Ако мъжът изкарва повече пари, има ли право да решава повече вкъщи?

• 12 333
  • 742
  •   3
Отговори
# 705
Как да не бъхтат сами жени из арабските страни.
Колко медицински сестри и лекарки са били там преди.
Никой мъж вече не се връзва на такива дето да го завъртят за имоти и апартаменти. Сега са по-изнежени и докачливи и от стрък млада трева.
Едно време някоя секретарка или зализана начинаеща актриса може и да се е облажавала, в днешно време с толкова достъпни жени, няма шанс.

# 706
Само че жената не става мъж. Става някакво комбо между мъжа и жената в семейството, защото такива нефелни мъже не се посвещават на дома си и децата си, т.е. децата и домакинската работа пак са за жената, докато мъжът лежи на дивана.

# 707

Да закриваме.

# 708
  • Paris, France
В арабска държава да работи и изкарва пари....? Това без любовник/ закрилник там е невъзможно. И да има изключения, могат да потвърждават правилото.
Глупости. Във всички арабски държави пт залива + Либия живеят и работят повече чужденци и от двата пола, отколкото местни. От никакъв любовник няма нужда за да се работи там. Ако хванат заедно двойка, в която мъжът и жената нямат брак помежду си, ги задържат и хвърлят в затвора. Може и да ги убият в КСА. Работят всякакви чужденки и съм виждала и медицински сестри от САЩ, които и посмъртно не биха работили за европейска заплата, даже лекарска!!!!!!!! За някои професии, като акушер, акушер-гинеколог, медицински брат/сестра, стюард предпочитат жени за да обслужват други жени. Хиляди българки работеха там още от 1960-те години и все още доста от тях живеят там. Някои останаха след пенсия поради поскъпването на живота тук. В КСА ведомствените жилища са за семейство или в дадено жилище живеят само хора от еднакъв пол. В Либия можеше чужденци от различен пол да обитават заедно апартамент, но само ако живеят и с други хора, а не двама.

Като толкова те влече Арабия, поне се информирай!

Мъжете на много от работещите там българки завъждаха любовници в България и харчеха изкараните от жените си долари по тях. То и жените им не си поплюваха. Гнусна работа. Докато филипинците, индийците и останалите араби отиваха с жените си и работеха там, много Ганьовци предпочитаха да си седят на хладно на дивана. Сега вече е различно.

# 709
Брех, тоя диван пречи и в Арабия.

Ще отиде бяла европейка или каквато и да е да се подчинява на арабин и той ако поиска тя няма да му даде? Това е фантастика.

Наистина гнусна работа. Диванът е намесен в различни роли - мъжът се излежава на дивана в България, а жената я навеждат на дивана в Арабия. За да изкарва пари там, че и да се пенсионира.

По-горе имаше за щедростта - мъжът, който обича, е щедър на чувства Wink Както и жената, която обича, е вярна от чувства.

Значи - аз от темата разбрах, че жената решава повече, особено когато изкарва повече. Когато мъжът изкарва повече, пак жената решава повече.

# 710
Да.
Защото умният мъж знае, че ако жена му е нещастна и него няма да го бъде.
Глупавият реди сметки и се скатава.

# 711
  • София
Родителите ми и свекърите ми работеха с години в Северна Африка и Магреб. Никога не са споменали за случай на бяла жена с местен любовник. Пазят се там и едните, и другите. Имало е любовни отношения между различни европейци, но такива неща с местен любовник при наистина работещите не е имало. Виж, за разни държанки по Дубай се чува, ама не съм виждала, за да твърдя.

Последна редакция: пт, 02 окт 2026, 11:37 от Fever Ray

# 712
А откъде във фабулата се появи бялата жена с местния любовник? Нали беше двама млади, принудени за социален натиск да се оженят? Бялата жена отива там и заради социален натиск се омъжва за местен, за когото е под въпрос дали може да издържа и себе си, защото просто не бил от влиятелно и богато семейство?

# 713
  • София
Това с двамата местни млади после се ъпгрейдна с българка, която отива да работи там за кепир на цялата рода и не може без любовник.
Един вид, жената без любовник не може.
Мъжът и той не може без любовница. Ама и без жена, носеща пари.
Уффф, стана като в турски, че даже в латиноамерикански сериал, че вторите са даже по-оплетени. Чакаме индийската драма.

# 714
И мъжете все са някакви инертни, нямат пари, понеже нямало кой да им даде, и т.н.

# 715
  • Paris, France
Ще отиде бяла европейка или каквато и да е да се подчинява на арабин и той ако поиска тя няма да му даде? Това е фантастика.
Фантастика е някой, чийто крак не е стъпвал в Арабия да обяснява кой кому се подчинява там.

Българката, които работеха в Арабия често нямаха местни колеги,дори шефове. Може шефовете им да са били араби, но от друга държава. Майка ми имаше шеф египтянин. След като той си замина, шеф стана тя. На много места шефовете бяха местни арабки, жени. Главната акушерка, главната медицинска сестра, повечето старши сестри, главната акушер-гинеколожка там, където майка се пенсионира бяха местни жени. Командореха чужденци, даже и мъже.

Това с искането и даването за българките не важеше. До 1990г те си имаха договори с български външнотърговски организации, които изплащаха заплатите им в местни пари, преяеждаха им частта от заплата в долари, уреждаха билети, изпращане и връщане на багаж, настаняване, училища и транспорт до тях за децата им и всичко, за което се сетиш. Работодатели на българките бяха въпросните български предприятия, примерно Техноекспортстрой, Медиксим итн. След 1990г заминаваха с частни договори или чрез агенции.

В арабската държава много ще пострада арабин, хванат да търси, да се среща и да се усамотява с жена, била тя и чужденка. В хотелите им неженени мъж и жена могат да наемат заедно стая само ако са чуждестранни туристи и то не във всички държави. В Алжир и Либия не е разрешено и за туристи, а в Мароко и Тунис можеше.

Преди 1990г неженените българки гледаха да си намерят западен съпруг докато са там на работа. Брак с местен арабин не беше икономически изгоден по ред причини.

И аз, като Fever Ray съм чувала за Дубай, но не съм го виждала с очите си там.

И мъжете все са някакви инертни, нямат пари, понеже нямало кой да им даде, и т.н.
И в ислямския свят някой позволявал да се женят за дъщеря му и тя да ходи да бачка, осигурявайки ведомствено жилище, таковайки се с шефа си.

# 716
  • София
Впрочем, "арабите" са идеални за любовници в Европа, тъй като са свикнали да бъдат дискретни и някои от тях правят хубав секс.

# 717
Нас какво ни грее, че в арабския свят има някакви порядки? Мен лично не ми пука за тях, ама никак. Да се оправят. Сега и тях да мисля...

Според мен, по-скоро идеята на Хасан беше, иносказателно да подскаже как работещата жена непременно кръшка, щото то навън пълно с мъже бе... Щъкат, свалят работещите жени... докато вкъщи жената си е в безопасност, провайдъра всичко носи срещу едното уважение.

# 718
  • София
Самата идея "Мъжът – решава повече и е глава на семейството, защото изкарва повече" е смехотворна. И двамата ми дядовци са били "глави" на семействата си. Те не са изкарвали повече пари. Те са изкарвали всичките пари и са осигурили спокоен (в единия случай) и луксозен (в другия случай) живот на семействата си. Мъж, който изкарва повече пари, няма уменията да изкара всичките пари. Тогава къде се бута в А група?

П.П. Всъщност и при едната баба на мъжа ми е било така. Тя никога не е изкарвала пари, това е било задължение на мъжа ѝ.

# 719
  • София
Впрочем, какви точно решения може да взима самостоятелно мъж, който през повечето време е на работа? Всички ежедневни, месечни и годишни решения минават през човека, който върти къщата - демек жената.

Общи условия

Активация на акаунт