Не ходи самостоятелно - лека форма на ДЦП

• 144
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,имам дете на 1.10год.не ходи самостоятелно.Ходихме на детски невролог при Доц.Чавдаров след преглед доста лошо се държа с него по време на прегледа и го диагностицира с най леката форма на ДЦП.Препоръча рехабилитация в неговата болница.Не съм чул добро мнение за неговата болница.Някой дали знае каква рехабилитация е нужна?Ние не сме от София и там могат да ни вземат чак следващия месец,а аз не искам да пропуска този месец рехабилитация

# 1
Какво значи лошо се държа с него по време на прегледа? 

# 2
За съжаление когато говорим за ДЦП, там има едни рехабилитационни механизми, които изглеждат на родителите като мъчение. Но това е начина, по който развитието на бебетата/децата  се тласка напред. Пример са Бобат и Войта терапиите. Щом имате ДЦП, дори и лека форма, ще  имате много моменти в които детето ще трябва да се развива чрез не много физически приятни процедури, ако искате да постигнете максимална независимост и близост до нормотипичното развитие. Доц Чавдаров е прекрасен специалист. Рехабилитация при деца като вашето е жизнено необходима. Иначе ще се случват лавинообразни проблеми. Сега за вас детето просто не ходи, но под повърхността се случват много други недоразвитийности резултат от ДЦП  състоянието. Просто вие сега разбирате, че детето има проблеми, нямате нито знанията, нито опита да осъзнаете какво означава това. Реакцията ви е нормална за вашето незнание, но трябва да се опитате да израствате в разбиранията си и осъзнаването, че просто  вие не разбирате нещо, а не че лекарят е проявил грубост и неуважение. Като не харесвате рехабилитацията  на препоръчаното място, потърсете друго, дори във вашето населено място.Но не губете време. Но все пак от рехабилитация до рехабилитация има разлика.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2026, 10:27 от _re_ge

# 3
Лошо или грубо?
Второ мнение?
Има и други центрове за рехабилитация със сигурност. Вижте дали сенс център в София е подходящ. Чувала съм добре мнения за екипа.

Общи условия

Активация на акаунт