Кръщене на Кръстова гора на Кръстовден – организация и съвети

• 205
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! На 14.09.2027 г. (на Кръстовден) бихме искали да направим Свето Кръщение на дъщеря ни в манастира „Св. Троица“ на Кръстова гора.

Тъй като това е голям празник и се събират много хора, бих била изключително благодарна, ако някой с опит или информация ми разясни следните неща:

1. Как и кога най-рано трябва да се запази час за кръщене за самия празник? Има ли конкретен телефон за връзка с манастира или се прави на място?
2. Какви документи и аксесоари са необходими, както и как протича самата организация в такъв празничен и посещаван ден?

Всички съвети относно достъпа, паркирането или евентуално настаняване в района за празника ще са ми от огромна полза. Предварително благодаря на всички за съветите и отделеното време!

# 1
  • София
Изберете друга дата. Хората са хиляди, колите ги спират на километри, всичко се пръска по шевовете, хора спят навсякъде.

Настаняване в Родопски легенди, село Врата.

# 2
Изберете друга дата. Хората са хиляди, колите ги спират на километри, всичко се пръска по шевовете, хора спят навсякъде.

Настаняване в Родопски легенди, село Врата.

Много държа на датата, понеже е родена на нея.

# 3
  • София
Аз ви разбирам, но може би вие не сте били там на празника и нямате на идея какво е.
Пътя се затваря от предния ден, има полиция, хиляди хора. Тълпят се, децата ги редят около църквата, вътре, има болни, вярващи, всякакви. Спят по земята, в гората, разпъват одеяла и черги, палатки.
Ако въобще някой се навие навръх празника да кръщава, то ще сте в тази лудница и буквално блъсканица.
Дали ще ви остане хубав спомен? Съмнявам се.
https://youtu.be/3jd4HbAAPFk?is=NltQxoibtUK9lUAz

# 4
Вие ходили ли сте на Кръстова гора?
Църквата не е толкова голяма, а на самия Кръстовден е стълпотворение. Не бих рискувала никога. Идете на 17, пак е много хубав празник. Но ще е далеч по-спокойно.
Моето дете е кръстено на 17.09. Иначе сме ходили с нея два пъти на Кръстова гора, аз 4 пъти и пак бих отишла. Heart

Общи условия

Активация на акаунт