Никакъв случай не искам да поставям диагноза на никого, или да създавам паника, но просто ако се припознавате в този пост, може да ви от полза да се консултирате с някого по-навътре.
Постоянната мисъл за дадена тема, която обзема живота ви 24/7, не можете да спрете да мислите за нея, имате само някои периоди, в които се чувствате добре, но сте на косъм нещо да ви предизвика и отново да попаднете в този loop; също това, че по някаква причина всяка друга тема не ви влияе по този начин и може да я решите с логика, но точно въпросната тема я дъвчете постоянно, сякаш се борите с ума си и колкото и да се опитвате да се убедите в нещо и да търсите решение, не става, и е като цикъл; изпитвате истински ужас от това; ОСОБЕНО АКО заедно с това имате ритуали "Ако не направя еди какво си, еди що си ще стане" - Това МОЖЕ да е симптом на ОКР. Не казвам, че имате, просто ако това нещо НАИСТИНА ви тревожи, или пък сте забелязали, че децата ви правят "ритуали", може да е от полза да се консултирате с някого. Казвам го, защото аз преди не можех да си обясня защо има точно такива проблеми ,на които решения не можех да намеря, и когато съм в криза, постоянно търся в интернет някакви неща в които подхранвам тази обсесия, и просто живях в страх.
Съжалявам, ако съм притеснила някого, не целях това, ако този пост не се отнася за вас, може просто да го подминете.