Awareness пост - Написаното може да е симптом на ОКР

• 101
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте! Просто исках да напиша няколко изречения, в случай че това помогне дори на един човек, или го информира. Почувствах се длъожна да го направя, защото ако някой ми беше казал това на мен, би спестил много време страдание.

Никакъв случай не искам да поставям диагноза на никого, или да създавам паника, но просто ако се припознавате в този пост, може да ви от полза да се консултирате с някого по-навътре.

Постоянната мисъл за дадена тема, която обзема живота ви 24/7, не можете да спрете да мислите за нея, имате само някои периоди, в които се чувствате добре, но сте на косъм нещо да ви предизвика и отново да попаднете в този loop; също това, че по някаква причина всяка друга тема не ви влияе по този начин и може да я решите с логика, но точно въпросната тема я дъвчете постоянно, сякаш се борите с ума си и колкото и да се опитвате да се убедите в нещо и да търсите решение, не става, и е като цикъл; изпитвате истински ужас от това; ОСОБЕНО АКО заедно с това имате ритуали "Ако не направя еди какво си, еди що си ще стане" - Това МОЖЕ да е симптом на ОКР. Не казвам, че имате, просто ако това нещо НАИСТИНА ви тревожи, или пък сте забелязали, че децата ви правят "ритуали", може да е от полза да се консултирате с някого. Казвам го, защото аз преди не можех да си обясня защо има точно такива проблеми ,на които решения не можех да намеря, и когато съм в криза, постоянно търся в интернет някакви неща в които подхранвам тази обсесия, и просто живях в страх.

Съжалявам, ако съм притеснила някого, не целях това, ако този пост не се отнася за вас, може просто да го подминете. Simple Smile

# 1
Ако някоя тема натиска силно ваши бутони е нормално да не ви излиза от има. Има там по какво да се работи.
Вече ритуалите са ясни, за тях спор няма че са белег на ОКР.
Хубаво е, че сте се осъзнала, погрижете се за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт