Миете ли си косата с жълтък или сапунени ядки?

• 295
  • 8
  •   1
Отговори
Има ли тук такива, които в определен период от живота си, в продължение на няколко месеца, са миели косата си само или най-вече, с жълтък на яйце или със сапунени ядки?

Видяхте ли промяна в косата си? Например, вече да не е толкова суха, да не цъфти толкова? Да се махне пърхота? Да изглежда по-добре, да расте повече?

# 1
  • Melmak
Вместо шампоан, не, абсурд. Жълтъкът не може да измие мръсотия, продукти и тн.

Иначе маски с жълтък съм правила и хубава става косата.

# 2
  • София
Абсурд да си сложа такова нещо на косата. Има после да смърдя. Мразя да мириша на манджа Grinning За мен това са пълни глупости и е безумие при този избор да се връщаме в пещерната епоха..

# 3
  • Melmak
То не мирише, изплаква се.

# 4
Аха, не мирише ба! Веднъж само се мъчих да се мия с жълтък - мерси, после миришеш на яйце. Къпах се втори път.

# 5
  • Melmak
Ама аз пак казвам, измива се след това с шампоан. Не бих си намазала жълтък без после да го измия с шампоан. Ако само го изплакнете с вода даже не ми се мисли..

# 6
Под втори път имам предвид след като вече съм мила веднъж с шампоан.

# 7
Не мирише. Процедурата е следната. Аз съм вземала три жълтъка, махала съм и тънката бяла ципа, която ги обвива и съм ги разбърквала. След това съм ги смесвала с топла вода и съм разбърквала. Така се получава достатъно количесто, за да го използвам три пъти. Мия когата три пъти с това, томно както и с шампоан си я мия три пъти. Оставям да постои малко на косата, преди да отмия. После слагам ябълков оцет, смесен с вода, който да послужи като балсам. С това си изплаквам косата. Понякога съм си слагала след това обикновена маска от Златна рибка и отмивам. Специално съм питала някого дали мирише на нещо интересно косата ми. Той първо казва на парфюм. Аз тогава май не бях слагала маска след това. Само жълтък и изплакване с оцет. После го питах да помирише по-добре. Той се сетих, че му бях казвала за миене с жълтък и само затова второто му предположение беше жълтък. Като си завря лицето в косата ми, каза, че се усещало едва доловимо, че ухае на яйце. Но все пак първото му предположение беше парфюм.

# 8
Има ли тук такива, които в определен период от живота си, в продължение на няколко месеца, са миели косата си само или най-вече, с жълтък на яйце или със сапунени ядки?

Видяхте ли промяна в косата си? Например, вече да не е толкова суха, да не цъфти толкова? Да се махне пърхота? Да изглежда по-добре, да расте повече?
Първо, косата ти ще променя състоянието си за "няколко месеца". Така че няма смисъл да се гриш за нея по един и същ начин.
Косата ти винаги ще е суха, ако си е суха - миеш я по-рядко и то с хидратиращи продукти, тези с протеини ги избягваш. Цъфтежът се реже.
Лично аз на тоя акъл не бих сложила ни яйца, ни кисело мляко. Единственото сравнително ядливо нещо, което става за коса, са качествените масла. Но задължително добавяй и хидратираща съставка (глицерин, алое), ако се мажеш и измивай добре, ИЛИ мажи с масло само върховете, без корените. Не всички масла стават за коса, това което е добре за мен, може да не е добре за теб - четеш много за маслата, още преди да тестваш някое от тях. Иначе ще кажеш - пфу, ама не действат.

В темата за къната - някъде в Красота я търсиш, си прочети повече за билките. Някои са измивни и подхранващи, други оцветяващи. Проучваш си внимателно и търпеливо, ако трябва си водиш бележки. Успех

Общи условия

Активация на акаунт