуизлязъл,полулегнал към съседния зъб .Оказа се,че дупката от кариес се е превърнала в пулпит.Ваденето отне около 45 минути.Нямаше болка,по-скоро неприятно усещане на натиск.Доста четох по форумите и бях подготвена за адските болки.Нищо подобно.Имаше неприятна болка,която се търпеше.Първите два дена пих Ибупрофен(по 2 таблетки),при което имаше много голям ефект.На третия ден се чувсвам добре.Естествено усещам още изтръпване и дъвча само меки храни от другата страна.Но усещането,че се отървах от този проблем е СТРАХОТНО!!!

# 1 808
niksi007, Браво! Радвам се че го махна Simple Smile Не е страшно разбира се, големи драми тука "ох, мъдрец", "ох, боли" всичко е търпимо и минава за няколко дни. Ти оток имаш ли и пиеш ли антибиотик?

# 1 809
  • Sofia
Не е страшно разбира се, големи драми тука "ох, мъдрец", "ох, боли" всичко е търпимо и минава за няколко дни.

Драматизират, 'щото не знаят какво е усещането, ако имаш истински здравословен проблем. Wink Тогава ваденето на един нищо и никакъв мъдрец ще им се види като детска занимавка.

# 1 810
  • Варна
niksi007, Браво! Радвам се че го махна Simple Smile Не е страшно разбира се, големи драми тука "ох, мъдрец", "ох, боли" всичко е търпимо и минава за няколко дни. Ти оток имаш ли и пиеш ли антибиотик?
Имам малък оток.Не пия антибиотици,защото обясних,че кърмя и не ми изписаха.Днес ще ходя профилактично да го погледнат.

# 1 811
Момичета здравейте.
Не знам къде да питам, та въпросът ми е: Ако може да ми препоръчате добър стоматолог-хирург за вадене на проблемен мъдрец. За Пловдив става въпрос.

# 1 812
  • София
за Пловдив - д-р Илиян Илиев, готин човек и специалист. Хирург е. Simple Smile
/клиника Илиев, ул. Росица , зад бензиностанцията на ъгъла на Източен и Мария Луиза/
Щом с мен се оправи за норматив, няма зъб, който да му се опре Grinning

# 1 813
Д-р Иван Начков от Втора Градска Болница - МБАЛ "Св. Пантелеймон"

# 1 814
Д-р Иван Начков от Втора Градска Болница - МБАЛ "Св. Пантелеймон"
+ PeaceНа синът ми извади мъдреци в зародиш без усложнения,огромно Благодаря на този доктор

Общи условия

Активация на акаунт